Pienoismallit.net

UH-1

Viidakon ikävä yllätys

Dan ja hänen miehensä olivat lähetetty etsimään yhtä lentokonetta joka oli ammuttu edellisenä päivänä. Dan oli ennen lähtöä miettinyt, miksi hänet oli valittu tähän hommaan, sillä edellisellä viikolla yksi UH-1 oli kadonnut ja hänet oli lähetetty etsintäpartion mukaan yhdestä syystä. Kadonneen huyen toinen ovi ampuja oli ollut Danin veli Robert.

Dan oli epätoivoisesti yritttänyt lentää kaikkien mahdollisten paikkojen yli missä kopteri olisi voinut olla, ilman tulosta ja siksi häntä nyt epäilytti hänen taitonsa operoida helikopteria mutta hänen kakkos pilootinsa oli silti saanut hänet piristymään.

Huey oli lentänyt jonkin aikaa kunnes yksi oviampuja ilmoitti huomaneensa jotakin kumpareen takana. Dan teki kaaroksen sinne päin ja kauhistui näkymästä, kumpareen takana oli pakkolsakun tekemä huey. Danin kakkospilotti ilmoitti että koneen kylkeen oli kirjoitettu: kuolema viholliselle ja dan alkoi jo pelätä pahinta. Dan kaarsi kopterinsa tippuneen toiselle puolelle ja kaikki pystyivät näkemään että ovi oli avaatu ja että koko miehistö oli poissa. Dan laskeutui ja toinen ovi ampuja juoksi koneelle etsimään jälkiä. Koneesta oli kaikki viety paitsi yksi paperilappu. Paperilappussa luki: Tavataan taivaassa -Robert.

Dan ja hänen miehensä ei vain ehtinyt ajatella sen enempää miehistön kohtaloa sillä Viet Cong oli tulossa 100 metrin päässä.

Kyseinen malli on siis Hobbybossin valmistama UH-1 joka sisälsi loppujen loppuksi aika vähän osia. Jotenkin en ollut tyytyväine kyseisen mallin perus ulkonäköön niin päätin kokeilla jotakin uutta ja rakentaa tälläisen haaksirikko mallin. Kommentoikaa ja antakaa palutetta.

Kommentit

Noh valokuvat ovat epämääräiset, vaikea arvioida kokonaisuutta.
Mites tämän kopterin on saatu pudotettua, ei jälkeä luodin reijistä.
Ei iske tuo olettettu vietnamin lauset, aina kannataa katsoa googlesta miten sen kirjoittaa.
Tuskin vietgong olisi ruvennut ruumita raahamaan, ja veljellä olisi aikaa ruveta kirjoitamaan viimeistä kirjettä.
Kun täytyy taistella henkensä edestä.
Kun malli on 1/48, ennemmän roinaa maahan:kypärät, muita varusteita, ruumis tai pari.
Nyt jäi jotenkin vajaaksi tarina + malli.
Jonkka 3.9.2015 20:03 Vastaa lainauksella
Olen samaa mieltä kuvien laadusta, se on valitettava puute joka vaikeuttaa käsityksen saamista ja arviointia. Tokihan mallin kuvaaminen on haastavaa mutta koska digiaikana kuvien ottaminen ei maksa mitään niin niitä kannattaa räpsiä reilusti ja valikoida parhaiten onnistuneet näytille.

Taustatarina on elementtinä ok, oli tarinasta tai sen uskottavuudesta mitä mieltä vaan. Aika siististi on kopteri muuten pudonnut, ehkä vähän suurempia vaurioita olisin odottanut näkeväni. Maastopohjassa nuo "roiskeet" ovat lievästi sanottuna mielenkiintoiset, muuten tuo näyttää hetteiköltä mutta niita en aivan ymmärrä.

Sattumalta muuten itse etsin sarjaa Hueystä ja aika huonosti niitä tuntuu olevan tarjolla huomioiden sen historiallinen merkitys. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tämä Hobbybossin sarja taitaa olla aika perusversio, oliko peräti niin että ovet on valettu kiinni eli olet itse avannut sen?
Kiitos kommenteista

Tiedän että kuvien ottoa pitäisi ehkä harjoitella tai antaa jonkun muun ottaa kuvat kun ei edes järkkärillä sa edes kunnollista jälkeä kuvissa. Se o kyl totta että hueystä oikein meinaa mallia löytää ja jos löytää niin se on gunship mallia, itsekin tuli ostettua kyseinen kappale Espanjasta. Tässä hobbybossin mallissa oli ovette kiinni niin piti leikata toinen auki.
Kiitos myös parannus ehdotuksista