Pienoismallit.net

1982 Jeep CJ-8 Scrambler

Axial SCX-10

HUOM! Kyseessä on radio-ohjattava malli jatkuvalla nelivedolla ja lehtijousialustalla.

Tervehdys kaikki kanssamallailijat! Haluaisin esitellä teille Axialin SCX-10 rungolle rakentamani Jeep CJ-8 Scramblerin vuosimallia 1982. Päämääränäni oli tehdä vuosimallia vastaava "tehdasvalmis" tuotos alkuperäisvarustein.

Kyseessä oli siis kilpailu radio-ohjattavien mittakaavauskollisten ajoneuvojen foorumilla (www.scalebuildersguild.com) jossa tarkoituksena oli rakentaa SCX-10 rungolle, akseleille ja vaihteistolle jonkinlainen Jeep-merkkinen ajoneuvo. Tyyli oli vapaa ja lähdin rakentamaan itselleni mieluisinta Jeeppiä eli puhdasta americanaa huokuvaa, massiivista Jeep CJ-8 Scrambleriä. Kyseessä on ensimmäinen kokonaan itse rakentamani kori RC-autoon. Aikaa rakentamiseen oli noin puoli vuotta ja kilpailu päättyi 1.12.2015. Tätä kirjoitettaessa tuomarit eivät ole vielä julistaneet tuloksia.

Rakennusmateriaalina on käytetty eripaksuisia polystyreenilevyjä (0.25mm - 2.0mm) sekä Forex vaahto-PVC levyjä (3mm - 8mm). Lehtijouset on naputeltu pakkausvanteesta ja kiinnikkeet sekä riiput 1mm pellistä.

Kilpailun aikaraja tuli vastaan joten joitain tärkeitä yksityiskohtia tästä puuttuu (peilit, lavan kaiteet ym. detailia) mutta mielelläni kuulen palautetta ja keskustelua tästä itse rakentamastani mallista vaikka kyseessä ei puhtaasti staattinen malli olekaan. Tästä pahoittelut, toivottavasti malli saa silti olla täällä esillä.

Koko rakentelu"blogi" löytyy osoitteesta scalebuildersguild.com/forum/showthread.php?23871

Kommentit

Hyvin rakennettu! Eikä tuo pikkudetailien puuttuminen häiritse ainakaan omaa silmää näitä kuvia katsellessa, toki lisäät varmaan myöhemmin ne? Kittiä parissa pienessä kohdassa olisi voinut käyttää, esim. tossa konepellin ja lokarin väliin jää rakoa yhdessä kohtaa vai hämääkö varjo vaan? Tynnyri sopii omasta mielestä lavalle paremmin, kuin hyvin! Kokonaisuutena oikein toimiva paketti. :)
Kiitos kommentista ja mukava kuulla että miellyttää silmää :) Kyllä vaan, kyseessä on hiontavirhe jota en jostain syystä huomannut ennenkuin maalasin konepellin ja kilpailun aikataulu alkoi puskemaan päälle. Aikomuksena on parannella mallia hieman keväämmällä ja lisäilen tosiaan sitten puuttuvat detailitkin. Tarrat olisi tarkoitus myös tulostuttaa jossain vinyylille kun kisatouhuissa tuppaa nämä autot usein vähän kastumaankin!

Tynnyri on "valmis" 1:10 tuote jonka olen sulatellut lommoille ja maalannut ensin vannehopealla ja sitten sinisellä sekä maalarinvalkoisella maalarinteipin suikaleilla maskaten. Säistämiseen on käytetty Citadel Agrax Earthshadea sekä Nuln Oilia kuten myös Ammo of Mig Jimenezin ruostevärejä.
Heikki Halme kirjoitti:
Tynnyri on "valmis" 1:10 tuote jonka olen sulatellut lommoille ja maalannut ensin vannehopealla ja sitten sinisellä sekä maalarinvalkoisella maalarinteipin suikaleilla maskaten. Säistämiseen on käytetty Citadel Agrax Earthshadea sekä Nuln Oilia kuten myös Ammo of Mig Jimenezin ruostevärejä.
katselinki, että siihen tynnyriin on nähty oma vaivansa! tällaiset pienet yksityiskohdat jaksaa aina nostaa hymyn huulille, keep it up!
Tämä malli voitti tuon Jeep-rakentelukilpailun johon tällä osallistuin. Kilpailussa pisteytettiin ulkonäön lisäksi toimivuutta, käytettyjä tekniikoita sekä rakentelublogia itseään. Mukavaa että miellytti tuomareita :)
Congrats Heikki! Vaivannäkö siis kannatti :)
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.