Pienoismallit.net

m.s Isabella

Nonnii oiskohan se sitte valmis, taitaa olla… Tuollainen Viikkarin Isabella tuli leivottua kasaan. Lähes täysin omaa tuotantoa metritavarasta, ainoastaan osa kaiteista Modelcon valmiskaidetta. Rakennusmateriaaleina puu ja styreenilevy. Runko puuta pohjasta punaiseen raitaan asti ja siitä ylöspäin 1mm vahvuista styreeniä, sisäpuolella tietty kunnon tukirakenteet. Ensimmäiset osat malliin tehty jo vuonna 2000, viimeiset istuivat paikoilleen muutama kuukausi sitten. En ole pahemmin kiirettä pitänyt, välissä oli useamman vuoden taukojakin. Hiljaa hyvää tulee :) Mikään mestariteos tuo ei ole ja nyt kun aloitan tekemään vanhaa legendaarista Viking Sallya samassa mittakaavassa niin monia asioita tulen tekemään toisin. Läheltä katsottuna löytyy varmasti motkotettavaa, mutta kokonaisuutena mielestäni ihan ok, ainakin ensimmäiseksi tuon kaliiberin tekeleeksi ja kyllä siitä nyt esikuvansa tunnistaa.

Kommentit

Ja siis tämä skrätsinä… 😳😳😳 Ei voi muuta taas ottaa se hattu pois päästä. Todella hieno; pisteitä laittaisin:
**** ja 1/2
Upeaa! Loistavaa! Tämän kaltaisia helmiä haluaisin nähdä täällä useamminkin!
Tämä olisi kyllä kaivannut pisteytysmahdollisuuden ja pari kuvaa yksityiskohdista. Pituutta 1,7 metriä? Joitain ehkä (en tunne esikuvaa) yksinkertaistettuja kohtia näkee, mutta kokonaisuus on hieno näidenkin kuvien perusteella varsinkin maalaustyön osalta.
Vai ettei ole mikään mestariteos… itse väkerrettynä tällainen kippo on ainakin huolestuttavan lähellä sitä. Hienoa jälkeä!
OHHHHH JO MEINASI KYSYÄ MIKÄ VALMISTAJAN MALLI OLISI TÄMÄ 1:100 VIKING LINE ISABELLA;
Onkuin laiva yhtiöissä näkyviä lasikaappi malli,tosiaan mahtava kokonaisuus.
Tosiaan vaatimaton mallari, jos ei niin karvan verran alle oleva mestariteos se on.
Varmasti iskee viikkon malliksi, jo pelkkä scratsauskin ja mahtava tulos.
Maalaus on huippuluokkaa, ainoa asia käyttö vanhennus, sekin on kiikkinen juttu.
Mikâ on mallin paino , onko se vesikelpoinen rc malli, vai huippu moderni kodin kaunistus, vaimo mieliksi.
Miksei seuraavaksi Panssarilaiva Ilmarinen tai Väinämöinen 1/72:n.
Vanhennus, juuri telakalta tullut, huomaa "upgraded" leima kyljessä joka ei loppujen lopuksi kauaa aluksessa ollut… Painosta sen verran etten ole punninnut mutta ihan p*****leesti, ei sitä yksin kanna montaa metriä sillä runko on umpipuuta. Tein sen kansalaisopiston puutyökursseilla ja loppua kohti tuli sen verran kiirus ettei ollut aikaa enää alkaa porailemaan/talttailemaan tuota kevyemmäksi. Sisustuksesta, sanotaanko näin että Exä ei tuota kauheasti arvostanut, pilasi hänen sisustuksensa :D Nyt tuo saa olla poikani huoneessa ja lahjoitan sen hänelle sitten kun hän on iso poju ja minä vanha äijä.
Tervehdys Sulkavalta :)

Erittäin hieno, näyttävä ja vaikuttavan näköinen malli :)

Viisi peukkua Sinulle ja tsemppiä tuleviin teoksiin :)..

T: Anne ja Marko
Jopas on sykähdyttävä työ, wau! Tälle löytyy varmasti joskus oma paikkansa merimuseon vitriinistä. Eri asia sitten malttaako tuollaisesta mestariteoksesta luopua :) Ennenkaikkea mahtava määrä yksityiskohtia ja tarkkoja linjoja scratch-työksi. Ei voi kuin hämmästellen ihailla tekijän osaamista. 15 vuoden kärsivällisyys on todellakin kantanut tässä hyvää hedelmää.

Onko sinulla missään esillä työvaihekuvia? Kiinnostaisi kovasti.

Ja tervetuloa muuten palstalle. Melkoinen aloitus tehdä se tällaisellä mallilla. Keihäänheittotermein todettuna nyt tuli sellainen sadan metrin repäisy heti kärkeen :D
No huhhuh, jopas olet työn tehnyt! On kyllä hienoa jälkeä kaikinpuolin ja nostan kyllä hattua henkilölle joka on tällaiseen urakkaan ruvennut. Jos laatu on tätä luokkaa niin seuraavaa mallia odotellessa. Kuvia olisi kiva nähdä tästäkin lisää.
Hoi kauunis laiva! Hei hei hei seuraavaks Silja Serenade tai Silja Symphony? ;)
Juke 8.9.2015 16:20 Vastaa lainauksella
Tosi hieno kulttuuriteko tehdä malli ruotsinlaivasta, vielä kunnon mittakaavassa ja erityisenä hatunnoston aiheena pidän aina skrätsäystä. Tällä laivalla on seilattu aikoinaan paljon, kun olin Viikkarin leivissä.
Mika Louhiaho kirjoitti:
Onko sinulla missään esillä työvaihekuvia? Kiinnostaisi kovasti.
Sen verran tuli hölmöiltyä tämän prokkiksen kanssa, etten ymmärtänyt pitää minkäänlaista kirjaa tekemisistäni. Eli siis työvaihekuvia ei valitettavasti ole.. Mutta pitää kyllä ehdottomasti korjata tämä asia seuraavan prokkiksen kanssa. Voi olla että rupean pitämään täällä jonkinlaista kerrantaa kuinka hommat etenee. Katsotaan nyt, mitään en lupaa ;) Paljon on kyllä itsekkin tuolla seilattu ja se oikeastaan osasyynä olikin miksi malli juuri tuosta laivasta. Kyllä siellä parhaimmillaan kerran kuussa käytiin, useamman vuoden ajan :D
Juke 9.9.2015 09:07 Vastaa lainauksella
Sitten vaan Rosella työn alle. Tai Sally.
Silpasen hatun päästäni ja kumarran syvään kunnioituksesta!!! Fantastinen malli!! Pisteitä olisin antanut n. 200 kpl!

terv. Seppo V