Pienoismallit.net

Hanriot H-232

HT-193

Hanriot H.232.2 on ranskalainen 2-moottorinen koulukone. Insinööri Montlaur johti René Hanriotin perustamilla Hanriotin tehtailla koneen suunnittelua vuonna 1936. Prototyyppi lensi ensi kerran 22. heinäkuuta 1937. Koneen valmistaja oli kansallistettu S.N.C.A.C.-tehdas.

Kone on keskitaso, siinä on kokometallirakenne kangasverhoilulla. Koneessa oli kaksi Renault'n valmistamaa 220 hevosvoiman rivimoottoria. Koneeseen tuli sisäänvedettävä laskuteline vasta prototyyppikokeiden jälkeen.
Tiedot: Kärkiväli 12,76 m, Pituus 8,55 m, Korkeus 3,44 m, Siipipinta-ala 21,2 m,
Tyhjäpaino 1655 kg, Lentopaino 2187 kg

Suoritusarvot: Huippunopeus 335 km/h, Lakikorkeus 7500 km, Kantama 1000 km

Saksan käsiin jäi 22 Hanriot H.232-konetta, joista Suomi tilasi 19. heinäkuuta 1940 kolme kappaletta. Yksi koneista tuhoutui siirtolennon alussa Saksassa (ilmeisesti HT-192). Toinen Suomeen tulleista koneista vaurioitu 1942 (HT-193) kun sillä oli lennetty 146 tuntia. Sitä ei enää otettu käyttöön. Viimeinen koneista oli käytössä 15 helmikuuta 1945 asti (HT-191) ja sillä lennettiin 290 tuntia. Molemmat koneet poistettiin 2. tammikuuta 1950.
Voi olla että, rekisterinumerot eivät ole oikein.

Kun taas aloin tämän koneen kanssa.. niin muistin miksi se jäi keskeneräiseksi.
Kuomu oli kahdessa palassa ja raamien kanssa oli vieläkin vaikeuksia, maalaus mitä sattuu:(
Mutta nyt se on kasassa ja voi jatkaa uusilla malleila:)

Kommentit

Mukava nähdä täällä hieman harvinaisempiakin Suomi-koneita. Samalla oppii lisää mitä kaikkia täällä on itse asiassa lennellyt. Minulle ainakin täysin tuntematon kone ennen tätä julkaisua.

Hyvinhän tuo on kasaan mennyt kuomuongelmista huolimatta. Nuo Azurin mallit eivät ihan niitä helpoimpia ole, viilaamista ja putsaamista varmaankin riitti kasaamisvaiheessa, tai oikeastaan ennen sitä. Tyylipuhdas kone ilman kulumia, varjostuksia. Mukava nähdä näitäkin.
Hienoa todellakin nähdä näitä harvinaisempia koneita täällä. Jotenkin koneesta (siis alkuperäisestä) voi sanoa kerta vilkaisulla, että Ranskis se on…
Sinä olet onnistunut hyvin. Tuo kuomun alue vaan on hieman niin ja näin… Mutta tiedän kyllä mistä se johtuu - itselläni on sama malli jemmassa; enkä kyllä ihan heti aio siihen koskeakaan… Erityisesti pidän tuosta itärintamatunnuksen keltaisen sävystä! Mielestäni se on juuri sellainen kuin sen pitää ollakin!!
Minäkin rakensin tällaisen Azur-Hanriotin, valmistui pari kuukautta sitten ja laitoin sille tunnukseksi HT-191. Vaikka helpolta rakennettavalta näyttää, niin ei sitä kuitenkaan ole. Suurin ongelma oli vacumi-kuomu, joita oli laatikossa vain yksi kpl, joten muotoonsa leikkaaminen piti onnistua kerralla. Toista vaihtoehtoa ei ollut. No, onneksi onnistui. Olet saanut erikoisen ja muuten onnistuneen ja siistin mallin aikaiseksi, mutta pari asiaa ottaa silmään tuon Petrin mainitseman kuomualueen lisäksi. Koska nämä kaksi Suomeen tullutta konetta tulivat kesällä 1941 (ei 1940), maalattiin ne alapuolelta vaalean harmaiksi ajankohdan mukaisesti eikä DN-sinisellä, joka otettiin käyttöön vasta 1942 keväästä lähtien uutena tuleviin ja täysin peruskorjattaviin koneisiin. Pakoputkethan tähän malliin piti tehdä itse, koska niitä ei mallin mukana tullut. Niitä pitäisi olla kuusi moottoria kohden. Ilmeisesti pensselimaalattu, joten siihen nähden todella siisti.
Moro !
Kiitos kommenteista !
Hanriot:in piti tulla dioraamaan, mutta se jäi ajatusasteelle..
Kuomu on tosiaan kauhee (kamera ei valehtele:( ), pesin vanhat maalit pois ja huomasin että, kuomun lasiosiin oli tullut veitsen jälkiä. Mutta niinhän se on, niillä mennään mitä on :)
Alapuolen väri on tosiaan väärä, pitäisi olla vaalean harmaa.
pakoputkia on tosiaan muutama liian vähän.
Kone on pensselillä maalattu.
TKa