Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Hytin maalaus ja detaljointi

Hytin ulkoseinät on maalattu kynäruiskulla. Pohjamaaliina käytin autojen maalauksessa käytettävää ruosteenestopohjamaalia ja sininen pintamaali on Xtra Colorin kiiltävä Blue Angel.
Hytin sisäseinät on sutaistu pensselillä. Seinien alaosat ovat mustat ja yläosat keltaiset tammenväriset kuten vanhassa määräyskokoelmassa täsmällisesti määritetään.
Veturin messinkiset numerot on juotettu hytin seinään ennen maalausta, joten siniseksi muuttuneet numerot täytyi putsata jälleen messinginhohtaviksi.
Teippasin numeroiden ympäryksen maskiteipillä, jotta en vahingoittaisi hiomapaperilla sinistä maalipintaa. Poistin numeroista maalin hyvin hienojakoisella vesihiomapaperilla ja tilkkasella vettä.
Lokomon-valmistajalaatta on messinkisyövyte, jonka pohjan maalasin mustaksi ja maalin kuivuttua hioin tekstit esiin. Valmistajalaatan kiinnitin seinään pienellä lakkatipalla. Lakkaa käytettäessä valmistajalaatan asettelussa suoraan on enemmän aikaa. Lakka sulattaa hieman alla olevaa maalia ja laatta pysyy seinässä. Myöhemmin tehtävä koko hytin lakkaus kiinnittää lopullisesti valmistajalaatan.
Veturin littera H8 80 km/h on märkäsiirtokuva, jonka sijoitin hytin alanurkkaan.
Hytin hiekkamassakatto on tehty hienoksi seulotusta hiekasta. Hiekka on kaivettu oman talon takapihalta, kuivatettu ja seulottu. Seulakankaana käytin Eurokankaasta ostettua erittäin hienosilmäistä kangasta, jolla aa seulottua lähes pölymäistä hiekkaa. Liian karkea hiekka ei näytä hyvältä H0-mittakaavassa.
Katto pohjamaalattiin hytin maalauksen yhteydessä. Hiekka on kiinnitetty Xtra Colorin hiekanruskean maalin avulla. Märkään maaliin ripoteltiin hiekkaa ja hetken päästä ravisteltiin pois ylimääräinen hiekka. Käsittely tehtiin kaksi kertaa.
Kiinnityksessä käytettävän maalin sävyllä voi vaikuttaa hiekan väriin; maali imeytyy hiekkaan ja jättää siihen oman säväyksensä.
Lopuksi sivelin vielä valmiin hiekkapinnan maisemointiliimalla, joka sitoo viimeisetkin hiekanjyvät.
Höyrypillit viimeistelevät hytin katon. Pillit ovat valkometallivaluja, jotka maalasin erillään messingin väriseksi ja liimasin katossa oleviin reikiin.
Myös otetangot asennettiin niille porattuihin reikiin. Otetangot olin taivutellut jo aikaisemmin, joten nyt tarvitsi ainoastaan liimata ne paikoilleen. Liimasin tangot pikaliimalla hytin sisäpuolelta.
Viimeisenä työnä lakkasin hytin satiininkiiltäväksi kynäruiskulla. Lakkana käytin kiiltävää ja mattapintaista kaksikomponenttiautolakkaa, joista sekoitin oikean kiiltoisuusasteen ja lisäsin vielä kovetteen. Hytin kattoa ei ole lakattu, katto liimataan hyttiin vasta myöhemmin.
Ja aivan viimeisenä työnä leikkasin ja liimasin ikkunalasit 0,13mm:n kirkkaasta polystyreenilevystä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!