Pienoismallit.net

Hornet

Sivuköli

Jätän sivukölit irrallisiksi kunnes runko on valmiiksi muotoon hiottu. Jotta sivukölit tulevat oikeaan kohtaan teen niille "uran" johon ne voi helposti työntää paikoilleen. Ura on tuettu syvyyssuunnassa muovilevyn kappaleilla, jotka ohjaavat sivukölin paikoilleen ja pitävät sen suorana.

Kommentit

Kyllâ kun tuota katsoo, niin voi ajatella paljon on pikku muovilistaa leikattu ja vielâ tulee lisää.
Sitten mitä ainetta aioit käyttäa muovilistojen päälle.^
Siis tuleeko tuosta sen ajan USS HORNET joka eversti Doolittle pommitti tokiota huhtikuussa1942.
Mutta tulee varmasti komea malli nyt tuosta.
Aiotko laitaa niin sanotuun koneiden lentoon lähtö malliin tuo aluksen.
Vai matkalla Tokioon.
VilleH 23.11.2015 17:43 Vastaa lainauksella
En halua pilata tekemisen iloa, mutta tuo rakennetapa, jossa reunalaidoitus tehdään kaarien väliin tuolla tavalla täyttämällä, tuottaa hankaluuksia jatkossa.

Rungon linjat kaartuvat luonnossa pehmeästi, ja tämä menetelmä tuottaa liian kulmikkaan lopputuleman, erityisesti keulassa ja perässä. Asian huomaa viimeistään sitten, kun aihiota alkaa kitata, hioa ja maalata - tasaista jouhevasti kaartuvaa jälkeä ei meinaa mitenkään syntyä. Lisäksi pelkään, että saumakohdat elävät ja tulevat näkyviin ajan mittaan.

Oma ehdotukseni on tehdä laudoitus kuitenkin mahdollisimman pitkistä jatkuvista pituussuuntaisista soiroista, jotka pitää vielä sovittaa toisiinsakin. Styreeni on tässä hieman hankalaa työstää puuhun verrattuna, ja vielä pyrkii retkuilemaan, ikään kuin sen sisäinen jäykkyys olisi puuta pienempi. Huomasin tämän rakentaessani USS Zumwaltin runkoa.

T:Ville H
Moi Ville,

Olet oikeassa. Tarkoitus on kuitenkin päällystää runko pitkittäissuuntaisilla 1 mm paksuisilla rimoilla joiden päälle tulee vielä levytys ohuesta muovilevystä. Päädyin täyttämään kaarien välit koska rakenne osoittautui liian heikoksi ilman niitä. Olen taivuttanut muovitikut kaarien välillä joko ulos tai sisäänpäin siten, että runkoon ei muodostuisi mainitsemiasi epäjatkuvuuskohtia. Hiomisen jälkeen tiedän onnistuinko.

Alunperin runko oli kyllä tarkoitus tehdä esittämälläsi tavalla pitkittäisen rimoituksen avulla mutta tein mitoituksen liian ohuille rimoille. Viimeksi nähdessämme kyselin sinulta kokemuksistasi Zumvaltin kanssa ja osin tuon keskustelun pohjalta päädyin nyt esillä olevaan ratkaisuun.

Kerroit aikanaan, että sinulla on pyörösaha jolla leikkaat muovia. Voiko sen kierrosnopeutta säätää siten, että styreeni ei sula? Oman sahani ongelma on liian suuri pyörimisnopeus ja siitä seuraava muovin sulaminen. Kaarien väliin tulevien rimojen suhteen tämä ei haittaa kun niitä joutuu joka tapauksessa viilailemaan toisiinsa sopiviksi. Seuraava kerros olisi kuitenkin helpointa tehdä mittatarkoista 1x1-1x5 mm rimoista.

Erik, en vielä tiedä mihin ajankohtaan sijoittuvan Hornetin tekisin. Maalauksen suhteen Santa Cruz on houkuttelevin, samoin varustelun mutta Doolittlen hyökkäys Tokioon toki on asia josta Hornet parhaiten tunnetaan.

Jari
Ville,

Unohtui edellisestä: Hornetin runko kaartuu niiltä osilta joita olen nyt rakentanut niin vähän, että suora viivoitin on aina kiinni vähintään kolmessa peräkkäisessä kaaressa yhtäaikaisesti.

Tarkistelin eilen kaarevuuksia keulassa ja perässä joita en ole vielä aloittanut juuri tuon kaarevuuden vuoksi. Sekä viestisi että mittausten perusteella luulen, että fiksuin ratkaisu on leikata ainevahvuuden verran pois viidestä ensimmäisestä kaaresta keulassa ja neljästä viimeisestä perässä. Sitten vain kaarien yli ulottuvat rimat kiinni. Perän ja keulan viimeiset viisi senttimetriä teen sitten erillisinä kappaleina.

Jari
VilleH 24.11.2015 18:52 Vastaa lainauksella
Hyvä jos oli apua, nyt tuo suunnitelma kuullostaa toimivalta, joskin hieman monimutkaiselta. Tosiaan, tuo 2 mm antaa kyllä hiomavaraakin.

Mitä tulee sahaan, minulla on Proxxonin nyt jo tuotannosta poistunut FKS/E, jossa on nopeussäätö n. 4400 - 6800 kierrosta minuutissa. Kokemukseni mukaan olennaisempaa on syöttönopeus, levyä pitää syöttää aika nopeasti , jotta sulamisongelma helpottuu (mutta ei poistu). Tämä taas johtaa karuun leikkausjälkeen, ja jälkisiistiminen vie jopa enemmän aikaa kuin sahaaminen. Sahatut soirot voi (ensisiistimisen jälkeen) esim. asetella nippuun pöydälle sahaupinta ylös ja hioa karkealla eli ensin 80 palikkaan liimatulla vesihiomapaperilla, sitten 120 ja ehkä 240 lopuksi. Tukemiseen kannattaa käyttää sopivia levyjä, joka on hieman soiroja ohuempi: Kahden levyn välissä soirot pysyvät pystyssä, ja päätyyn voi askarrella vaikka palikan pitämään ne pituussuunnassa paikallaan. Sarjatyö on tässä avain onneen.
Rimojen muotoiluun käytin balsahöylää, voi olla että jokin laminaattiteräinen puhdistushöylä toimisi paremmin sitkeässä muovissa.

Vielä karu toteamus, että soirojen sahauksessa hukkaprosentti oli aika suuri, ehkä 25% mutta Etolan kylttistyreeni on halpaa:)

T:Ville H
VilleH kirjoitti:
Hyvä jos oli apua, nyt tuo suunnitelma kuullostaa toimivalta, joskin hieman monimutkaiselta. Tosiaan, tuo 2 mm antaa kyllä hiomavaraakin.
Moi Ville,

Kommentoitavaksihan tuo projekti on esille laitettu, ja jo tehtyjen tyhmyyksien päälle olisi tyhmää tehdä niitä lisää jos sen voi neuvoja kuuntelemalla välttää. Kiitoksia siis vinkeistä! Ylimääräinen työ oli kyllä tiedossa jo aloitettaessa mutta en vain jaksanut leikata kaaria kolmanteen kertaan. Yhdet menivät jo hukkaan koska silloin käytettävissä olleet piirustukset osoittautuivat virheellisiksi.

Leikkasin eilen illalla 2 mm pois takimmaisista kaarista ja työ näyttää heti helpommalta. Keulan kaarien leikkaaminen voi olla vähän hankalampaa koska ne ovat jo valmiiksi niin kapeat.

t. Jari
Tuosta styreenin leikkailusta sen verran että varmaan tämän tiesittekin mutta kerrotaan kuitenkin. Styreeni juurikin käyttämilläsi aineenvahvuuksilla leikkautuu ihan pirun nätisti kun vetää vaan mattoveitsellä pari viiltoa ja sitten vaan taittaa -> naps ja katkeaa tosi siististi, ei tarvii juurikaan edes hioa. 3 millinenkin menee vielä ihan nätisti kun käyttää hallittua voimaa ja rohkeutta.