Pienoismallit.net

X-wing

Amt/Ertl:n X-wing. Uudelleen maalattu vanha malli, ja pilottia paranneltu "green stuffilla" (pään tein uusiksi koska alkuperäisen pilotin "formulakuski" ulkonäkö vein uskottavuuden). Ohjaamon kuomun jouduin tekemään uusiksi kun uusittu pilotti ei enää mahtunut vanhan alle. Kuomun läpinäkyvät muovit leikkasin cd-kotelon kannesta ja välipalat tein "green stuffilla".

Pienoismalleja olen viimeeksi tehnyt 15 vuotta sitten, mutta miniatyyrejä on tullut maalattua.

Mallin laatu oli lopulta aika heikko, mutta uudesta Star Warsista saatu innoitus auttoi viemään homman loppuun.

Kommentit

Star Wars on ollut vahvasti pinnalla viime aikoina, niin elokuvan, kuin Bandain valmistamien mallien takia. Hyvännäköinen pienen skaalan X-wing! ei liian puhdas, mutta ei myöskään liian likainen. Pilotti näyttää istuvan uusien muokkauksien perusteella hyvin ja kuomun muokkaus hyvä, pisteitä siis!
Lähes fanaattiksesti Star Wars-fanittajaksi (toim.huom: tietyissä osa-alueissa vain) haukuttuna henkilönä: komia on. En tiedä yhtään, millä tasolla laatu on alunperin ollut, mutta pilotti istuu oikein kivasti korjailun jälkeen, vaikka mielestäni kuomun yläosa on nyt liian ylhäällä (eikö sen kuulu olla samalla tasolla droiditasanteen kanssa? Vai muistanko väärin…), mutta kompromissejahan tuollaiset korjaukset tuppaa olemaan!

Näyttää sopivasti kapinaliiton raihnaiselta, paljon käytetyltä lentokoneelta mitä ne tarinan mukaan on olleetkin, mistä lisäpisteitä. Helppo on kuvitella tämä palaamassa taas yhdeltä toiminnantäyteiseltä partiolennolta Imperiumin kauppareittien varrella…
Matti Peltola kirjoitti:
vaikka mielestäni kuomun yläosa on nyt liian ylhäällä (eikö sen kuulu olla samalla tasolla droiditasanteen kanssa?
Tuostakin on näköjään kahta eri mallia, droiditasanteen kanssa samalla tasolla ja ylempänä kuten tässä kyseisessä mallissa. Tiedä sitten onko X-wingistä uutta sekä vanhaa tuotantomallia?
Jean Forsberg kirjoitti:
Tuostakin on näköjään kahta eri mallia, droiditasanteen kanssa samalla tasolla ja ylempänä kuten tässä kyseisessä mallissa.
Itseasiassa lähdin kaivamaan tietoa tästä. Näyttää siltä, että nimenomaa Force Awakens toi muutoksia rankasti.
Uudessa X-Wingissä kuomu on korotettu, mutta siinä on muitakin muutoksia alkuperäiseen nähden. Se on siis enemmän "pallomainen" vrt "alkuperäinen".
Matti Peltola kirjoitti:
Itseasiassa lähdin kaivamaan tietoa tästä. Näyttää siltä, että nimenomaa Force Awakens toi muutoksia rankasti.
Uudessa X-Wingissä kuomu on korotettu, mutta siinä on muitakin muutoksia alkuperäiseen nähden. Se on siis enemmän "pallomainen" vrt "alkuperäinen".
Itseasiassa jotain tän tapaista kävi myös mielessä, kiitos tiedosta ja vaivannäöstä Matti! :)
Antti-K 4.1.2016 09:43 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista. Malli on alunperin ostettu 90-luvulla sekä rakennettu ja maalattu silloin. Maalasin pohjamaalin vaan kylmästi vanhan sotkun päälle kunhan olin hionut ja vuollut pahimmat saumat. Sekä tukkinut kolot saumoissa. Tätä tehdessä huomasin että epätasaisuuksia oli niin paljon että malli olisi pitänyt purkaa kokonaan osiin jos saumat olisi halunnut sopimaan kunnolla. Jätin sen suosiolla tekemättä kun se olisi ollut liian työlästä. Tuo pointti kuomusta on hyvä, liian ylöshän se kyllä modaamisen jälkeen tuli. Tuo versio on siis vanha eli ensimmäisestä trilogiasta. Pilotti oli niin huonon näköinen (näytti formulakuskilta) että se oli pakko muuttaa tai piilottaa jotenkin. Väsäsin sitten sen enemmän oikean näköiseksi, kun ohjaamon muut yksityiskohdat oli enemmän oikean suuntaisia.

Minulla on muutamia muitakin 90-luvulta peräisin olevia sw-malleja ja suunnitelmissa on maalata ne uudestaan/rakentaa. Foorumin gallerioita selattuani olen miettinyt että kynäruiskun käyttö voisi olla kiinnostavaa opetella, niin hienoja malleja on täällä näkynyt.
Antti, mielenkiinnolla niitäkin näkisi. Eli antaa tulla vaan!

Vielä itseasiassa "aiheeseen";
Lisää kun kaivoin ja kaivamalla kaivoin, vaikuttaisi ero olevan X-Wingin versiosta kiinni… varauksin.
Tämä "uusi" mikä uudessa elokuvassa esiintyy, on selvästi erilainen kaikin puolin - mutta tätä "klassista" X-Wingiäkin on lukemattomia versioita (legendojen mukaan). Pitää muistaa, että ennen uusinta elokuvaa legendoja pidettiin kuitenkin puolivirallisena sisältönä.

Ensimmäisissä elokuvissa nähdyissä X-Wingeissä (T-65, A New Hope, Yavinin taistelu) on kuomu koholla - tosin hyvin, hyvin maltillisesti. Sopivasta kulmasta katsoen se ei olekaan koholla.
Seuraava versio, T-65B (joidenkin lähteiden mukaan Hothin taistelun jälkeen Imperiumin vastaiskussa jo) on ulkoisesti pitkälti sama, mutta ainakin omat silmät väittävät kuomun olevan enemmän koholla?
Tätä seurannut, T-65C-A2 (… Endorin taistelu, mahdollisesti (…)) on taas jotain tältä väliltä. Ehkä. Pitäisi varmaan hankkia joku noista virallisiksi listatuista kirjalähteistä ja tutustua asiaan tarkemmin?

T-70 on sitten se, mikä uudessakin leffassa näkyy ja - hassusti kyllä, muistuttaa suunnittelijan alkuperäistä designia enemmän kuin T-65 versioineen. Ja siinä kuomu on taas erityisen selvästi koholla.

Mutta on työlästä kaivaa X-Wingistä, sen versioista (ainakaan kuvineen) tietoa, kun lähdemateriaalia on ja paljon onkin. Monia ei ole kuvitettu nettilähteissä, kun on kirjoissa jotka ovat sitten hieman agressiivisemman tekijänoikeustoiminnan alasia, notta google ei meinaa löytää ainakaan.