Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Kankikoneiston kokoaminen

Vetopyörät akseleineen asetetaan laakerikitoihin aluskehyksen alapuolelta, ruuveilla kiinnitettävä pohjalevy pitää pyöräkerrat paikoillaan. Tämä hyvä käytäntö mahdollistaa pyöräkertojen ja koko aluskehyksen purkamisen maalausta ja myöhemmin ilmeneviä huoltotoimenpiteitä varten.
Asetin pyöräkerrat laakerikitoihin ja ruuvasin pohjalevyn aluskehykseen. Jokaisen pyörästön tai kankikoneiston osan lisäyksen jälkeen kannattaa aina testata osien toimivuutta. Näin edeten askel askeleelta voidaan paikallistaa mahdolliset osien kanitukset ja hankaukset.
Kokeilin lasilevyn päällä, että vetopyörät pyörivät jouhevasti laakerikidoissa.
Tämän jälkeen laitoin vetopyörät yhdistävän kytkintangon. Kytkintanko on syövyteosa, jossa on valmiit reiät kangentapeille.
Kangentappeihin laitetaan laipalliset holkit, jotka peittävät kangentappina toimivan ruuvin kierteet, keskimmäiselle akselille tulee vähän pidempi holkki. Kytkintanko pujotetaan näihin holkkeihin.
Kytkintangon reijissä täytyy olla sopivasti välystä. Liian tiukat tai väljät reiät kiilaavat kytkintangon eivätkä pyörät pyöri vapaasti.
Aluksi porasin reiät 1,7mm:n poralla, mutta havaittuani reikien olevan liian tiukat väljensin reikiä 0,1-0,2mm lisää.
Kytkintanko pysyy kangentapissa lukkomutterin avulla, joka painaa holkin pyörää vasten, kytkintangolle jää välystä lukkomutterin ja holkin laipan väliin.
Aluskehyksen molemmille puolille tulee kytkintanko.
Ja jälleen testasin pyörästön herkkyyttä ja toimivuutta, sekä lasilevyn että radan päällä. Kaikki tuntui toimivan hyvin eikä välyksiä tarvinnut väljentää.
Seuraava lisättävä elementti oli johdekiskon kannatin, jossa on kiinni kulissikaari, vastakampi ja epäkeskotanko. Jälleen täytyi irrottaa pohjalevy, jotta sai pujotettua johdekiskon kannattimen paikoilleen. Toisinaan tuntuu, että veturin rakentaminen on alituista osien irrottamista ja kiinnittämistä.
Vielä tässä vaiheessa ei voinut asettaa vastakampea kangentappiin, sillä sylinteriryhmä ja siinä kiinni oleva kiertokanki tulee samaan kangentappiin.
Sylinteriryhmä kaikkine kangenosineen on syytä laittaa varoen ja huolella aluskehykseen ja samalla on varmistettava, että työtötankojen päät sujahtavat kulissikaaren kannattimien väliin.
Keskimmäiselle vetoakselille tulee useampi kanki. Kankien täytyisi olla linjassa aluskehyksen kanssa. Ohjeiden mukaisesti rakennettaessa kiertokanki jää turhan vinoon eikä näytä oikein hyvältä. Tässä kohtaa poikkesin ohjeesta ja järjestin keskimmäisen vetopyörän kangentapin varustuksen vähän uusiksi. Laitoin kangentappiin peräkkäin kaksi holkkia, joista päällimmäiseen asensin kiertokangen. Näin sain työnnettyä kangenpäätä vähän ulommas ja kiertokanki näyttää linjakkaammalta. Tosin aivan suoraan ei kankea voi laittaa, sillä kangentapin pituus ei tällöin riittäisi -eräänlainen kompromissi siis!
No, kiertokanki seuraavaksi tappiin ja viimeiseksi vastakampi, joka on juotettu lukkomutteriin. Vastakampi kierretään kangentappiin, sitä ei siis laiteta holkkiin, samalla se painaa peräkkäin asetetut holkit pyörää vasten ja estää vastakammen irtoamisen kammentapista.
Em. työvaihe sujui kitkattomasti ja suunnitellusti ja koitti hetki kokeilla koko komeuden toimivuutta. Ja niinhän siinä kävi, että jokin kanitti ja alusta liukui kelkkana. Vian aiheuttajaksi osottautui kulissikaaren alapään nivelöinti, joka heiluessaan otti kiinni kiertokangen varteen. Saattaa olla, että ulospäin työnnetty kiertokanki joutui samaan linjaan kulissikaaren kanssa.
Pienen sadattelun jälkeen jotain oli luonnollisesti tehtävä ja päätin siirtää kulissikaaren alapään nivelöintiä hieman ylemmäs. Avasin kulissikaaren nivelöinnin ja porasin ratanaulalle uuden reiän ja tein nivelöinnin. Näin sain poistettua viilaamalla vanhan nivelöinnin silmukan ja kulissikaari pääsi liikkumaan koskematta kiertokankeen.
Ja aina lopussa kiitos seisoo, kankikoneisto tuntui liikkuvan vapaasti ja lennokkaasti.
Yksi pettämätön konsti ja oman työn arviointi on työntää sormella veturin alustaa lasi- tai peililevyn päällä. Jos veturin pyörät pyörivät tasaisesti ilman vastusta voi tekijä olla itseensä tyytyväinen ja kohottaa pienen maljan pienoismallinsa kunniaksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!