Pienoismallit.net

1985 Freightliner

Detroit Diesel V8

Malli on jatkoa muutaman vuoden takaiselle vaaleanpunaiselle Freightliner Caboverille, joka edustaa saman kuljetusliikkeen kalustoa.

1985 tuli tarpeelliseksi hankkia vetoauto säkkitavarana kuljetettavan sokerin ajoon Central Valleyn alueella Kaliforniassa. Autosta piti saada mahdollisimman kevyt, joten esikuva oli vetotavaltaan amerikkalaisittain harvinaisempi 6x2. Auton esikuva on edelleen olemassa, tosin kaksiakseliseksi lyhennettynä museossa.

Moottorina on Detroit Dieselin 8v92 Silver 475 DDEC1. Kyseessä on 12,1 litran kaksitahtinen turboahdettu ja aftercoolerilla varustettu 475 hevosvoimainen V8-moottori. Luku 92 tarkoittaa yksittäisen sylinterin iskutilavuutta kuutiotuumina. Muita 92 sarjan moottoreita olivat esimerkiksi 6v92 ja 12v92.
Detroit Dieselin käyttämässä rakennetavassa oli sylinteriputken kylkiin poratut reiät imuilmaa varten, jota erillinen mekaaninen huuhtelupumppu syötti palotilaan huuhtelutahdin aikana. Kannessa on 4 pakoventtiiliä per sylinteri, joita ohjataan kahdella nokka-akselilla. Pienoismallin esikuvaan asennettu moottori oli laatuaan ensimmäinen kuorma-autoon asennettu Detroit Diesel, jossa oli sähköisesti ohjattu polttoaineen ruiskutus. Vaihteistona on 10-vaihteinen Fuller.

Detroit Dieselin ominaisuuksina oli muun muassa aikakauden muihin moottoreihin verrattuna alhaisempi käyntilämpötila sekä vastaavaa 4-tahtimoottoria heikompi alavääntö. Moottorit olivat 92 tuoteperheessä keskenään osiltaan yhteensopivia, varaosiltaan edullisia ja erittäin toimintavarmoja. Moottorit olivat laajalti käytössä etenkin amerikkalaisissa linja-autoissa pitkälle 1990-luvulle ja niitä valmistetaan edelleen teollisuuskäyttöön.

Pienoismallin ohjaamo, runko, lehtijouset, pakosarja, vanteet sekä kaikki näkyvät kiillotetut osat on valmistettu itse alumiinista. Ohjaamon moottoritunneli, jousenkiinnikkeet, akselit, moottori, vaihteisto, jäähdytin ja vetopöytä on rakennettu muoviprofiileista. Moottorin venttiilikoneistojen kannet on päällystetty kiillotetulla alumiinilla. Ohjaamo on sisustettu keinonahalla ja mahongilla. Hytin raidoitus sekä ovien tekstit on toteutettu maalaamalla.

Kommentit

Varsinkin viimeisessä kuvassa näyttää oikein maukkaalta. Jotenkin kuvittelin, ettei kaksitahtidieseleitä enää tuohon aikaan edes konservatiivisessa Jenkkilässä käytetty, mutta väärinpä meni. Millaisia lie olleet kulutuslukemiltaan nelitahtisiin verrattuna?
Tämän nimenomaisen auton kulutukset olivat aikoinaan suurinpiirtein vertailukelpoisia muihin tuon ajan jenkkimoottoreihin. Tämän yksilön lähes identtisessä sisarautossa oli 14-litran Cummins 400 hv versiona ja saman kuluttivat. Yleensä päästiin alle 40 litraa sadalla umpikori puolikas perässä 55-60 mailin matkavauhtia tasamaalla. Paras vääntö 1800 Nm oli käytössä 1300 kierroksella minuutissa.

Eri suuttimilla ja turboilla 8v92 moottorista otettiin tehtaalta tyypillisesti 390-500 hv, mutta kahdessa firman vaaleanpunaisessa nokkamalli Freightlinerissä oli DD:n testikäytössä 8v92 twin turbo viritettynä 700 hevosvoimaan vauhtipyörältä ja 10-vaihteiset jatkeena. Näillä autoilla vedettiin Millerin olutta Eurekaan pohjoiskaliforniassa, jossa on pitkiä nousuja.

Tiukentuvat päästömääräykset lopulta tappoivat 2-tahtiset. Hollantilainen FTF käytti myös Detroit Dieselin koneita vielä 80-luvulla. 70-luvulla 6v71 ja 8v71 ja myöhemmin 6v92 ja 8v92. Hollannin armeijalle myydyissä raskaissa lavetinvetäjissä oli vapaasti hengittävä 12v71.