Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Jotain valmista

Veturin yläkerta ja tenderi ovat nyt valmiit. Yläkerta on käymäsillan, höyrykattilan ja hytin pyhä kolminaisuus.
Kaikki yläkerran osat tein erillään valmiiksi muutamaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Kolminaisuuden kokoamisen aloitin hytin liimaamisella käymäsiltaan. Hytin etuseinän alalaidassa on kohdistustapit ja käymäsillassa kolot tapeille. Tapit asemoivat hyvin hytin oikeaan paikkaan. Liimana käytin juoksevaa pikaliimaa.
Höyrykattilan takapään ujutin hytin sisään, kattilan etupään ja käymäsillan väliin asettelin satulan, joka kannattelee höyrykattilaa edestä. Kattilan, satulan ja käymäsillan liimasin toisiinsa ja tarkastelin, että kaikki osat ovat linjassa toisiinsa.
Seuraavaksi liimasin hytin katon kautta valkometallista valetun kattilan takapäädyn. Takapäädyn maalasin myös erillään ennen liimausta.
Ja sitten pari ukkelia teekuppeineen istumaan ikkunan ääreen ja lopuksi hytin katto liimalla paikoilleen.
Hiekkakuvusta kiemurtelevat vetopyörille kupariset hiekkaputket, hiekkaputket ovat molemmin puolin kattilaa. Putket tein 0,5mm:n pehmeästä messinkilangasta.
Veturin oikealle puolelle laitoin hytistä käymäsiltaan tulevan tehonsäätötangon. Tangon toiseen päähän olin aikaisemmin juottanut asennustapin, jonka avulla tangon sai liitettyä käymäsillan mekanismeihin.
Höyrypillit ja varoventtiilit maalasin pensselillä messinginhohtaviksi.
Myös tenderi on kokonaan valmis. Tenderi on maalattu aivan kuten muutkin veturin osat: pohjamaalaus, pintamaalaus ja lakkaus. Pohjamaalin ja sinisen pintamaalin sumutin ruiskulla, mustan silauksen suoritin pensselillä.
Halkohäkin laudoituksen maalasin myös pensselillä käyttäen useampia ruskean ja harmaansävyisiä maaleja ja lopuksi vähän pigmenttijauhetta.
Enää muutama loikka ja höyryhepo on kokonaan valmis.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!