Pienoismallit.net

BE2c

Fokkerin rehu 1915

Mallini esittää toukokuussa 1915 Ranskaan lähdössä olevaa varhaista, Bristolin valmistamaa BE2c:tä. Jouduin vähän muuntelemaan Rodenin sarjaa, jotta sain mallista varhaisen BE2c:n näköisen: Pyöriä lukuun ottamatta laskuteline on kokonaan skrätsätty. Yläsiiven keskiosan leikkaus on poistettu ja moottoria on muutettu vastaamaan varhaisten BE2c -koneiden Renault moottoria. Pakoputketkin on osittain skrätsätty. Kaikki siirtokuvat olen tehnyt itse kotona mustesuihkarilla. Yksi laskutelineen langoista näyttää kuvaustouhussa irronneen. Ehkä tuo karpaasi on menossa korjaamaan sitä. Ukonjärkäle on Eduardin RFC Personnel -lootasta.

Kommentit

Lentävät kangaspuut ovat vähän samaa kastia kuin purjelaivat, eli työläitä, mutta upeita onnistuessaan. Itse pidän vaikeimpina näissä varhaisissa konetyypeissä kangaspinnan ja vaneripinnan esittämistä, eikä tuo pyöröhiottu alumiinikään ole sieltä helpoimmasta päästä.
On se vaan mykistävän upea… Kynnys viime aikojen mallien jälkeen lisätä tänne omia tekeleitä kasvaa koko ajan. Ei siksi että olisi liikaa itsekritiikkiä vaan siksi, että nämä kollegoiden tuotokset vaan ovat niin hienoja.
Mikolle: upeita onnistumisia kangaspuun vaikeissa osissa. Pinnat upeita, takilointi tyylikästä ja kokonaisuus iskee kuin miljuuna volttia…
Kerassaan upea toteutus josta en moitteen sijaa löydä. Kyseistä konetyyppiä sen kummemmin tuntematta ainakin työn jälki on todella hienoa ja antaa todellakin vaikutelman että ollaan siirrytty sata vuotta taaksepäin olevaan aikaan. Takilointi varmanakin aika työläs tällaisiin koneisiin mutta hyvin olet suoriutunut. Puiset osat myös todella aidon näköisiä, kuten verhoilukin. Tuo ukkeli kruunaa kokonaisuuden!
Aivan loistava. Liian kauan on mennyt siitä kun olet laittanut edellisen mallin tänne.

Tämä on kuitenkin 1/48 skaalassa. Joten joitain yksityiskohtia olisi voinut toteuttaa hieman tarkemmin. Esim. takilointien kiinnitykset ei pelkästään porattujen reikien kautta. Siitä meni puoli pistettä.
On se kyllä upea. Mallissa tuntuu olevan kaikki kohdallaan ja tasapainossa. Itse kun olen kangaspuita rakentanut vain 1/32 skaalassa, niin tämän skaalan takilointi tuntuu omalta kohdalta mahdottomuudelta, etenkin noiden tuplavaijerien osalta. Ai että kun tästä konetyypistä kun saisi WnW:n julkaisemaan rakennussarjan…

Huippumalli!
Janne Markkanen kirjoitti:
Ai että kun tästä konetyypistä kun saisi WnW:n julkaisemaan rakennussarjan…

Huippumalli!
Tulee 1/72 kangaspuumallareille näytön paikka!

Ehkä se olisi epätoivoista, tai tiedä häntä?
Kaunis tasapainoinen malli, hyvin rakennettu alustaa myöten. Ilmeisesti ei ollut kovin suorituskykyinen kone päätellen tuosta alaotsikosta.
Kiitoksia kaikille kannustuksesta!

Pekka: jäi tosiaan tuo alaotsikko selittämättä. Vakaat BE2 -sarjan koneet olivat itse asiassa erinomaisia tiedustelukoneita moniin sinne tänne vaappuviin aikalaisiinsa verrattuan. Hitaat ja vakaat koneet olivat ikävä kyllä sitten myös loistavia maaleja yksitaso-Fokkereille. Siitä synkkä lempinimi "Fokker fodder".

Mika: En laittanut takilointiin vanttiruuveja osittain laiskuuttani, mutta osittain myös siksi, etten ole aiemmissa yrityksissäni oikein onnistunut vanttiruuvien kanssa. Ajattelin, että parempi ilman, kuin kömpelöiden detaljien kanssa.

Janne: Voi olla, että WnW BE2c:n vielä julkaiseekin. Uusiseelantilainen Vintage Aviatorhan on tehnyt parikin projektia BE2-tyyppien parissa ja samasta saarivaltiosta kotoisin oleva WnW on usein ennenkin ottanut oppia Vintage Aviatorsin 1/1 malleista.

t. Mikko
AJ 14.10.2015 21:17 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Vau, mitäs tässä enää muuta kuin ylläolevia kehuja kompaten, mielettömän upeaa työtä! Nämä ilmailun "pioneeriajan" lekot ovat kyllä moniulotteiset kauniita - tuon takiloinnin tekeminen niihin lienee siitä vaikeammasta päästä mallailua. Figu & alusta tuovat pirteän tyylikkäästi tasapainoa ja tarinaa onnistuneeseen kokonaisuuteen. Vahvasti viikon malliehdokas. Parhain terveisin, AJ
Onnittelut viikon mallista!
Janne Markkanen kirjoitti:
Onnittelut viikon mallista!
Kuin myös. Nämä kangaspuut ovat olleet jotenkin aliarvostettu/edustettu viime aikoina. Mutta hyvä nyt näin!
AJ 31.10.2015 08:03 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Onnittelut viikon mallista! Parhain terveisin, AJ