Pienoismallit.net

Le Mansin 24-tunnin kisa

Urheiluautojen kuninkuusluokka

Ranskassa vuosittain järjestettävä Le Mansin 24-tunnin kilpa-autojen kestävyyskilpa-ajo on kiinnostanut minua pikkupojasta lähtien 1960-luvulta.
Olen rakentanut Le Mans aiheisia 1/24 skaalan automalleja jo monen vuoden ajan - tällä hetkellä kokoelmassa on 12 automallia - välillä niitä oli jo peräti 28 kpl, mutta vuosikymmenten kuluessa kokoelmassa on "kato käynyt" - siis osan vei varas ja osa suli tulipalossa - ja yhden söi koira.

Kommentit

Komee on sarja ja vielä niin hiivatin hyvin rakenettu ja maalattu ja vanhennettu : ym ym! Ei voi kun ihaillen katsella kättesi tuotosta :)
Henkka H 25.9.2015 21:14 Vastaa lainauksella
Sama aihepiiri on minunkin sydäntäni lähellä. Sulla on tosi upeeta settiä siinä ja hyvin tehtynä. Perässä tullaan.
Mulla on muuten myös GT 40 työn alla, se Le mansin voittoauto vuodelta 1969, # 6.
^ Kiitos kommentista - kommentit ovat kummasti harventuneet sen jälkeen, kun lopetin tuon tähtiarvostelumahdollisuuden. Outoa sinänsä, kai?
Noh, sanallisia kommentteja nimenomaan haluan.
paavo p. 25.9.2015 21:47 Vastaa lainauksella
Hienoja on :-) . Onko Mazdassa Wankel-moottori?
Mykistävän upea kokoelma! Le Mans on allekirjoittaneen lempi kisa. Toiveissa olisi päästä joskus ko. kisaa katsomaan… Ensi keväänä voisi olla; kollega muutti Le Mansiin puolison töiden vuoksi ja lähtiessä esitti kutsun tulla piipahtamaan… Toivotaan, toivotaan!
P.S. Kyllä Bentley voittaa tuon britti-raasereiden kauneuskilpailun
J Pokki 26.9.2015 20:40 Vastaa lainauksella
Näyttävä kokoelma kerrassaan! Paras ja varmin merkki siitä on se, että tässä meinaa käydä, kuten monta kertaa aiemmin meikäläiselle: Vaikka varsinaisesti aihe (Le Mans) ei kiinnosta, tällaisten mallien näkeminen laittaa lähes aiheen kuin aiheen kummasti kiinnostamaan.*
Se on vaarallista näin lauantaina, saunan jälkeen, hyvissä fiiliksissä, mallialan verkkokauppojen aukioloaikana ja mitä näitä nyt oli…

* Disclaimer: Ei välttämättä koske, ole koskaan koskenut, saati tule koskaan koskemaan WW2-aiheisia yhdysvaltalaisia, saksalaisia tai brittiläisiä hävittäjälentokoneita.
AJ 27.9.2015 13:40 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Upeita biilejä ja kauniita kuvia!

Erittäin hieno sarja Le Mans 24h kilpurimalleista. Kuten kaikkia edelläolevia ja sinua, myös minuakin on pikkupojasta lähtien kiinnostanut, samoin 1960-luvulta, Le Mansin 24-tunnin kilpa-autojen kestävyyskilpa-ajo.

Harmillista ja valitettavaa, että kato on käynyt kilpureiden joukossa - erittäin huonoa tuuria; koira siis söi yhden ja varas + tulipalo loput; tuo on kyllä todellista epäonnea. Onneksi edes nämä herkut säilyivät.

Olet kyllä kaikenkaikkiaan hienosti buustannut automallailua upeilla automalleilla ja esimerkilläsi! Kiitos siitä!

Kerään rohkeutta hankkia jotain 1/24 skaalan 24h Le Mans kilpuria ja rakentaa se; muutamia on pyörinyt mielessä, mutta katsotaan mihin päästään… hienoa olisi saada aikaiseksi ja valmiiksi joku 24H Le Mans kilpuri.

Kyllä tämä aihealue on sydäntä lähellä - erinomaisen näyttävä kokoelma; upeaa! Terkuin, AJ
paavo p. kirjoitti:
Onko Mazdassa Wankel-moottori?
Kyllä on - se onkin ainoa Wankel-moottorilla vatustettu auto, jolla on voitettu Le Mansin 24 tunnin kisa.
Henkka H 28.9.2015 21:43 Vastaa lainauksella
Korkeakierroksisen Wankelin ulina oli kuulema unohtumaton elämys Le Mansin yössä.