Pienoismallit.net

Fokker D.XXI Sarvanto

Bristol Mercury

Tuttuakin tutumpi konetyyppi, eli 3.sarjan Fokker D.XXI ja rakentelun kohteena myös täällä usein nähty. Esikuvana on toiminut Jorma Sarvannon kuuluisa kone talvisodan asussaan. Täälläkin on kirjoiteltu pitkät pätkät hänen saavutuksistaan, joten en siitä sen enempää.

Kone on mallinnettu puhtoiseksi, kuin pakasta vedetyksi ja niitähän ne etupäässä talvisodan aikana olivatkin kun lumi toimi pääasiallisena laskeutumisalustana.

Mittakaava 1:48, eli sama kuin tuo ensimmäinen koneenikin, samoin valmistaja. Rakentelu sujui lähes ongelmitta kun oli tuo edellinen kone vielä hyvin muistissa. Maalaus tehtiin edelleen siveltimillä ja LifeColorin akryylit lähinnä on käytössä. Lopputulokseen olen suhteellisen tyytyväinen, menihän tämä jo paremmin kuin ensimmäinen. Seuraava rakentelun kohde on kuitenkin joku muu kuin Fokker !

Kommentit

Näyyttääpi hyvältä. Maalaus etenkin js tietenkin kokonaisuus hyvällä mallilla! Näistä suomalaisten ässien koneista ei ikinä ole liikaa malleja.
Yksi kritiikin aihe: sukset on vähän hassusti! Suksiosan pitäisi liikkua telinevarressa niin, että maassa ollessa koko suksen pohja on kiinni maassa…
Kiitos kommenteistasi. Tosiaan…3. ja 4. kuvassa sukset näyttäisivät olevan hieman pystyssä. Kävin tsekkaamassa mikä on tilanne käytännössä, pöytäpinnalla seisoo tassut tukevasti maassa…suorassa siis ovat…huh! Lisäsin vielä yhden kuvan, missä näin onkin.

Kuvausalustana toimi kannellinen pyykkikori, jonka päällä paperi!! Ilmeisesti tuo alusta ei ollut tarpeeksi suora kun se noin käyttäytyi, täytyypä olla jatkossa tarkempi missä kuvaa. Hyvä kun saa juuri tällaisia kommentteja niin virheistä kuin onnistumisistakin, sitä kauttahan sitten oppiikin jotain…toivottavasti.
Jep! Sukset istuu niin kuin Mietaan Jussilla… Kommentti suksista sen vuoksi, että itse sössin omaan mallini sukset väärin😣
Perussiisti malli. Nuo siivissä olevat siirtokuvat kannattais avata siivekkeen sauman kohdalta. Nyt ne menee katkeamatta siivekkeen päälle.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Perussiisti malli. Nuo siivissä olevat siirtokuvat kannattais avata siivekkeen sauman kohdalta. Nyt ne menee katkeamatta siivekkeen päälle.
No niinpä tietenkin pitäisi, täytyy kokeilla vieläkö onnistuu. Kiitos vinkistä.
Oikein hienoa, että vetäisit kiiltelevämmän pinnan laitteeseen…! Näinhän ne olivat Pyhäjärven jäällä aikoinaan. Semminkin kun saattoi sataa vettä eli räntää…toisin on nykyään…maaliskuussa…lumen suhteen…!