Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Kankikoneisto

Höyryveturin kankikoneisto tehdään syövytetyistä kangenosista, jotka nivelöidään toisiinsa toimivaksi kokonaisuudeksi. Osat ovat 0,5mm:n uushopeapeltiä.
Ensimmäiseksi kokosin ristikappaleen, joka koostuu kaikkiaan kuudesta osasta. Viisi osista juotettiin päällekkäin siten, että ristikappaleen sisään jää kolo kiertokangen kiinnittämiseksi. Ristikappaleen ylä- ja alaosaan muodostuvat urat johdekiskoja varten. Osien päällekkäin juottamisessa kannatta olla tarkka ja katsoa, että osat ovat linjassa keskenään.
Männänvarren tein paksusta messinkilangasta, jonka juotin ristikappaleen etuosan koloon, langan kahta sivua täytyy hieman viilata, jotta lanka mahtuisi koloon. Ristikappaleen täytyisi liikkua herkästi johdekiskoissa ja niin kävikin heti ensi yrittämällä.
Seuraavaksi liitin kiertokangen ristikappaleeseen. Kiertokanki on yksi syövyteosa, joka kiinnitetään ristikappaleeseen ruuvin ja lukkomutterin avulla, se on siis tarvittaessa purettavissa.
Kankien nivelöinti voidaan tehdä niittaamalla tai juottamalla. Rakennussarjan mukana tulee pieniä niittejä nivelöinnin tekemiseksi. Kokoamisohjeet suosittelevat käyttämään niittejä, mutta niissä mainitaan myös juottamalla tehtävä nivelöinti.
Itse vierastan niittien käyttöä, sillä niittauksen hallitseminen hyvin pienillä niiteillä on hankalaa; niittauksesta tulee helposti joko liian tiukka tai väljä ja niittauksen korjaaminen on työlästä.
Suosittelen käyttämään kankikoneiston kokoamisessa juottamista. Juottaminen ei ole vaikeaa ja työvaihe on mielestäni helpompi hallita kuin niittaaminen.
Kankien juottamisessa on muutama perusperiaate, joita kannattaa noudattaa. Ensinnäkin juotosnesteen sijasta käytetään juotospastaa, sillä juotosneste imaisee helposti tinan kankien väliin ja kanget juottautuvat toisiinsa kiinni. Toiseksi kankien väliin on syytä pujottaa leivinpaperin pala, joka myös ehkäisee tinan tunkeutumisen asiattomiin paikkohin. Ja kolmanneksi, kankien väliin voi halutessaan laittaa pienen tipan öljyä, joka ehkäisee tinan tarttumisen. Olen havainnut, että öljyn käyttö ei ole välttämätöntä.
Kankien nivelenä käytin teräksistä ratanaulaa, jonka tummennuksen viilasin pois juottamisen onnistumiseksi. Poistin tummennuksen myös naulan kannasta. Halutessaan naulankantaa voi viilata pienemmäksi, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Ratanaula on hieman ohuempi kuin niitti, joten kangissa oleviin reikiin jää sopivasti välystä.
Aloitin kankikoneiston kokoamisen ristikappaleeseen liitettävistä kangista. Niveltangon toinen pää liitettiin ristikappaleen niveltukeen. Havaitsin, että niveltanko ei ole linjassa aluskehyksen kanssa, joten pujotin naulanvarteen reilun millin mittaisen 0,9mm:n messinkiputkenpätkän. Putki työntää niveltankoa ulospäin ja se on paremmin linjassa aluskehyksen kanssa.
Niveltankoon liitin ennätystangon ja ennätystangon toinen pää yhdessä työntötangon kanssa puolestaan kiinnitettiin luistinohjaimeen.
Kankien osien nimet herättävät itsessäni hilpeyttä ja toisinaan tuntuu, että tekisin jotain aivan muuta kuin pienoismallia. Mikäs siinä, hilpeyshän vain keventää mahdollista mallarin taakkaa.
Nyt kaikki sylinteriryhmässä kiinni olevat kanget on koottu ja kankien toimivuus kokeiltu. Osat tuntuivat liikkuvan herkästi eikä korjailua juurikaan tarvinnut tehdä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!