Pienoismallit.net

Hornet

Rimojen leikkaaminen

Kuvassa oleva paperileikkuri toimii hyvin styreenileikkurina. Pitkät rimat taipuvat kyllä aika paljon mutta sillä ei tässä projektissa ole suurta merkitystä. Leikkaaminen onnistuu 2 mm levypaksuuteen asti.

Kommentit

VilleH 29.11.2015 19:46 Vastaa lainauksella
Moi,
Olen itsekin katsellut noita paperileikkureita, mutta jotenkin usko niihin ei ole ollut riittävä. Hauska kuulla että tuo toimii, on monin verroin kätevämpi kuin sirkkeli!
Millainen leikkausjälki tuolla syntyy, erityisesti 2 mm levyssä?

T:Ville H
VilleH kirjoitti:
Millainen leikkausjälki tuolla syntyy, erityisesti 2 mm levyssä?
Moi,

Leikkausjälki on terävä mutta alareunaan jää pienen pieni skraadi. Levyn pintaan saattaa myös jäädä vähäinen puristusjälki mutta se lienee seurausta terän muodosta. Leikkurini terä on varsin tukeva ja terän leikkaava osa on hiottu aika vinoksi. Jos leikkuria lähtee hankkimaan kannattaa ottaa 1 ja 2 mm muovilevyn pala mukaan kauppaan. Samalla näkee sitten mikä terän muoto antaa parhaan tuloksen. Meikäläisen terä on kaareva ja parhaan leikkaustuloksen saa kun kohdistaa leikattavan kappaleen terän keskikohdalle.

Metallilevyn leikkaamiseen tarkoitettu giljotiini voisi myös toimia hyvin. Minulla on vain pieni giljotiini jossa leikkausleveys on max 15 cm ja se toimii siinä kuin paperileikkurikin.

T. Jari