Pienoismallit.net

H8 (myöh. Hv1) 651 -suomalainen höyryveturi

Tenderi

Aloitin veturin rakentamisen sen ehkä helpoimmasta osasta eli tenderistä. Tämän epätieteellisen päätelmän aivoituksena oli johdattaa minut lempeästi uuden projektin syövereihin ja saloihin ja samalla suojella sieluani mahdollisilta, joskaan ei todennäköisiltä, traumaattisilta kokemuksilta. Pehmeä laskeutuminen työn keskelle on osoittautunut hyväksi tavaksi toteuttaa sisäänajo uuteen projektiin.
Kokosin tenderin lähes kokonaan juottamalla, ainoastaan valkometallivaluosat kiinnitin pikaliimalla. Myös valkometalliosien juottaminen on täysin mahdollista, mutta sitä menetelmää en tällä kertaa hyödyntänyt.
Juottamisessa käytin Wellerin juotosasemaa, jonka lämpötilan voi säätää 50-450 celsiusasteen välillä. Korkea lämpötila ja 4-5mm:n talttakärki on paikallaan varsinkin kokoamisen loppuvaiheessa, kun tenderissä alkaa olla jo melkoisesti peltiä ja tehoja huudellaan.
Käyttämäni juotosaseman alin säädettävissä oleva lämpötila on 50 astetta, jolloin myös valkometallivaluosien juottaminen tarvittaessa sujuu kivuttomasti.
Hyvä juotosasema ja kohteeseen sopivat juotteet/juoksutteet ovat lyömätön yhdistelmä, jolla saa luotua siistiä juotossaumaa.
Siistin juotossauman ohella myös rakentajan tyytyväisyys itseensä pysyy korkealla ja se mitä ilmeisemmin siivittää työtä vauhdikkaasti eteenpäin -kuka tietää!

Kommentit

Tästä on tulossa jälleen mielenkiintoinen projekti. Minua on aina kiinnostanut nämä suomalaisen kaluston rakennusjutut, ja kuka tietää vaikka vielä hurahtaisin näihinkin. Onkohan noita kahdeksankymmentäluvun messinkisarjoja vielä paljon liikkeellä, ja jos on niin mitähän ne suurin piirtein kustantaisi?
Tulipa mielenkiintoinen rakennusblogi. Nämä itselle vieraat tekotavat / mallit ovat pirun kiinnostavia seurata :)
Matti Piilola kirjoitti:
Onkohan noita kahdeksankymmentäluvun messinkisarjoja vielä paljon liikkeellä, ja jos on niin mitähän ne suurin piirtein kustantaisi?
Mallijunien Hv oli ensimmäinen kaupallinen rakennussarja Suomessa — siksi mielenkiinto asiaa kohtaan oli aikanaan melko suurta ja siksi niitä myytiin kohtuullisen suuri määrä Suomeen. Malleja on näkynyt hyvin vähän valmiiksi koottuina vuosien varrella — suurin osa lienee yhä kokoamattomina. Täysin iskemättömiä rakennussarjoja liikkuu ajoittain. Itsekin ostin sellaisen viime kesänä. Rakennussarjan arvo on 400 euron tuntumassa.