Pienoismallit.net

Fouga CM.170 Magister

OH-FMM FM-51

Suuri haaveeni toteutui kun sain vihdoinkin käsiini Fouga Magister paketin koska olen joskus lapsuudessa rakentanut kyseisen mallin ja kaipuu oli saada vielä myöhemminkin rakentaa kyseisen koneen. Malli on Airfixin 1/72muotin leima 1975.Esikuvaksi valitsin Kuopion Lentäjien käytössä oleva FM-51

Tunnus OH-FMM (FM-51)
Merkki ja Malli Fouga CM170 Magister
Vuosimalli 1963 (ensilento 25.3.1963)
Moottorit 2 x Turbomeca Marbore II F suihkumoottorit
Teho 400 kpm / Msl
Matkalentonopeus 400 km/h (taloudellisin)
Maksiminopeus (Vne) 650 km/h, syöksyssä 740 km/h tai 0,82 Mach
Toimintamatka 450-720 km
Henkilömäärä 1-2 hlö
Sakkaunopeudet Sileänä 170 km/h, laskuasussa 145 km/h
Kuormituskertoimet -2,5 / +5,5 G
Maksimi lakikorkeus 12.000 metriä (käytännöllinen lakikorkeus 10.500 metriä)
Paras nousunopeus 360 km/h (matalalla)
Lentonopeus liikehtelyssä 400-500 km/h
Palvelusaika ilmavoimissa 29.4.1963 – 23.1.1987, lentoaika 4897 tuntia
Lentotunnit vuosittain 10-15 tuntia
Kotikenttä EFKU, Rissla
Lentäjät Ari Saarinen, Heikki Tuomainen ja Jyrki Laukkanen
Omistaja Tapex-Qc Oy / Pentti Kopiloff
Käyttäjä Tapex-Qc Oy ja Kuopion Lentäjät ry (ei yleisessä käytössä)

Kommentit

Hyvä Mikko. Vaikeuksien kautta voittoon. Maalaus onnistunut hyvin, eikä paljon muutakaan motkotettavaa. Vanhasta sarjasta ei ole helppo tehdä yleensä mitään.
Joku siirtokuva hivenen vinossa, mutta kokonaisuus hyvä.
Lisäarvoa antaa, että kone on tehty vieläkin käytössä olevan esikuvan mukaan.
Kiitos Timppa komentista. Kone oli toisaalta melko helppo kasattava vaikka muotit oli melko vanhaa tekoa mutta valuosat oli todella siistit. Ainoa hankaluus oli kuomun maskaus koska selvän tuntuista rajaa oli vaikea löytää raameista.
Tikkakoskessa tätä hämmästelin, ja mukavalta se näytti. Tuosta oivasta antennimateriaalista muistaakseni muutama sana vaihdettiinkin. Hämääkö viimeinen kuva vai onko nokkapyörä aavistuksen "poskellaan"?
Kiitos kommentista Lappalainen. Kyllähän siitä oli juttua tuosta anteenimateriaalista siellä JKL:ssä.On siinä kuvallinen harha koska olen kääntänyt nokkapyörää jotta näyttäisi että kone kääntyisi.
Muistelinkin, ettei se Tikkakoskella näyttänyt vinolta.
Kuvakulma harha :)
Moi !
On se fuga nätti !
Tuomo
Kiitos Tuomo nasevasta kommentista. :)
Hyvin on onnistunut vaativa pinta.. ei niitä helpoimpia verejä.
Ei ehken ihan parhaiten tule oikeuksiin valkoisella tausta.
Kiitos Marko kommentista. Kyllä mietin että millä värillä saisin sellaisen metallikiillon tuon runkoon joka olisi lähes vastaava oikean koneen kirkkauteen joten päädyin Model Airi ghomeen ja loput kiillostaDeka color lakkaan joka korkea kiiltoinen lakka jota hiukan pohjusti kiillottamalla lakkauksen jälkeen. Olet kyllä oikeassa taustan suhteen.
Oikein hienosti onnistunut Fouga .Vanhastakin sarjasta saa hienon mallin kun on malttia ja kärsivällisyyttä.Liekö synnäinen Savolainen luonteen piire, voipi olla tai sitten ei.
Well done Mikko, kuten Britit totesivat aina ilmavoiton jälkeen, ainakin Battle of Brittain leffassa.
On tuo "Fuuga" vain hieno kone! Hienosti onnistunut mallinnus pieniä yksityiskohtiaan myöden. Ei niitä helpoimpia toteuttaa tuossa mittakaavassa ja saada varsinkin maalauksen osalta vastaamaan tuota kiillotettua alumiinia.

Joskus vielä itsekin teen tuon koneen uudelleen, nuoruusvuosina tehty väkerrys on kadonnut aikojen saatossa jonnekin. Tuohon koneeseen kun on vielä erityinen suhde kun tuli aikoinaan jonkin verran touhuttua kyseisen koneen kanssa.
Kiitoksia Opa ja Markku R kommenteista. Kyllähän se on niin että naatitaan naatitaan eikä laakasta tässä mallien rakentamisessa. ;)