Pienoismallit.net

Bugatti 35 mittakaavassa 1:6

Korin takaosa

Nyt kun on saatu hieman kokemusta tuon alumiinilevyn taivuttelusta, voi aloittaa ehkä vaikeimman osan tekemisen, nimittäin korin takaosan.
Tätäkin varten tuli tehtyä mallineet MDF:stä, molemmille puolille omansa. Niiden päälle sitten sovitettiin ensin pahvimallit, ja kun ne olivat riittävän tarkat, niin sitten vaan alumiinilevyä pilkkomaan.
Korin takaosa syntyi kaikkiaan neljästä kappaleesta: Molemmat sivut ominaan, sekä pohja- ja kansilevy. Nämä vasaroitiin mallineen päällä muotoonsa mahdollisimman hyvin ja soviteltiin toisiinsa, sekä liimattiin epoksilla. Minun taidoillani tästä ei vielä kovin kehuttavaa tullut, mutta epoksista ja mikropalloista sekoitettua pakkelia sinne tänne saumoihin ja paljon hiontaa, niin syntyi melko mukiinmenevä korinosa.

Kommentit

Miten mahtaisi alumiinijuote ja alumiinijuoksute toimia tällaisessa kohteessa? Esim. englantilainen Carrs´s valmistaa alumiinin juottamista varten aineksia — juoksute on C1032 ja juote C1003.
Joskus vuosia sitten tuli venemessuilta ostettua jonkinlaista alumiinijuotetta & juoksutinta. Sen käyttäminen vaati pintojen naarmuttamisen juottamisen aikana, jolloin oksidikerros rikkoontui ja juote pääsi tunkeutumaan sen alle. Johonkin kohteeseen kokeilin moista, mutta ei kovin vakuuttavalta tuntunut. Oli enemmänkin turausta, olis tarvinnut olla kolme kättä.
Voihan se olla että siitä ovat aineet parantuneet, ja saattaisivat toimia hyvinkin. Pitääpäs kokeilla joskus sopivassa kohteessa. Kiitokset vinkistä!
Olen sanaton tämän käsityönäytöksen & taideteoksen kohdalla. Hienoa, kaunista ja älyttömän upeeta.
Suorastaan RUKOILEN, että et rupeaisi tätä kaunokaista ns. säistämään.
Komeaa etenemistä Bugatti pajalla, ei voi kuin ihmetellä.
Pieni kysymys noista takaosan ilmanottoaukoista, nyt tuossa 10kpl:ta puolirunkoa.Kun valokuvissa kuvissa on 8kpl:ta noita Bugatti 1926 m35:ssä.
Oliko kahtatyyliä noissa takarunkon ilmanotto aukkoissa.
Taas olisi sitä mieltä että vain lievä käyttön säitys olisi poikaa,moottoriin eri valumia kuten konehuoneen seinillekin jotta Bugatti olisi jo osallistunut kilpailuihin.
Kuten ratin ja kuskin penkin nahkan vanhennuskin.
Antaisi oikean aidon Bugattin tunteen, muuten se on oikein kaunis pienoismalli ilmankin siinä se ero on, mutta se on rakentajan loppulinen päätös ja harkinta.
Muutaman valokuvan katsottuna aika jättää jäljet joka autoon, siis vanhennus valokuvien mukaan.
Kiitti kommenteista Raimo ja Eerik! Just kun helpotuksesta huokaisin Raimon rukouksen jälkeen: Hienoa, ei tartte säistää, niin tuli tuo täysin vastakkainen mielipide Eerikiltä. Itsekin olisin kyllä taipuvainen ihan vaan pikkusen ripottelemaan mustaa likaa ja öljytahroja moottoritilaan ja akselistoihin. Sekä YRITTÄÄ tehdä penkeistä käytetyn näköiset. Mutta tässä tarttee sit olla tosi tarkka ettei mene överiksi.

Ja Eerikiä onnittelen tarkkasilmäisyydestä. Kun tsekkasin noista referensseistäni, niin kahdeksan aukkoahan siellä on, eikä kymmenen niin kuin mun tekeleessä. Noita aukkoja kun oli niin kiva prässillä painella, niin ei tullut siinä vaiheessa oltua tarpeeksi tarkkana. No ehkä annan olla, ei ole varmasti ainoa virhe mallissa, jos oikein tarkasti aletaan tutkimaan. Ja tuskin täysikokoisista autoistakaan kahta ihan samanlaista löytyy, sen verran eroja oli jo noissa Ranskassa tutkimissani Bugateissa.
Kyllä ebayssä on nyt myynnissä Bugatti35 metallista 1/8 art collection valmistaja:Jean Pierre Fontenelle.
ON kuvat voit verrata työn laatua ja tulosta.
Hinta on oikein tyyris :3700euroa.
Kannataa etsiä kunnon kuva aidosta Bugatista konepelti auki, jotta voi lievästi vanhentaa siitä.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.