Pienoismallit.net

F/A-18B Hornet

"Huurnetti" med Tre Kronor

Jåå-Å, sodan flyfplan. Sanoisin, että tämä ei mene täysin What If-kategoriaankaan. Kun Ruotsin ilmavoimat oli hankkimassa Gripeniä, niin tarjouksia pyydettiin myös muilta valmistajilta. McDonnellin tarjouksessa oli kuva Hormentista juurikin Ruotsin tunnuksissa. Ilmeisesti sama kuva esiintyy myös Gunnar Lindqvistin ja Bo Widfeldin kirjassa: Rikets flygplanköp- JAS 39 Gripen (v2003). Onko kyseessä laadukas PhotoShoppaus vai onko Hornet todellakin lentänyt Ruotsin tunnuksissa, mene ja tiedä. Kuvatekstissä mainitaan ainoastaan se, että kone on varustettu ruotsalaisin tunnuksin. Netistäkään en ole löytänyt vahvistusta puoleen tai toiseen. Itse olen kallistumassa photo-shoppauksen kannalle. Malli yrittää jäljitellä kuvan sisältöä.

Kyseessä on Matchboxin 90-luvun puolenvälin paikkeilla julkaisema suomalaiset tunnukset sisältävä paketointi F/A-18C/D koneesta. Valujälki tuo mieleen Italerin tuotteet. Malli on backdeitattu F/A-18B tyypiksi. Sivuperäsinten EMC-patteja piti hieman viilailla, että sain aikaan alkupään tuotantoversion. Pari antennia ilmanottoaukkojen alapinnoille piti kannibalisoida Hasegawan F/A-18C paketista. Kyseiset antennit kuuluvat A/B alatyyppeihin mutta niitä ei enää ollut C/D tyypeissä. Kapiinin istutus runkoon on karmea. Kunnollisen lopputuloksen aikaansaaminen olisi vaatinut enemmän aikaa, sovittelua ja pakkelia.

Jalusta on tehty talouspaperirullatelineestä ja muovisesta halpasiveltimestä. Maalattu Xtracrylixin väreillä. Alapuolen harmaan peittävyys oli aika huono. Viisi värikerrosta piti pensselöidä, eikä lopputulos vieläkään ollut toivottu. Siihen oli tyytyminen kun pienimmät yksityiskohdat alkoivat mennä tukkoon. Kaiken lisäksi väriä piti laimentaa melkoisesti, jotta sitä pystyi levittämään leveällä pensselillä. Mielenkiintoinen ilmiö, etenkin kun purkin kyljessä mainittiin, että väri soveltuu sekä pensselille että maaliruiskulle. Se hyvä puoli Xrracrylixissä oli, että se kuivui nopeasti. Yläpinnoilla tyydyin kolmeen värikerrokseen. Xtracrylixin Flat Varnissia tuli myös hankittua tätä projektia varten. Pitää seuraavaan malliin kaivaa se matta esiin purkistä. Nyt jäi turhan kiiltäväksi. Tarkoitus oli myös lisäillä töhryjä yms. mutta vastoinkäymiset latistivat intoa. Paremmalla ajalla sitten.

Joihinkin yksityiskohtiin on sudittu Humbrolia ja Akanin metallisävyjä. Siirtokuvat on kaivettu ylijäämävarastosta.

Eihän tästä mitään kaunotarta tullut mutta sainpahan valmiiksi. Helppotöisempi aihio ja emalimaalit olisi varmaankin hieman auttanut asiaa.

Kuvat on otettu salamavalon kera.

E-P

Kommentit

P.P. 10.1.2016 21:18 Vastaa lainauksella
Upea malli, varsinkin tuo ohjaamo näyttää fantastiselta!:D
Mienkiintoista jos "Svedu-Petteritkin" olisivat valinneet aikoinaan Hornetin… Allekirjoittaneen mielestä näin on kuitenkin parempi - Gripen vaan on niin upea kone (kunpa meidänkin tuleva hävittäjä oli Gripen NG).
Hieman näyttää joissain kuvissa, että maalaus kuultaa läpi… Mutta pidän kokonaisuudesta ja leikin tuolla WIF- ajatuksella.
On ainakin linjakkaampi kuin oma (vielä kesken oleva) näkemykseni samasta koneesta..

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/32/67/123267_preview.jpg[/img]
Kiitokset kommenteista.

Kuvakulmat on sellaisia, että ohjaamon kuomun istutusongelmat eivät paljoa erotu. Värien kontrastikaan ei ole aivan kohdallaan. En ole vertaillut väriviuhkaan mutta eivät taida värit olla aivan FS-mallien mukaisia. Vaikka kyseisiä sävyjä on haettukin. Salama vielä korostaa Xtracrylixin värien peittävyysongelmaa. Ovat minusta sivellin epäystävällisiä vaikka purkin kyljessä on sekä maaliruiskun että siveltimen kuvat. Tai sitten on vaan opeteltava värin käyttäytyminen.

Hornetti pärjäsi alustavassa tarjousvertailussa varsin hyvin. Osittain tästäkin syystä Gripenin suunnittelutiimi sai kehotuksen parannella JASsin suorituskykyä ennen tarkempia suorituskyky- ja hintavertailuja.

E-P
Hienohan tuo on :)

Tuosta maalin peittävyydestä… se voi myös olla täysin sävyriippuvaista, se varmaan selviää laajemmalla käytöllä? Näin ainakin Revellin akryylien kanssa: Fiery Rediä ei meinaa saada peittämään yhtään mitään ollenkaan. Omassa työn alla olevassa sellaiset 15 kerrosta, vieläkin sieltä täältä kajastaa pohjamaali läpi (!) - toisilla väreillä riittää yksi tai kaksi kerrosta täydelliseen peittoon ja pensseleillä sitä itsekin tulee sohittua.

Enpäs tiennytkään, että länsinaapurissakin oli mietitty Hårnettia. Kiva oppia triviaa näistäkin, vaikka nuo vanhemmat koneet on enempi mun juttuni.
Siivet lehden numerossa 4/88 oli tyyppiesittely Hornetista. Jutussa oli käytetty ilmeisesti samaa kuvaa kuin E-P:n mainitsemassa Rikets flygplanköp- JAS 39 Gripen-kirjassa joka tuolla yhden kuvan laidassa näkyy. Kuvatekstin mukaan "McDonnell otti myynnin tosissaan ja maalautti demonstraatiokoneeseen jopa Ruotsin tunnukset".

Eli tämän tiedon mukaan kyseessä ei siis ole what if-malli vaan yksi F/A-18B on todella lentänyt tre kronarin väreissä. Siivet lehden kuvaa katsoessa vaikuttaisi olevan ihan aito kuva. 80-luvulla trikit tuppasi olemaan hieman kömpelömpiä ja helpommin havaittavissa.

Joka tapauksessa hieno veto rakentaa Hornetti hieman harvinaisempaan asuun.
Heh, vai että sittenkin on todellinen tapahtuma. Gripen kirjan valokuvassa oli Hornetin pyrstö/sivuvakaaja sen verta haalea/läpikuultava että epäilin trikkikuvaa. Kiitokset tiedosta. Täytyykin penkoa lehtivarastoa ja kaivaa vuoden -88 ilmailulehdet esille jos löytyisi vielä lisätietoa.

E-P