Pienoismallit.net

Ferrari F310B

Schumin ferkka vuodelta 1997

Noniin, tässä on nyt sitten vihdoin ja viimein valmiina ensimmäinen malli sitten ala-aste aikojen. Tämä kyseinen malli on kieltämättä tuottanut paljon harmaita hiuksia ja tottapuhuen lähes kaikki mikä voi mennä pieleen on kyllä melkein mennyt :D, no ei ihan kaikki kuitenkaan.

Rakentamisesta sen verran voisin sanoa, että kaikki onnistui koko lailla hienosti korinosien maalaukseen asti, jolloin pohjamaalaus meni aivan mörppiin (kuvia löytyy profiilista jos joku haluaa katsoa). Tämä vaati sitten täydellisen maalinpoiston pohjamaalille. Aikansa liotellessa ja hinkatessa vanha pohjamaali lähti jokseenkin hyvin pois, täysin 100% tulosta ei tullut. Tämä kyseinen mallinpoisto-operaatio oli myös pieni käännekohta koko mallin rakentamisessa, sillä luulisin että jossei tätä olisi tarvinnut tehdä, moni asia olisi onnistunut paljon paremmin. Maalinpoiston jälkeen kaupasta uusi pohjamaali (ei enää motoxin *****maalia) ja väriä pintaan. Pääväri on maalattu Tamiyan spraymaalilla, ja täytyy sanoa, on kyllä aivan eri maata kun kaupan halpikset. Suuremmat mustat osat, kuten pohjapelti ja etusiiveke yms. on maalattu perus mastonin mustalla.

Varsinaisessa kasaamisvaiheessa ei mitään suurempia murheita tullut vastaan. Ainoastaan toisen puolen takajarru ei jostain syystä sopinut ollenkaan kohdalleen, jonka syystä toinen takarengas on aavistuksen kenossa. (en tiedä oliko vika rakentajassa vai sarjassa, veikkaan ensimmäistä). Takasiivekkeen osat ottivat maalinpoiston aikana myös osumaa sen verran että kasausvaiheessa oli jonkun verran ongelmia. Ainiin… etujousituksen ylätukivarret menivät aluksi väärin päin…, mutta se voidaan laittaa mallarin piikkiin:D.

Tämän sarjan siirtokuvat olivat omasta mielestä erittäin hyvät ja helpot saada paikalleen (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Tamiyan rengassiirtokuvista oli suojapaperi irronnut jo itsekseen ja melkein kaikki pito hävinnyt, josta iso miinus. Nekin saatiin jotenkuten paikalleen, vaikka yksi niistä ainakin kuivuessaan meni rullalle ja putosi pois. Takasiivekkeen siirokuvat eivät omasta mielestä onnistuneet ollenkaan, mutta se nyt oli oikeastaan ihan oma moka, koska selvästikkään oikea teknikka ei ole vielä hallussa. Takasiiven siirtokuvia on paikkailtu vähän pikaliimalla ja valkoisella maalilla. Kylkien Shell/Asprey- siirtokuvat eivät tahtoneet myöskään millään tarttua, mutta jos olisi hiffannut laittaa ne useammassa osassa kiinni, niin tulos olisi varmaan parempi. Lakan jälkeen tulos on omasta mielestäni kyllä siihen nähden tosi hyvä. Moottorin suojakansi ei sovi kokonaan paikalleen, osin sen takia, että se on aavistuksen vääntynyt ja osittain sen takia, että jätin sen tarkoituksella niin moottorin detaljoinnin vuoksi. Huom! mitään siirtokuva-aineita (microsol yms. ) ei ole käytetty.

Moottoriin on heitetty aavistus pientä detaljointia vanhoja sähköjohtoja ja kitarankieliä käyttämällä. Ovat skaalaan nähden ehkä aavistuksen liian isot ja myöskään sen takia moottorin kansi ei mahdu kiinni.

Kuitenkin loppujenlopuksi malli onnistui omasta mielestä aika hyvin. Haastetta tässä oli rutkasti (ja niin sen pitää ollakkin), ja vaikeuksien kautta voittoon =). Kaikenlainen kritiikki, palaute ja kehittämisehdotukset seuraavaa mallia varten ovat tervetulleita ja suotavia. Tehdään seuraavasta vielä parempi. Seuraava malli odottaa jo postissa, ja siinä ne haasteet vielä lisääntyvät =)

Kommentit

Hienoa Ville! Ei anneta periksi. Mielestäni maaleissa ja tarvikkeissa turvallisinta on käyttää pienoismalleille tarkoitettuja tuotteita. Tulee vähemmän yllätyksiä. Kuitenkaan mallin rakentamiseen ei tarvita niin suuria määriä maalia yms…
Kohti seuraavaa projektia vaan!
Ihan hyvin se silti on onnistunut vaikkakin mutkia matkassa oli jonkin verran. Olen samaa mieltä Pasin kanssa maaleista, itse käytän pienoismalleille ja miniatyyreille tarkotettuja maaleja ja näin vältyn ikäviltä yllätyksiltä ainakin maalaamisen suhteen.

Ferrarista vielä: kokonaisuudessaan ihan onnistunut prokkis. Etenkin moottoritila näyttää hyvältä omine lisäyksineen, siirtokuvat on hyvin paikoillaan ja yleisilme hyvä.

Ei muuta, kuin uutta mallia alle ja tervetuloa takaisin mallailun pariin!
Kiitoksia kommenteista =), kyllä juu uutta projektia kehiin, saapa nähdä kuinka käy tuon vuotta nuoremman mclarenin kanssa =)
Kasasin yhden tällaisen joskus 15 vuotta sitten ja siinä oli aivan samat viat, eli renkaiden siirtokuvat olivat surkeat ja Marlboro-tarrat hajosivat niin ikään itsekseen asentaessa. Onneksi noille valkeille kuvioille on aika helppo taiteilla siluetit.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.