Pienoismallit.net

DAP Beaufighter MK21

"Whispering Dead"

DAP Beaufighter MK 21 oli Australia ilmailuministeriön(DAP=Deparment of aircraft production) kehittämä oma versio Brittien 2-moottorisesta raskaasta hävittäjä/ rynnäkkökoneesta.
Beaufigter suunniteltiin alun perin raskaaksi hävittäjäksi Beaufort pommikoneen pohjalta.Australiassa alettiin kehittää oma versiota "Beau" koneesta ja v.1944 suunnitelman mukaan tarkoitus oli valmistaa 500 näitä koneita RAAF:n käyttöön.Tuotanto oli lopulta 364 konetta sodan päättymisen vuoksi.Aussien Beaufighterissa oli peräti 140 modifikaatiota verrattuna Brittien MK X verrattuna johon tuo MK 21 perustui.
Voiman lähteenä koneessa oli 2 kpl.tta Hercules CVII moottoria joissa kussakin oli 1600 hevosvoiman verran tehoja.Kone oli kuitenkin varsin raskas ja hidas liikkeinen,joskin nämä Hercules moottorit olivat poikkeuksellisen hiljaisia "myllyjä".Matalalla meren pinnan yllä lentävä "hiljainen" Beau saikin Japanilaisten merisotilaiden ja merimiesten keskuudessa lisänimen "wispering dead. Aussi koneissa oli myös yleensä poistettu pommikuilut ja tämän tilalla oli 4 kpl:tta 20 m.m Hispano tykkejä. Merimaaleja vastaan käyttetiin torpedoja ja kone pystyi ottamaan myös pommikuormaaa. Useimmiten aseistuksena oli kuitenkin siipi ripustimissa 8 kpl:tta raketteja.RAAF:n mk21 oli suuri merkitys liittoutuneiden Itä-Intian taisteluissa mutta merkittävin rooli Aussien Beau koneilla lieneee ollut merellä varsinaisena "laivan tuhoajana" Tyypillinen piirre Australian beau koneille oli myös nokalla ollut "Spearry" kohti lento laitteen kyttyrä.
Malli perustuu Tamiyan mainioon Beaufighter sarjaan joka on varsinainen ilo rakentaa.Sarjaan oli siis pitänyt tehdä peräti 140 muunnosta jotta se olisi vastannut Aussien MK21:sta mutta tyydyin taitojen ja tiedon puutteessa kymmenkuntaan näkyvimpään kohtaan.Siipi aseet on poistettu ja samoin siivenjättöreunan puoleiset purjehdus valot.Uuden mallinen antenni masto on viritelty ja jotain muuta pikku sälää.Spearry autopilootin kyttyrä tuleekin valmiina Tamiyan sarjan mukana.
Siirtokuvat ovat Uusi-Seelantilaista tuotantoa jotka sain hommattua Martti Kuivalaisen ystävällisellä avustuksella.Tosin näistä puuttui konekohtaiset rekkari numerot.Mukana oli vain lappu jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä valmistaajaan Uuten Seelantiin… Very Nice.
Kaikkinensa mukava projekti johon innoituksen antoi 40v.kateissa olleen Australian serkun löytyminen.
From Finland to down under…

Kommentit

Hieno Beaufighter modauksineen päivineen, kone näyttää juuri sopivasti "kulahtaneelta" eli ei niin tehdasuudelta. Kiitoradan pätkä sopii todella hyvin kyseisen koneen kanssa, luo tunnelmaa paljon! Johtuneeko valaistuksesta, mutta kuvissa näyttää auringonlaskulta joka myös tuo oman hienon maailmansa kuviin.
Hyvännäköinen kokonaisuus. Ja mielenkiintoinen historia osuus. Ainakin minulle aussi versio oli uusi tuttavuus.
Todellakin nätti kokonaisuus ja värimaailma hivelee silmää.
Kiitokset kommenteista ja kuvien katselusta hyvät herrat.
Tuo "illan punertava hämy" on valitettavasti vaan seurausta onnettomista kuvas taidoistani ja uudesta kamerasta jota en taas osaa oikein käyttää.Tehokkaita valaisemia oli käytössä enemmän kuin koskaan aiemmin mutta lopputulos on jälleen mitä on…toisaalta tuo illan hämy on oikeastaan noin ajateltuna ihan mielenkiintoinen lähtökohta kuville.
Opa Laitinen kirjoitti:
toisaalta tuo illan hämy on oikeastaan noin ajateltuna ihan mielenkiintoinen lähtökohta kuville.
Se on! sopii todella hyvin tohon kiitorata sceneen :)
Opa Laitinen kirjoitti:
Aussi koneissa oli myös yleensä poistettu pommikuilut ja tämän tilalla oli 4 kpl:tta 20 m.m Hispano tykkejä
Beaufighterissä ei missään vaiheessa ollut pommikuiluja, 20mm tykit löytyivä kaikista versioista (alussa rumpusyötöllä ja myöhäsemmissä malleissa vyösyötöllä)

Hieno kone, itselläni myös nuo samat siirtokuvat joten samanlainen kone jossain vaiheessa tulossa.

Katseltuani lukuisia kuvia niin taitaa siipiaseiden kolot näkyä vaikka on raketti ripustimet siivissä. Ilmeisesti vaihdettu rakettien ja kk:n välillä (aussi versiossa 4x .50cal vs muihin jossa 6x.303cal).
Oikeassa olet Michael. Australialaisissa koneissa käytettiin kevyempää rakettiaseistusta niiden paremman "läpäisykyvyn" vuoksi. Aseet oli suunnattu niin että, hyökkäys aloitettiin tykkitulella ja kun se osui haluttuun kohtaan maalissa laukaistiin raketit jotka oli suunnattu tykkien tulilinjan mukaan.
Lainaus:
"lempinimi" oli ot-as-ell…Mitä tuo nyt sitten ikinä tarkoittaakaan??"
Lienee lontoonkielinen sananmuunnos/sanaleikki virkkeestä: Hot as hell, elikkäs "suhteellisenj kuumoo tavarata" ;-).