Pienoismallit.net

JAL Boeing 777-200 JA8984

Auringon kaari - Arc of the Sun

Kymmenen japanilaisen lentoyhtiön yhteenliittymä Japan Airlines on ollut maalauskaavioidensa suhteen henkilökohtainen suosikkini jo pitkän aikaa, ja tässä mallissa on aiheena mielestäni ehkä kaikkien aikojen tyylikkäin toteutus Japan Airlinesin laajarunkokoneen maalauksesta. Arc of the Sun eli Auringon kaari-niminen kaavio oli käytössä vuosina 2002-2011 ja se on toistaiseksi ainoa nykyaikaisista kaavioista jossa ei ollut perinteistä punaista tyyliteltyä kurkea eli tsurumarua sivuvakaajassa. Sanfranciscolainen tuotemerkkikonsulttiyhtiö Walter Landor Associates suunnitteli Japan Airlinesille uuden JAL-logon vuonna 1989, jossa JAL-kirjainten muodon oli tarkoitus kuvata omistautumista ja luotettavuutta, punainen väri nuoruuden intoa ja energiaa ja harmaa elävää ja nopeaa asennetta tulevaisuuden haasteisiin. Näin siis mainostoimiston mukaan…

Samaisen Landor Associatesin Tokion toimisto päivitti JAL-logon uudempaan kuosiin uuden vuosituhannen alussa ja maalasi saman tien melkein koko sivuvakaajan punaiseksi. Uusi kaavio olikin modernimpi kuin aikaisempi, säilyttäen silti pelkistetyn mutta hienostuneen graafisen ilmeen. Yhtiön koko nimi Japan Airlines säilyi rungossa matkustamoikkunoiden yläpuolella, mutta isommalla fontilla ja tällä kertaa versaalilla. Kirjainten koko ja harmaa väri on silti melkoinen understatement verrattuna vaikkapa nykyisen Finnairin melkein koko kyljen peittäviin kirjaimiin verrattuna. Koko laivaston maalaaminen uuteen kuosiin vei vuosia ja vasta n. 2008 paikkeilla alkoi tulla valmista.

Kaavio toimi hyvin aina MD-81:stä 747 Jumboon asti, mutta jotenkin tämän lyhyemmän Boeing 777:n kyljessä sen mittasuhteet ovat parhaimmillaan. 2010 konkurssin jälkimainingeissa kaavio vaihtui nykyisin käytössä olevaan ja kun 747-koneet saivat mennä niin tämänhetkisen tsurumaru-kaavion lippulaivana toimii Boeing 787 Dreamliner. Joka on sivumennen sanoen tyylikäs ilmestys sekin, mutta ei silti vedä vertoja tälle vanhemmalle 777:lle.

Hasegawan Boeing 777-200 on jälleen laatusarja, ikää tälläkin julkaisulla alkaa jo olla mutta detaljit ovat sentään uppoviivaa ja sovitteet hyvät. Sarja tuntui menevän niin hyvin nippuun että uskalsin kokeilla läpinäkyviä ikkunoita sekä ohjaamoon että matkustamon puolelle, enkä joutunutkaan pettymään ainakaan pahemmin. Vähän täytyi ohjaamon karmeihin kuitenkin kittiä sipaista, eli siirtokuvat olisi ollut ihan perusteltu ratkaisu mutta eiköhän tuo vielä läpi mene?

Siirtokuvat olivat samoin hyvää laatua, hieman herkästi hopeoivia Hasegawan tyyliin mutta täysin käyttökelpoiset ja hyvät valmiin mallin pinnassa. Sivuvakaajan iso punainen siirtokuva tosin oli vähän liian iso ja tahtoi murentua käsiteltäessä, joten otin siitä oikeastaan vain hopeisen reunuksen ja maalasin loput. Syy oli kuitenkin lähinnä rakentajassa, oma vika kun en laittanut Micro Decal Filmiä käytettynä ostetun mutta muuten rakentamattoman sarjan arkille.

Edellisestä mallista tuli palautetta että jotain sävyvaihtelua voisi lisätä, joten laitoin lopulliseen Revellin matta- eli satiinilakkaan rungossa vähän pientä litkutusta sinne tänne. En tiedä erottuuko efekti muuten, mutta jopa kuvista pitäisi näkyä pieni ero tavallisella lakalla käsiteltyihin moottoreihin. Ohjainpinnoille, laippoihin ja spoilereille tein myös litkutukset, mutta ne taas eivät erotu edes kuvissa kovin hyvin…

Jos edellisen Pandamallin liverystä jäikin pieni epäilys niin tämä 777 oli puolestaan oikein ilo rakentaa ja siirtokuvittaa. Mitoiltaan ja muodoiltaan se ei ole ehkä samanlainen napakymppi kuin 767, mutta itselleni sillä ei ole niin väliä kun livery on just eikä melkein. Ja onhan tuo nyt jo silmämääräisesti parempi esitys kuin Minicraftin 1:144, ei sillä.

Lähteet:

Endres, Günter: Airline Liveries (2nd ed.) Ian Allan Publishing, 1994

Logopedia: Japan Airlines
Japan Airlines: Fleet - press release, JAL old paint
Sitographics: Landor

Kommentit

Yksinkertaisen tyylikäs!! Aivan älyttömän upea! Komppaan tekijän arviota maalauskuvion tyylikkyydestä!!
wade 20.2.2016 20:56 Vastaa lainauksella
Kiitos, mukava kuulla että tämä kaavio ns. kolahtaa muillekin!
Joskus vaan vähemmän on oikeasti enemmän!
Komea on kone. Hioitko runkoa ohuemmaksi sisäpuolelta ikkunarivien kohdalta? Itselläni taitaa olla juuri tämä sama paketointi, josta ajattelin KLM:n -206ER:n väkertää. Kysymys herää moottoreista: olin siinä uskossa, että JAL:n koneissa oli P&W:n moottorit? Tosin -200:n "vanhempi" GE90 on puhaltimen osalta niin saman näköinen kuin PW4000, että uskottavan näköispainoksen muunnostyöksi riittää (ainakin minun koneessani) pankan jatkaminen imuaukon metallinväriseen rajaan asti. Tyrmääkö asiantuntijaraati tämän täysin?:)
wade 21.2.2016 10:01 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Komea on kone. Hioitko runkoa ohuemmaksi sisäpuolelta ikkunarivien kohdalta? Itselläni taitaa olla juuri tämä sama paketointi, josta ajattelin KLM:n -206ER:n väkertää. Kysymys herää moottoreista: olin siinä uskossa, että JAL:n koneissa oli P&W:n moottorit? Tosin -200:n "vanhempi" GE90 on puhaltimen osalta niin saman näköinen kuin PW4000, että uskottavan näköispainoksen muunnostyöksi riittää (ainakin minun koneessani) pankan jatkaminen imuaukon metallinväriseen rajaan asti. Tyrmääkö asiantuntijaraati tämän täysin?:)
Hupsista, taisin sekoittaa vanhasta muistista Emiratesin ja Japan Airlinesin, eihän JAL käytä noita GE:n moottoreita kuin 200ER-versioissa eli hyvä huomautus! Kyllä, tässä mallissa on Hasegawan PW4077-moottorit ja niin pitää ollakin.

Airlinercafe.com:illa on ollut juttua noista Hasegawan Triplaseiskan paketoinneista eri moottoreilla, mutta eihän nuo ulkoisesti nyt niin kovin erilaisia ole ainakaan 1:200-mittakaavaan kutistettuna. GE:n puhallinkiekon halkaisija on luokkaa millin isompi, ja vastaavasti suojapellit kaartuvat vähän eri tavalla. Moottoripankat on muotoiltu myös eri lailla GE:n isompien tehojen mukaan kuten jo mainitsitkin.

Hasegawan hinnoittelun tuntien halvemmalla pääsee kun kittaa moottoripeltejä vähän kulmikkaammaksi kuin PW:n tasaisen pyöreä tynnyri ja hoitaa nuo pankat samoin kuntoon, noin tekisin ehkä itsekin jos KLM:n kone olisi työn alla, jopa 1:144-mittakaavassa :)

Ikkunariveistä vielä, en tehnyt niille erikseen mitään koska 3D-lakka kutistuu hyvin voimakkaasti kuivuessaan eli puuliimasta tuttua linssi-ilmiötä ei samalla tavalla tule näin pieniin ikkunohin. Toinen juttu on että noita matkustamoikkunoita on aika hankala jyrsiä/hioa sisäpuolelta tasaisesti ja siististi.
AJ 21.2.2016 17:52 Vastaa lainauksella
Moi Wade, Ylläolevia kehuja kompaten tyylikkään kaunis JAL:n 777; oiva kuvausalusta vielä korostaa nättiä maalausta - kaikinpuolin onnistunut leko. Erittäin bueno! Terkuin, AJ
wade 21.2.2016 19:38 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
oiva kuvausalusta vielä korostaa nättiä maalausta -
Kiitos AJ, kotimaisen Ylämaan Graniitin kivinäyte on kuin luotu 1:200-skaalan mallien alle :)
Tally-ho 22.2.2016 20:34 Vastaa lainauksella
Terve Wade, kyllä nyt olet saanuta aikaan hienoa silmäkarkkia. Koneen livery on todella tyylikäs ja viimestelyssä olet onnistunut hienosti. Ainoa asia, joka hieman hyppää silmille, ovat ohjaamon tuulilasien puitteet. Ne ovat hieman epätasaisesti maalatut, mutta lähikuvathan ovat aina täysin anteeksiantamattomia. Kaiken kaikkiaan hieno malli!
wade 23.2.2016 08:19 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Ainoa asia, joka hieman hyppää silmille, ovat ohjaamon tuulilasien puitteet. Ne ovat hieman epätasaisesti maalatut
Kiitos Tally-ho! Noita puitteita voisi tietysti yrittää varovasti raaputella tasaisemmiksi, mutta toisaalta normaalilta katseluetäisyydeltä asia ei häiritse ihan niin pahasti. 1:200-skaalassa ei kirkasosissa oikein voi käyttää siirtokuvista leikeltyjä suikaleitakaan ja koko lasiosan kuivasovitus oli sittenkin vähän liian optimistisesti tulkittu.
wade 23.2.2016 09:41 Vastaa lainauksella
Laitanpas nyt vielä nämä 777-200 moottorivaihtoehdot ettei jää väärää käsitystä jos joku muukin suunnittelee Triplaseiska-projektia tarvikesiirtokuvilla (ja jos itsekin muistaisi jatkossa paremmin…):

Boeing 777-200 Emirates: Rolls Royce Trent 800
Boeing 777-200ER KLM/Air France: GE 90-94B