Pienoismallit.net

'70 Dodge Challenger

T/A 426

Moparia tällä kertaa. Tämä on ilmeisesti todella vanha sarja, detaljointi esim. alustassa on aika ruokottoman huono. Siksi päädyin tekemään tähän taakse nelilinkit romukopasta löytyneestä Monte Carlosta. Vaativat kohtuullisesti modausta mutta sain kuitenkin jollain tapaa istumaan.
Päätin myös vaihtaa sarjan 340 moottorin 426 Hemiksi joka jäi toisesta projektista ylimääräiseksi. Tietysti Hemiin kuuluu Shaker scoop joten hyllyn perukoilta päätyi sitten ikivanha HemiCuda elinten luovuttajaksi. Tuo moottorin ja scoopin sovittelu oikeaan paikkaan oli varmaan tämän hankalin työvaihe. Sisustaan tilasin taannoin penkit suoraan Scale Productionsilta, lisäsin penkkeihin turvavyöt kun sattui matskua vielä löytymään. Samalla kertaa tilauksessa tuli myös nuo vanteet jotka ovat kaksiosaiset ja kehät metallia. Lisäsin konepeltiin myös etsilukot.
Väriteemaksi valitsin oranssi-harmaa yhdistelmän. Oranssi on Tamiyan Metallic Orange ja grafiitin harmaat on Motippia paukkupullosta. Päälle ruiskutin pari kerrosta lakkaa ja kiillotin pinnan lopuksi.

Loppujen lopuksi tästä sai ihan tyylikkään näköisen Pro Touring laitoksen vaikkakin tuon korin mittasuhteet on mielestäni jonkin verran metsässä. Virhettä saa tuolla väriteemalla jonkin verran häivytettyä.

Lieneekö muuten tuo keulapellin kiinnitys erilainen esim 3'n'1 sarjassa? Tuo hiekkapellin leikkaus korista on ihan naurettava varsinkin kun sitä ei saa etukäteen kiinnitettyä ja kittailtua umpeen. Tai saa mutta alustan uittaminen koriin olisi ollut tällä moottorikombolla tekemätön paikka…

Kommentit

Esa.M 3.3.2015 21:13 Vastaa lainauksella
Väri sopii tohon paremmin kuin hyvin! ja muutenkin näyttää hyvin tehdyltä! vanne/rengas valinta ei itsellä nappaa mutta se on makuasia.
Hyvin tehty malli vanhasta, noin 1980- luvun alussa julkaistusta, alunperin Monogramin valmistamasta sarjasta.

Samanlainen aivan väärästä kohdasta leikattu etuhiekkapeltikombo löytyy myös Revellin 3´n´1- sarjasta koska se on pohjimmiltaan aivan sama sarja.Tuota voisi koettaa ennen maalausta korjailla liimaamalla hiekkapelti paikalleen, häivyttämällä väärät saumat umpeen ja leikkaamalla hiekkapelti pois oikean sauman kohdalta eli heti parkkivalon ulkopuolelta.

Myös Monogram / Revell ´71 Hemi ´Cudassa on sama ongelma hiekkapellin kanssa, siitä selvisin korjaamalla ongelman ennen maalausta jolloin jäähdytinseimämän ja alusta / moottoripaketin asentaminen vaikeutui paljon mutta oli vielä mahdollista.
Sähäkän näköinen MoPar. Väriyhdistelmä on kyllä varsin onnistunut ja vaikka edelleen pidän henk.koht. enemmän ehkä(?) hieman vähemmän rakennelluista autoista, niin kyllä tämä paikkaansa puolustaa mainiosti. Rakentelujälki ja detaljointi on jälleen erinomaista.

Ehkäpä meikäläisen pitäisi hieman päivittää näitä rakennustyylien tuntemusta 2000-luvulle? Oma autojenrakenteluni kulta-aika jämähti jonnekin 1980-90-luvulle ja rakennustyylit olivat aikalailla erilaisia tuolloin.

Kun Monogram julkaisi muutaman sarjan - muistaakseni 1982 - sisältäen mm. tämän Challengerin ja Mustang Mach I:n, pidettiin näitä sarjoja oikein hyvinäkin mutta ilmeisesti 30- ja risat vuotta on tehnyt tehtävänsä?
Kiitokset kommenteista! Mietin tuon hiekkapellin kanssa aivan samaa ratkaisua, jos vastaavaa tulee vielä eteen niin kokeilenpas sitten. Alkuperäisellä tekniikalla tuo olisi ollut helpostikin tehtävissä… Itsellä on vähän sama homma tuon rakentelun kanssa harrasteautossa, en siihen ihan herkästi 19" vannetta ala sovittelemaan, metalliväristä ym. nyt puhumattakaan. Sen sijaan joku näissä pro touring laitteissa viehättää. Esim Ring Brother's in luomukset ovat tosi tyylikkäitä…
Hienoa rakennusjälkeä kuten aina! Tosiaan nuo Monogramin korit eivät kaikki ole aivan oikeanmuotoisia, samaa probleemaa on myös siinä '69 Camarossa niin muotojen kuin etuhiekkapellinkin kanssa. Itse liimasin Camarossa etu ja takahiekkapellit kiinni ennen maalailuja ja kittailin saumat piiloon. Alusta meni pienellä viilailulla kyllä paikalleen, mutta toki silloin paikallaan oli sarjan oma mylly.

Hienoa jälkeä Challengerissa, etenkin maalipinta ja väri sopii hyvin tähän. Itselle nämä Pro Touring laitteet aiheuttaa lähinnä allergisuusoireita, mutta toki se on vain makuasia. Moottori on tehty tässä todella hienosti myös ja pisteet siitä ettei pellin alle ole laitettu jotain uutta MuoviHemiä tai vastaavaa. :)