Pienoismallit.net

Hispano HA-1112 "Buchon"

Ausburgin kotkasta Hispanian kyyhkyksi?

Hispano Ha-1112 oli toisen maailmansodan jälkeen Espanjassa kehitetty versio ME-109 G6 koneesta.Sodan jälkeen Daimeler-Benz 605 V-12 moottoreita ei ollut ymmärrettävistä syistä saatavilla .Monien kehitys vaiheiden jälkeen ja Hispanon tehtaiden leko inssien muututtua harmaa hiuksisiksi HA-1112 koneen voimalähteeksi valikoitui Brittiläinen Rolls-Royce-Merlin moottori. Tämä ratkaisut sai HA-112 koneen näyttämään varsin erillaiselta kuin alkuperäinen G6 Mersu .R-R-Merlin V-12 moottori sai koneen nokan "pullottamaan" vähän samaan tapaan kuin vuoristo kyyhky joka pullistaa ja machoilee rintavarustukselaan.Tässä vaiheessa tulee kyllä väistämättä mieleen Asterix Hispaniassa albumin espanjalaiset karikatyyri hahmot.HA-1112 koneen lempinimeksi vakiintuikin näin nimi "Buchon"joka käsittääkseni tarkoittaa kesyyntynyttä vuoristo kyyhkystä.
Edellä mainittu R.-R.-Merlin moottori aihetti muutakin pään vaivaa kuin "esteettisiä ja ironiisia"ongelmia.Rolls -Royce -Merlin potkuri akseli pyöri nimittäin vastakkaiseen suuntaan kuin DB-605 jonka massiivista vääntö vastaan mersun runkokin oli alunperin suunniteltu.Lieneekö Espanjan kentillä ollut omat "mersu" mutkansa kuten aikanaan Utissakin oli.Tässä vaiheessa Hispanon suunittelijoilla ei todennäköisesti ollut enää hius suortuvaakaan päälaella.
Myöskin mersun vastustaja Spitfire lensi WW2 loppupuolella R-R-M moottori nokallaan.Iroonista lienee ollut myös se että, BF-109 koneen ensimmäinen toukuussa 1935 lentänyt prototyyppi oli myös vatustettu Rolls-Royce-Kestler moottorilla .Ympärä sulkeutui siis tällä kohtaa mersun historiikissä.
Hispano mersusta valmistettiin kaikkiaan 9 eri varianttia joista Academyn(Hobby Craftin?) sarja esittää HA-1112 M1L varianttia.Tämä oli tehokkain ja eniten valmistettu malli .Kaikkiiaan tuotanto käsitti 157 k.p.l näitä edellä mainittuja Buchoneita .
M1L mallin sarjavalmitus alkoi 1961 ja viimeinen operatiivinen lento Espanjan ilmavoimissa tapatui 1967.Tämän jälkeen alkoikin sitten aivan toinen vaihe Hispano mersun ja Heinkkel 111 alias Pedron historiassa.Nimittäin filmi ura Battle of Brittain leffassa v.1969
Academyn(Hobby Craftin?) HA-1112 koneen malli on simppeli ja helposti rakentuva malli.Ohjaamo on nyky standardien mukaan aikalailla pelkistetty .Muiden A.demyn muiden mersujen tapaan hämmennystä herättää mittaritalun sijoitus ja kiinnityminen mallin rungon puolikkaisiin.Mittaritaulu pyörii ja muljaa kuin soppakauha paksussa velissä eikä tahdo löytää oikeaa paikkaansa.Toisaalta jos mallin rakentaa kuomu suljettuna asennossa ei mustanharmaasta ohjaamosta tahdo erottua edes pilotin vyöt.Omaan malliin lisäsin metallisen antennimaston(en tiedä oliko näissä Buchon koneissa edes antennivaijeria?) ja jarruletkut pyöriin .Tykin putket ovat myös metalliset alkuperäiset kun halkesivat kun yritin porata niitä auki.Mallin mittojen ja muotojen oikeudellisuudesta en tiedä sanoa mitään.Kyllä malli kuitenkin meikäläisen silmissä ihan Hispaano HA-1112 Buchonilta näyttää.
Messerchmitt 109 koneen v.1937 alkanut sotilas ura alkoi Espanjan sisällisodassa ja päättyi tähän Espanjalaiseen Hispano versioon v.1967. Silti mersut lentävät edelleen leffoissa ja jopa ilmailu näytöksissä mallailusta puhumattakaan.

Kommentit

Mielenkiintoista vaihtelua tavan mersujen lisäksi. Mallihan näyttää rakentuneen varsin hienosti. Onko maalattu ruiskulla vai pensselillä? Mitä maaleja tuohon käytit? Tuo on sinänsä mielenkiintoista että vielä noinkin myöhäisessä vaiheessa noita tehtiin. Se myös ihmetyttää että mikseivät tehneet noita DB 605 motteja itse kun kerran muuten on kone kopioitu :) Aurinko on näemmä paistanut kuvia ottaessa :)
Maalina olivat Vallejon model airin siver ja Folk Artin French blue, lisänä mustaa ja mustan harmaata, taisivat nämäkin olla vallejon maaleja.Siveltimillä sudittu.Vallejon silver tekee hyvää jälkeä tuoreena mutta tuntuu möykkyytyvän ja sulattavan alempaa kerrosta jos maali on ollut käytössä liian kauan>1.v Vallejon värien kanssa on ollut outoja ongelmia muutenkin, Gators Gap liima ja vallejon värit tai Eri keepperi eivät tykkää toisistaan.Omituista sulamista ja purseita tuntuu syntyvän m.m kuomun reunojen ympärille jos niissä on käytetty G.Gapin liima(hyvä tuote) ja tiivistämisessa Eri keepperiä.Liekä muilla saman laisia kokemuksia?
Kiitos Paavo kommentista.
Käänteinen Messerspit, hieno lisenssi mersu, eipä voi muuta sanoa ja mukava piriste mersu ryhmikseen.
No se !!
Nyt Opa taas viskasit sellaisen historian oppitunnin, että pitää kaivaa tuo leffa ja katsoa taas udelleen. ( meinasin viikko sitten viedä sen antikvariaattiin).
Tällainen tavan historian lukija ei osaa kiinnittää riittävästi huomiota "pikkuasioihin", jotka ovatkin yllättäen mielenkiintoisia isoja asioita.

Malli kuuluu ehdottomasti ryhmärakentelun parhaimmistoon. Ei välttämättä sen näyttävyyden suhteen, mutta erikoisuutensa ja tietojensa puolesta. Moniko olisi tiennyt tämän kuuluvan Me Bf-109:n joukkoon pelkistä kuvista?

Mallista:
Tosiaankaan pinta ei ole ihan parasta A-laatua ja kertomasi vaikeudet näkyvät. Hyvä lisä on nuo itseväsätyt osat, joita 1:48 kaipaakin jo kokonsa puolesta. Muuten kasailtu siirtokuvineen hyvin.Sellaista kysäisen, että mistä metallista tykinputket teit?

Valokuvat… Mitenkähän sanoisin, että olisin liikaa kehumatta. No siinä se oikeastaan tulikin.
Täytynee kompata Timppa. On jälleen taattua Opamaista historiikkiä jarakennus jälkeä.
Komea on kyllä kone ja tuo nokan muoto suorastaan tyylikäs. Historiikista isot plussat, mukava lukea hieman taustatietoakin koneesta. Nätisti rakennettu, alumiinipinta on aina haasteellinen, mutta hyvältä tämä näyttää. Ja hieman harvinaisempi kone. Eikös näitä käytetty myös hollywoodissa elokuvissa? Alusta on toimiva ja tuopi mukavasti mallia esille.
Kiitoksia kommentoinnista ja huomiosta.Timo ne metalli lankat ovat suoriksi valsattuja kukkakeppejä.Halkaisija on jotakuinkin 0,9-0,7 välillä.Istuvat hyvin paikoilleen kun reiän tekee millisellä poran terällä.
Mielestäni olet Opa onnistunut maalauksen kanssa hyvin. Ainakin näitten kuvien perusteella en sanoisi konetta liian kulahtaneeksi ja pinta näyttää nimenomaan metallinväriseltä maalilta. Joissakin laitteissa näkee joskus jäljitellyn puhdasta alumiinipintaa, kun esikuva onkin ollut alumiinimaalilla maalattu. Onhan niissä omanlaisensa metallinhohto niissäkin maaleissa, mutta kiiltoasteen kanssa saa olla tarkempana. Tämä on hyvä näin.