Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Höyrykattilan maalaus

Ennen höyrykattilan maalausta tein siihen pieniä muutoksia. Vaihdoin valkometallisen savupiipun uuteen paremmin 1920-luvulle sopivaksi. Vanhempaa piippumallia ei ollut olemassa, joten sellainen täytyi luoda. Piippumallia on käytetty muissakin veturityypeissä, joten päätimme tehdä sen 3D-mallinnuksena myös tulevia projekteja ajatellen.
Mestarimallit-tiimin 3D-asiantuntija mallinsi hienon savupiipun, josta tilattiin laadukas yksityiskohdat täysin toistava tuloste. Tulosteesta tein silikonikumimuotin, johon valoin polyuretaanihartsista H8-veturissa käytetyn piipun.
Sovitin piipun höyrykattilassa jo olevaan valkometalliseen kaulukseen.
Lisäksi vaihdoin kattilassa olevan kaasulyhdyn vanhanmalliseen öljylyhtyyn. Vanhassa valokuvassa veturissa on jo kaasuvalaistus, mutta kattilan päällä seisoskeleva lyhty on edelleen öljylyhty, johon on ilmeisesti vaihdettu kaasulyhdyn sisuskalut.
Höyrykattilan verhouspellitys nokikaappia ja savupiippua lukuun ottamatta on sinistettyä teräspeltiä. Teräksen sinistäminen oli tapa suojata teräs ruostumiselta ennen ruostumattoman teräksen keksimistä.
Ensimmäiseksi maalasin kattilan nokikaapin ja savupiipun mattamustaksi ruiskulla. Ruiskumaalausta varten suojasin kattilan sinistettävät osat maskiteipillä. Nokikaappi on pohjamaalattu, pintamaalattu ja mattalakattu.
Osa höyry- ja hiekkakupujen pellityksestä sekä kello ovat sinisiä, kupujen keskiosat ovat sinistettyä teräspeltiä. Ja jälleen maskasin teipillä ja heiluin ruiskun ja mitättömän sinisen maalitipan kanssa.
Teräksen sinistäminen oli kemiallinen reaktio ruostumista vastaan. Sinistäminen synnyttää maaliin verrattuna erilaisen pinnan. Tarkoitukseni oli koettaa jäljitellä sinistettyä metallipintaa. Olen jo aikaisemmissa merkinnöissä kirjoittanut tästä aiheesta, joten en enää sen syvällisemmin käsittele aihetta. Ja kuvasarja puhukoon puolestaan.
Höyrykattilan vanteet eivät ole sinistettyä teräspeltiä, vaan ne on malattu mustiksi. Maalasin vanteet pensselillä ennen teräspellin öljykäsittelyä, maalauksen helpottamiseksi laitoin maskiteipit vanteiden molemmin puolin, samalla maalasin mustiksi myös muut kattilasta koholla olevat yksityiskohdat.
Vanteiden maalaamisen jälkeen käsittelin sinistetyt kattilanosat vähäisellä öljymäärällä. Levitin öljyä hieman hangaten pienellä pensselillä ja annoin öljyn imeytyä muutaman päivän metallin huokosiin. Tarvittaessa käsittelyn voi uusia.
Kattilan viimeisenä työnä liimasin paikoilleen otetangot, ilmapumpun sekä muut pikkuroinat.
Loput kattilaan liitettävät yksityiskohdat asennetaan vasta hytin, käymäsillan ja kattilan pyhän kolminaisuuden toteuduttua. Näitä osia ovat hiekkaputket, tehonsäätötanko ja nokan tukiraudat.
Kattilan pintakäsittelyssä olin tyytyväinen erityisesti sinistetyn teräspellin jäljittelyssä. Tavoitteena oli synnyttää maalista poikkeava pinta ja mielestäni se myös sellaiselta näyttää. En ole aikaisemmin kokeillut tällaista menetelmää ja aina kannattaakin pohtia vaihtoehtoisia toteuttamistapoja ja varsinkin, jos ei ole ollut johonkin jo tekemäänsä tyytyväinen -kehitys kehittyy!

Kommentit

Kyllä on mahtavan hienoa työtä. Olen seurannut suurella mielenkiinnolla tätä veturiprojektia…ja seuraan edelleen :)
Uskomattoman hienoa käsityötä! En minä noista mitään ymmärrä, mutta laadukkaan työnjäljen kyllä tunnistan.
Hei, tuli vaan mieleen, mitä maaleja (merkki) käytit? Oliko jotain uusia kokemuksia vai vanhoilla höyryilläkö mentiin.
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Hei, tuli vaan mieleen, mitä maaleja (merkki) käytit? Oliko jotain uusia kokemuksia vai vanhoilla höyryilläkö mentiin.
Yleensä käytän kaksikomponenttiautomaaleja, joita ostan irtotavarana. Pohjamaalina käytin myös automaalauksessa käytettävää väriltään punaruskeaa ruosteenestopohjamaalia.
Lisäksi käytin Xtra Colorin Blue Angel-sinistä, Floquilin Weatherer Blackia.
Lakka on kaksikomponenttiautolakka, automaalien ja lakkojen merkkiä en tiedä.
Olen käyttänyt em. maaleja ja lakkoja jo pitkään, joten mitään sen kummempaa uutta niiden käytössä ei ilmennyt. Xtra Colorin maalit kuivuvat aika hitaasti, mutta ovat silti oikein käyttökelpoisia.