Pienoismallit.net

Mig-25 PD Foxbat

Ukrainian Air Force

Mig-25 foxbat teki ensilentonsa vuonna 1964.Kone oli suunniteltu amerikkalaisten yliäänipommikoneiden torjuntaan ja kykeni 2.5 nopeuteen.Tosin korkeampiakin nopeuksia on mitattu.Otsikoihin kone pääsi vuonna 1976,kun Viktor Belenko loikkasi japaniin laskeutuessaan hakotaden kentälle Hokkaidoon.Amerikkalaiset pääsivät tutustumaan koneeseen ennen sen palautusta takaisin.Kone oli tehty suurimmaksi osaksi teräksestä hitsaamalla eikä titaanista kuten aikaisemmin oli luultu.Myöhemmin on lisäksi paljastunut ,että se ei pysty yli 2,2G kaarroksiin täysillä tankeilla ja yli 5g kaarrot ovat jopa tyhjemmillä tankeilla vaarallisia.Koneesta on tehty hävittäjä,tiedustelu ja Elint versio.Tositoimissa Foxbat on ollut Irakin ja Iranin sodassa ja persilahden ensimmäisessä sodassa jossa foxbat ampui F/A-18 Hornetin alas.Ukrainan ilmavoimat saivat käyttöönsä Neuvostoliiton hajotessa 79 kpl.Jotka kuitenkin ovat jo poistuneet käytöstä.

Malli on vanhaa revelliä joka on ensimmäisen kerran julkaistu vuonna 1977.Näin ollen silsältää paljon virheitä joita tuli korjattua.Malli vaati suuria muutoksia ,että edes muistuttaisi Foxbattia.Mutta koska oli rakentamiseen ryhdytty oli se tehtävä valmiiksi.Tuli hankittua kaikki AM-sälä mitä sai,joista osa tuli käytettyä osa ei.Paljon osia tuli tehtyä skrätsinä osa onnistui osa ei.Malli vietti pitkiä aikoja hyllyllä odottaen motivaatiota.Lopussa vielä esikuva muuttui Algerialaisesta Ukrainalaiseksi.Itse mallin tekoon taisi mennä noin vuosi.Maalattu humbrolin ja allcladin maaleilla.Vanhennukset Migin litkut ja pastellit.

Kommentit

Minä kyllä pidän esikuvasta ja mallista. Erityisesti alapinta näyttää hyvältä ja varsinkin takarungon osalta. Paneelirajojen korostus on ehkä vähän tumma omaan makuun, muttei liian häiritsevästi. Hauska nähdä koneita vähän harvinaisemmissa merkinnöissä.
Minäkin tykkään esikuvan ja VARSINKIN tämän pienoismallin ulkoisesta olemuksesta. Ja tavallaan tämä malli on nyt ajankohtainenkin - kun on menossa tämä varsin outo "sotilaallinen" siviilien tappamis- valehteluoperaatio Ukrainan ja Venäjän välillä. Ai niin, anteeksi, eihän siellä edes ole venäläisiä sotilaita …
Jos ei kaikki itsetehdyt osat olekaan onnistuneet, kokonaisuus on! Erityisesti kiinnitin huomioni punatähtien ylimaalauksiin ja koneen "hainkitamaalaukseen". Itäkoneissa on usein paljon pirullisempi virnistys kuin länsimaisissa vastaavissa.
Kylmän sodan aikaiset neuvostokoneet on vaikuttavan näköisiä laitteita ja tämä malli myös. Erittäin näyttävää jälkeä, etenkin tuo pintakäsittely ylimaalauksineen. Iso työ on kyllä kannattanut sillä lopputulos on upea.
Kiitokset kommentoijille.Pasi ehkä tuli hieman vedettyä yli ,mutta toisaalta ei nuo koneet neuvostoliiton hajoamisen jälkeen kovin puhtoisilta näytä.Raimo tätä tehdessä oli krimin juttu uutisissa päivittäin ,jonka takia tuli suunnitelman muutos ja valitsin Ukrainan.Hauska tietää ,että mielyttää silmää.Itsellä vieläkin kasijakoiset tunteet mallin suhteen,mutta tällä kertaa näin.
Tämä on kyllä hieno! Itse arvostan erityisesti sitä, kun heikoista lähtökohdista on saatu hieno lopputulos. Reppanasta tuli oikea kaunotar! Tai "kaunotar".

Tuo kulunut ulkonäkö on hyvin toteutettu, Ukrainan kalusto on myös harvemmin nähtyä.
Tattista.Hieno kuulla että mielyttää silmää.
Tästä tulee heti mieleen vanha ja matkan varrella kolhuja saanut sotaratsu. Onnistunut lopputulos.

E-P
Pakko sanoa että komea on malli! Ei ole ihan helpoimmasta päästä ottaen huomioon rakennussarjan iän. Itse pidän näistä vanhan N-liiton hävittäjistä; ovat rujoja eikä aina kauniita mutta silti komeita, voimaa uhkuvia koneita:)