Pienoismallit.net

MT-201

Koneen historiaa ei liene tarpeen kerrata. Valitsin kahdesta klisheisestä vaihtoehdosta (MT-222, MT-201) toisen. Kyseessä on poikavuosien näpertelyjen jälkeen ensimmäinen projekti n. 30 vuoteen. Onneksi Hasegawan kitti on huoleton kasata. Suurimmat murheet koituivatkin maalauksesta. Kynäruiskun opetteleminen ei käy käden käänteessä. Malli on kertaalleen pyyhitty lasolilla puhtaaksi pohjamaaleineen päivineen.

Malliin jäi selvästi havaittavia isompia virheitä, jotka lienevät asian harrastajille ilmeisiä. Pienemmistä en varmasti ole itsekään kaikista tietoinen. Kuvissa on radiosiima ja kuomun vaijeri kiinnittämättä.

Kommentit

Uskoikohan tuota että on ensimmäinen malli 30 vuoteen ;). On nimittäin todella asiallisen ja aidon oloinen Mersu. Sopivan kuluneen näköinen. Ainut mihin itellä silmä "tökkää" on nuo aika järeät pakokaasuvanat. Mutta en ole Mersuihin kylläkään niin tarkasti perehtynyt etten tiedä kuinka kovia olivat savuttamaan.

Olisi mukava vielä nähdä koko kone yläviistosta kuvattuna, jolloin näkisi siivet vielä kunnolla.
Kiitos palautteesta, kyllä tuo ihan valehtelematta meni. :) Ajatuksena oli jäljitellä konetta sen jälkimmäisen nimekkään kuljettajan, eli Hasse Windin aikoihin keväällä -44. Oheisesta kuvasta erottuu tuo varsin tuhti pakokaasuvana.

MT-201

Valitettavasti tuli laitettua sen verran suuria kuvia, että kiintiö tuli täyteen jo näistä!
En uskoisi minäkään ensimmäiseksi tekeleeksi vuosikymmeniin, ellen tietäisi että näin. En pystyisi yhtä kovaan suoritukseen. Kumarrus ja neljä tähteä.
Terve, Iivari, sinäkin täällä!
Pintakäsittely on loistava. Muutenkin tehty upeaksi. Ei liikaa korostettu paneeliuria, niinkuin se tahtoo olla nykyisin valitettavan yleistä.
Renkaisiin olisin kaivannut likaa.
Neljä tähteä, jos olisi mahdollisuus antaa.
Unohtuiko pojotusmahdollisuus pois?
T:T
Heikki Kuusela kirjoitti:
Kiitos palautteesta, kyllä tuo ihan valehtelematta meni. :) Ajatuksena oli jäljitellä konetta sen jälkimmäisen nimekkään kuljettajan, eli Hasse Windin aikoihin keväällä -44. Oheisesta kuvasta erottuu tuo varsin tuhti pakokaasuvana.

MT-201

Valitettavasti tuli laitettua sen verran suuria kuvia, että kiintiö tuli täyteen jo näistä!
Laita kuvapankkiisi lisäkuvia.
T:T
**** Hieno mersu ja eikä uskoisi että edellisestä sessiosta 30 vuotta, mutta toisaalta ei ne taidot katoa jos niitä on olemassa tai käyttää niitä toisella tavalla :) kuvallinen ilmaisu on sellainen taito jota ei kaikille siunaannu. Tunnusten ylimaalaus hienosti toteutettu sekä jyhkeät pakokaasuvanat, muutenkin ilmiasu toteutettu hyvällä maulla ja siististi.
(Mikähän siinä onkin että osa mersuista nokeaa niin pirusti, väljät moottorit ja väärät sopat ts. käy jostain syystä rikkaalla)
Kiitos herroille palautteesta, mukava kun pidätte lopputuloksesta! Aloittelijan tuuria. En tuota pisteytystä aktivoinut kun jotenkin siitä itselle tulee vähän kilpailufiilis ja omaksi (ja parhaassa tapauksessa muidenkin) iloksihan näitä tehdään. En tiedä mikä tällä forumilla on normaali käytäntö.
Timo, noihin renkaisiin kuivaharjasin ruskeaa väriä markkeeraamaan kuraa ja pölyä, mutta olet oikeassa, että liian kevyeksi jäi. Nyt renkaat vähän pomppaavat kokonaisuudesta silmään. Sama kannuspyörän kanssa. Vaaleanharmaa olisi voinut toimia paremmin.
Ei uskoisi että 30 vuotta kulunut edellisestä mallista.
Loistavat pakoputkien toteutus tuossa.
Ei liian rähjäinen ,vaan sopivan kulunut tyyli.
Hieman hiekkapölyä renkaisiin ,vanteisiin, laskutelineisiin kulumaa ja hieman käyttö likaa,rasvaa,,,,,
Taas mersu maailman taivaalle kaunisi mersu.
Kimmo K. 9.2.2015 17:58 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Mersu! Näyttää varsin uskottavalta etenkin mainitsemasi ajankohta huomioiden.

Onko takarungon keltainen itärintamatunnus maalattu vai dekali? Mielestäni se näyttää hieman kapealta.

Itse valitsin 20 vuoden mallailutauon jälkeen sen "toisen vaihtoehdon", eli MT-222:n - käyhän vilkaisemassa :-)
Kiitos, Eerik! Rehellisesti sanottuna tuon laskutelineen kanssa iski hätäily, se kun oli viimeinen asia ennen mallin valmistumista. Onneksi sitä voi tuunata vielä jälkikäteenkin, nyt ei oikein sovi kokonaisuuteen.
Yläviistoa kuvaa kysyttiin, joten lisäsin sellaisen kuvapankkiin.
No justiinsa, 30 vuotta vaan ei suotta! Erinomaisesti tehty Mersu!! Kyllä 4 tähteä lähtis jos olisia laittanna pojotusmahdollisuuden! Bueno!

terv. Seppo V
Kimmo, se takarungon itärintamatunnus on yksi niistä mainitsemistani isommista virheistä. Se on siis maalattu, mutta katsoin leveyden väärin eräästä piirroskuvasta. Nyt se on tasan paneeliväli, vaikka pitäisi olla vähän reilu. Kävin katsomassa sinun 222:si ja täytyy sanoa, että onpa upeaa työtä! Kyllä tuossa oma tuotokseni kalpenee. Komea on myös oma versiosi 201:stä. Itselläni nyt työn alla Trumpeterin G6, joten pääsee vertailemaan eri valmistajien lähestymistapaa teemaan.

Seppo, täytyy miettiä tuota pisteytysjuttua jatkossa, ilmeisesti sen salliminen on yleisesti tapana forumilla? Ja kiitokset kehuista!
Siististi tehty mersu, komea alku harrastuksen pariin. Maalaus ja kevyt säistys istuu nätisti, näillä ns, paremmilla sarjoilla kannattaakin aloitella ovat simppeleitä rakentaa ja ei mene mielenkiinto heti alkuunsa. Pakokaasu vanat on tyylikkäät eikä muutenkaan hullumpi nuista mainitsemistasi puutteista huolimatta. Mersu on kaunis kone, ei muuta ku uutta työn alle.
Oikein siistiä jälkeä! Hyviä yksityiskohtia ja näppärää maalausta kautta linjan, pakokaasuvanat ja ylimaalatut alkuperäiset saksalaistunnukset siivissä ja rungossa onnistuneet mukavasti. Pakokaasuvanoja voisi kyllä hieman parantaa vielä ulottamalla ne itse pakoputkien seudulle, nyt ne alkavat ikään kuin täysin erillisinä vasta rungossa pakoputkien takana.
Onhan noita pikkudetaljeja muitakin (ohjaamon polttoaineputken kirkas osuus, antennilanka, jne.), mutta noiden näpräämiseen ehtii kyllä syventyä tulevissa malleissa jos haluaa.

Hieno Mersu. 30 vuoden tauon jälkeen ensimmäiseksi malliksi vallan erinomainen!
Kiitos palautteista! Pakokaasuvanat tosiaan alkavat "tyhjästä". Katselin eilen Illu-kirjan kuvia ja niissä pakokaasuvanat olivat todella muhkeat. Alkoivat melkein pakoputkien puolestavälistä (oikealla puolella) ja ulottuivat aina ohjaamon reunaan saakka. Liekö ollut löpö huonoa vai mistä johtuu…

On muuten ihan selvä syy sille, miksi en kuvannut ohjaamoa (ei ollu tämän projektin finest hour)… ;) Tuo Hasegawan ohjaamo on muuten aika vaisu. Esim. tuo mainittu polttoaineletku on kohokuvio runko-osassa. Trumpeter näyttää paneutuneen aiheeseen hieman innokkaammin (G6 työn alla), mutta harmittaa toisaalta kun etsipolkimet jäävät mittaritaulun taakse piiloon…
Komppaan muita eli komean mersun olet rakentanut, eikä tosiaan uskoisi mitään taukoa olleen harrastuksessa. Hyvältä näyttää mersun maalaus ja sävyt. Seuraava sinulla taitaakin olla jo työn alla eli mielenkiinnolla odottelen!
Kiitos! Seuraavan valmistuminen voikin olla pitempi remontti. Trumpeterin tapa lähestyä teemaa Bf 109 on näköjään pilkkoa kone miljuunaan mikroskooppiseen osaan, joista osa tod.näk. ei edes näy lopullisessa versiossa. Mutta koota saa sydämensä kyllyydestä! :)