Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Aluskehys ja sylinterit

Veturin aluskehys rakennetaan 0,5mm:n syövytetystä uushopeapellistä, myös akseleita paikallaan pitävä pohjalevy on samasta materiaalista.
Taivutin aluskehyksen ja pohjalevyn U-muotoon 90 asteen kulmaan. 0,5mm:n syövytepelti on jo melko paksua ja taivutuksen saaminen oikeaan kulmaan vaati jo hieman enemmän vääntövoimaa (osien taivutusurat olisivat saaneet olla leveämmät).
Seuraavaksi juotin aluskehyksen väliin sisätuen, joka jäykistää hyvin rakenteen. Sisätuki kannattaa siistiä huolella ja sovittaa etukäteen, jotta kehyksen sivut eivät harota.
Juotin aluskehykseen kolme M2-mutteria joihin pohjalevy kiinnitetään ruuveilla. Irrotettava pohjalevy mahdollistaa akseleiden pudottamisen sellaisenaan laakerikidoista ja veturin pyörät voi painaa akseleille erillään aluskehyksestä -mainio juttu siis.
Ennen muttereiden juottamista ruuvasin pohjalevyn ruuveilla oikeaan kohtaan ja laitoin samalla ruuvinkierteisiin vähän öljyä, jotta ruuvit eivät juottautuisi muttereihin. Näin pohjalevy saatiin varmasti oikeaan kohtaan.
Johdekiskon kannatin on syövyteosa, joka laitetaan poikittain kehykseen, kehyksessä on valmiit hahlot kannattimelle. Kulissikaaren kannattimet ovat kiinni johdekiskon kannattimessa. Taivutin kannattimet U-muotoon ja juotin ne paikalleen. Pienikokoisen ja 0,5mm:n paksuisen syövyteosan taivuttaminen oli suht´ hankalaa, mutta ohutkärkiset lattapihdit osoittautuivat hyväksi apuvälineeksi taitoksen loppusuoralla.
Taivutin ja juotin takalevyn poikittain kehyksen takaosaan. Osaa täytyi viilata vähän sieltä sun täältä, jotta se mahtui sille ajateltuun paikkaan. Osaan piti viilata myös pienet kolot vetopyörän laipoille.
Hyttiin johtavat portaat on juotettu takalevyyn. Portaat on koottu ensin erillään ja vasta sitten juotettu takalevyyn. Joskus portaiden askelmien juottaminen on ikävää puuhaa, mutta onneksi askelmat sai asemoitua kätevästi varren L-palkin sisäkulmaan ennen niiden juottamista.
Pieniä ja lähekkäin olevia osia juottaessa mallarista kehittyy vähitellen nopea ja nokkela tuikkaaja, myöskään tinatuhluriksi ei häntä tällöin voi syyttää.
Veturin sylinterit tehdään sylinterin päätylevyistä, jotka vuorataan ohuella messinkipellillä. Lisäksi sylintereihin lisätään monia yksityiskohtia.
Sisempään päätylevyyn juotin johdekiskot, jotka taivutin muotoon ennen juottamista. Ristikappale tulee kulkemaan edestakaisin johdekiskossa. Kiinnitin myös luistiohjaimet samaan päätylevyyn.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!