Pienoismallit.net

Fokker dr I / Manfred von Richthofen

Ensimmäinen mallini.

Ensimmäinen aikuisiällä ja yli 15 vuoteen rakentamani malli. Prismassa heräteostuksena mukaan tarttunut paketti, jolla piti hieman kokeilla siipiä mallailun kanssa. Mallin kasailuun sujui verkkaisesti tehden yksi viikonloppu. Haastavimpia osia olivat pienoismallin ohjaamon rakenteet ja jälkikäteen miettien monta juttua olisi voinut tehdä toisin ja paremmin, mutta ensimmäiseksi malliksi olen suhteellisen tyytyväinen. Suurin osa osista oli hyvin istuvia, vaikkakin mattoveistä joutuikin käyttämään. Setissä koneen numero on Richthofenin viimeiseksi jäänestä koneesta, mutta siirtokuvien ristit kuitenkin varhaisemmista, joten päädyin lopulta väritykseen jonka katsoin eräästä Richthofenista otetusta kuvasta. En tiedä tulenko jatkamaan tätä harrastusta, mutta ihan mukava syysloman viikonloppupuhde tämä kuitenkin oli.

Kommentit

Toivoisin kyllä kovasti, että jäisit tämän harrastuksen pariin. On nimittäin sen verran upeasti tehty malli! Jos tämä on ensimmäinen tuotoksesi niin minkälaista jälkeä olisikaan tulossa…
Äkkisiltään mikään ei isommin käy negatiivisessa mielessä mieleen. Positiivisia asioita on todella paljon mm. olet mm. maalannut renkaat oikein (tuon ajan kumit olivat enemmän harmaita kuun mustia), yleismaalaus näyttää hyvältä siirtokuvat istuu jne.
Pidän!
Malli hieno ja hauska sanaleikkikin mukana: " piti hieman kokeilla siipiä mallailun kanssa"
Kiitos kommenteista. Omasta mielestä parhaiten onnistui moottorin ja potkurin maalaus ja jatkoa ajatellen varmaan ruiskun hankkiminen olisi hyvä, jotta saisi parempaa jälkeä, mutta sellaiseen ei ole tällä hetkellä työtiloja.
Pitkän tauon jälkeen oikein hyvin onnistunut tuo Fokkeri.
Koko punainen on kanssa erittäin haastava maalattava kokonaisuus, ja vielä 1/28.
Kuten itse sanoit moottori ja potkuri on erittäin maukasti onnistunut.
Kuten edellâ sanotiin renkaat oli paremmin harmaat kuin mustat.
Myös ei noita ww1 koneita ruiskulla maalattu vaan penselleillä oikeastikin.
Nähtävästi myös itse pidät tästä harrastuksesta, seuraava alle vain kun mieli tekee.
Komppaan kans edellisiä, että jäisit mallailun pariin, sillä sussa on potentiaalia. Malli on todella hyvä noin pitkän tauon jälleen. Tasaista siistiä pintaa, haasteellista puuefektiä potkurissa, detailimaalausta ohjaamossa…perusteet on hyvin hallussa. Ja kolmitasohan ei oo ihan iisi rakentaa. Voisit kokeilla vielä siipiä jonkun yksitasoisen kanssa josko kipinä leimahtaisi kunnolla koska ne pitäisi olla lepposempia rakennettavia. Jos päädyt valitsemaan jonkun mallin vielä niin kysy neuvoa ensin jostain sarjasta(ellet tiedä ennestään) ettei mee ihan totaalisesti käpy ja mallailu jää sitten ihan varmana siihen paikkaan.
Nätti Fokkeri! Tuossa yllä sanottu oleellisin. Erityisesti tykkäsin potkurin puuefektistä. Ei muuta kun uutta kehiin! Tamiyan sarjat ovat erityisen laadukkaita kasattavia jos mietit seuraavaa projektia. Peukut täältä!
Tämä taitaa olla Revellin 1/48 Dr.1, eli Revellin uudelleenpakkaama Eduardin sarja, eikä yhtiön vanha klassikko mittakaavassa 1/28?

Hyvinhän tuo on kasaan mennyt. Muutama pikku fibaus on sattunut osia valitessasi. Korkeusvakain on prototyyppi Fokker F.1:ssä käytettyä pyöristettyä mallia. Dr.1:een olisi pitänyt laittaa se kolmiomainen. Siivekkeistäkin sinulla toinen näyttää olevan varhaista, toinen myöhäistä mallia.

Siirtokuvien mantovanristit, ne valkoisella reunuksella varustetut, olisivat kyllä kelvanneet 425/17:n tunnuksiksi aina Maaliskuun puoliväliin 1918 asti. 21. maaliskuuta, kun MvR tapasi kohtalonsa kyseisen koneen ohjaimissa, ne oli jo korvattu suorilla balkenkreuzeilla, joita Revellin siirtokuva-arkki ei tarjoa.

No, tämmöiset nillitykset ovat tietysti ensimmäisen koottavn kohdalla turhia. Oleellisempaa on se, että heti ensi yrittämällä näinkin haastavasta aiheesta tulee ihan lentokoneen näköinen. Kaikki kolme tasoa ovat suorassa toisiinsa nähden ja malli muutenkin kaikin puolin ojennuksessa.

Näitä lisää!

t. Mikko
Joo, 1/48 taisi olla eikä 1/28. Korjattu tietoihin. Kiitos kannustuksista. Toivottavasti jossain välin aika riittäisi taas puuhastella noiden parissa.
Mikko Saarela kirjoitti:
Korkeusvakain on prototyyppi Fokker F.1:ssä käytettyä pyöristettyä mallia. Dr.1:een olisi pitänyt laittaa se kolmiomainen. Siivekkeistäkin sinulla toinen näyttää olevan varhaista, toinen myöhäistä mallia.

Siirtokuvien mantovanristit, ne valkoisella reunuksella varustetut, olisivat kyllä kelvanneet 425/17:n tunnuksiksi aina Maaliskuun puoliväliin 1918 asti. 21. maaliskuuta, kun MvR tapasi kohtalonsa kyseisen koneen ohjaimissa, ne oli jo korvattu suorilla balkenkreuzeilla, joita Revellin siirtokuva-arkki ei tarjoa.
Joo, näiden kanssa tuli arvottua jonkin aikaa, mutta en löytänyt tietoa oikeasta mallista, joten piti mennä lievin taiteellisin vapauksin.