Pienoismallit.net

Savoia Marchetti S.M.82 Kenguru

Transportgruppe 110, Heraklion, Kreeta 1942

Italialainen Alessandro Marchetti suunnitteli useita 3-moottorisia pommitus-tai kuljetuskoneita. Tyyppi 82 oli niistä suurin. Tarkoitettu raskaaksi pommikoneeksi, mutta melko pian sen rooli suuntautui kuljetuskäyttöön.
Italian sotakumppani Saksa ottikin SM.82:n pian pääkuljetuskoneeksen, eikä oikeastaan edes kehitellyt koko sodan aikana sen kummemmin omaa kuljetuslentokalustoaan. SM.82 valmistettiin kaikenkaikkiaan 726 kpl, joista Luftwaffen käytössä oli n. 500 yksilöä.
Oli Cangaron rooli vaikkapa joukkojen ja kaluston kuljetuksissa mikä tahansa, se oli myös helppo ja haluttu saalis liittoutuneiden hävittäjille. Surullista kyllä, vain 6 kuukauden aikana tuhottiin 100 kpl SM.82 joko ilmassa tai maassa.

Malli on Italerin muutaman vuoden takaista tuotantoa, samoja muoveja on käytetty myös sarjassa 1270 Marsupiale, jossa mukana Italian värityksiä ja kansallisuustunnuksia.
Sarja on hienosti mallinnettu myös matkustamo-sisätiloiltaan. Niiden rakenteluun käytettyä aikaa voisi käyttää muuhunkin, eivät nimittäin, ohjaamoa lukuunottamatta näy valmiista koneesta pätkääkään. No, ainakin itse tietää että siellähän ne ovat. Laskutelineet ja painotetut renkaat ansaitsevat myös lisämaininnan.
Huolellisella sovittelulla kitin käyttötarve erittäin vähäistä. Maalit pohjassa ModelMaster ja päällä Akan RLM 70.

Kommentit

Siistiä työtä harvemmin nähdystä koneesta. Varmaan eka malli jonka aiheesta näen.
Vieraampi kone myös itselleni tässä. Kuvat voisi olla hieman paremmat (tiedän kuinka vaikea niitä on ottaa), mutta kyllä näistä tulee ilmi huolellinen ja hyvä työnjälki.