Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Höyrykattila

Höyrykattila syntyy messinkiputkesta, jonka toinen pää on sorvattu ohuemmaksi. Ohennettuun päähän kietaistaan arinan vaippapelti. Arinan vaippa on syövytettyä messinkipeltiä.
Taivutin arinan vaipan messinkitankoa vasten, mallina käytin hytin etuseinän aukkoa.
Taivuttelun jälkeen juotin vaipan SolderPaint-tinamaalin avulla. Sivelin pensselillä tököttiä messinkiputken ohennettuun päähän ja lukitsin hiuspinneillä vaipan putkea vasten.
Messinkiputken juottaminen vaatii jo korkeaa lämpötilaa ja varmuuden vuoksi käytin juottamisessa kolvin sijasta keittöni nestekaasuliettä. Kaasuliedellä juottaminen sujui heitämällä ja sormia polttamatta. Tarkistin lopuksi vaippapellin oikean modon ja puhdistin sen lasikuituharjalla.
Seuraavaksi kiinnitin kapeat kattilavanteet. Vanteet ovat 0,15mm:n syövytettyä messinkipeltiä. Vanteita täytyi juottaa viisi kappaletta.
Vanteiden juottamisessa käytin matajuotetta, jonka sulamislämpötila on 70 astetta. Matajuotteen käyttäminen ei vaadi juotoskolvilta niin suurta ja pitkäkestoista kuumentamista kuin korkeampien lämpötilojen juotteita käytettäessä. Juotin vanteen kerrallaan teippiä apuna käyttäen. Juottamisen jälkeen puhdistin vanteen ympäryksen ja teippasin sen huolella kuumuutta kestävällä teipillä. Teippi pitää vanteen paikallaan juotettaessa seuraavaa vannetta. Ja sama toistui aina seuraavaan ja seuravan vanteen kanssa. Vanteiden juottamisen jälkeen puhdistin huolella koko kattilan epäpuhtauksista ja juotejäämistä.
Nokikaapin luukku ja kattilan takapääty ovat valkometallivaluosia. Osia täytyi hieman siistiä ja sovittaa, valkometalliosissa on lähes aina valupurseita, joita on syytä poistaa viilaamalla ja hiomalla. Valuosissa on kavennetut kaulukset, joiden avulla ne saa kohdistettua hyvin kattilaan. Vielä tässä vaiheessa en liimaa osia paikalleen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!