Pienoismallit.net

Arado Ar (E) 555

Reilun 20 vuoden tauon jälkeen mallailukärpänen iski uudelleen ja ensimmäiseksi malliksi päätyi marketista löytynyt Revellin Arado Ar (E) 555. Pitkän tauon jälkeen oli kuin ensimmäistä kertaa olisi aloittanut rakentelua. Ajattelin laittaa teille tämän näytille ja mielenkiinnolla odotan mahdollisia rakentavia/kriittisiä palautteita. Malli ei ole uskollinen esikuvalleen, vaan toimi enemmänkin harjoitteluversiona pitkän tauon jälkeen. Varsinkin camon osalta otin omat vapaudet käyttöön. Paljon on parannettavaa ja seuraavasta mallista saadaan sitten jo varmasti pikkasen parempi kun virheistä opitaan.

Kommentit

Camokuviot vähän levottomat minun makuuni mutta makuasia. Tämä mannertenvälinen Arado suihkupommittaja jäi pelkäksi piirustuslaudan suunnitelmaksi. Esikuvareferenssien hakemisen sijasta tällaisessa lähes sci-fimäisessä aiheessa saa olla reippaasti luova ja uskalias. Lähestymistapa aiheeseen siis hyvä. Mielestäni ihan siististi kasaan mennyt ja on hyvin maalattukin. Tästä on hyvä jatkaa - joko rohkeasti samaan tapaan "fantasialinjalla" samantyyppisillä aiheilla tai kokeilemalla seuraavaksi jotain "realistista" aihetta.
Hyvältä näyttää! Tällaisissa piirustuspöydälle jääneissä projekteissa voi käyttää vapaasti omaa mielikuvitustaan. Maalaus kaavio on hyvin toteutettu, etenkin alapuolen maalaus on onnistunut hienosti. Ainut nurina tulee siitä, että ohjaamon kuomun raamitukset ovat maalaamatta…
Petrin kuomu-kommentti ja mielestäni ehkä aavistuksen irvistäviä nuo laskutelien luukkujen reunat.
Mutta onhan tuo nyt nätti! Camo on omaanikin silmään levoton, mutta tällainen "sci-fi"-henki sopii tähän laitteeseen todella hienosti.

Mielenkiinnolla jään odottelemaan seuraavia!
Pidän yläpuolen mielikuvituksen tuotteesta. Siitä tulee vähän mieleen koristekiveys voimakkaiden kontrastien ja harmaan värimaailman takia, mutta se on kuitenkin hyvä arvaus "Luftwaffe '46" -osastolta. Voisi toimia meren päällä?

Samoin odotan mielenkiinnolla tulevia malleja.
Totta turisette koko porukka, kiitos hyvistä kommenteista! Kuomu tosiaan jäi täysin epähuomiossa maalaamatta. Katselin aika paljonkin referenssikuvia ka kyllä se kuomu oli niissäkin maalattu, mutta näin se vain jäi (innostuksessa?) lopppusilauksessa tekemättä.
Tää on siitä hyvä malli että sen voi tehdä just sellaiseksi kuin huvittaa kun esikuvaa ei ole ollut olemassakaan. Ois ollut kyllä hieno jos oisivat saaneet edes prototyypin tehtyä. Mutta malli on hieno kaikkine camoineen.
Kyllähän tämä on aivan loistava takaisinpaluumalli mainituista seikoista huolimatta ja kyllä näissä mitäjos-malleissa camo saa olla mikä vaan edes jollaintavalla järkevänoloinen. Tervetuloa takaisin!
Onko tuo camo siirtokuva vai itse maalattu?
Arto Junno kirjoitti:
Onko tuo camo siirtokuva vai itse maalattu?
Itse on sudittu Humbrolin emaleilla ja mattalakka päällä.
Osmonraitti kirjoitti:
Arto Junno kirjoitti:
Onko tuo camo siirtokuva vai itse maalattu?
Itse on sudittu Humbrolin emaleilla ja mattalakka päällä.
Nyt on "sutiminen" aika vaatimaton termi. Meinasin kysyä samaa kuin Arto J.
Näyttäisi niin särmäkkäille nuo kuviot, että ei ihan vapaalla kädellä ainakaan sudita?
Kyllä se vapaalla kädellä on maalattu. Alla on tumman harmaa pohja, jonka päälle "töpötelty" vaaleampaa harmaata ja lopuksi mustaa. "Sutina" toimi suurehko pensseli missä maltillisesti maalia.

Mietin että pienemmällä värikontrastilla tolla tekniikalla vois saada aika hienojakin camoja/kuvioita aikaiseksi?