Pienoismallit.net

'50 Oldsmobile Club Coupe

Mild Custom.

Tämä Oldsmobile valmistui viimeviikolla. Projekti käynnistyi kesällä 2013, kun maalinhakureissulla tarttui kylkiäisenä mukaan Revellin uusi Oldsmobile. Tarkoitus oli rakentaa siitä Mild Custom henkinen kulkine hyvin pienillä korimuutoksilla ja kaksivärimaalauksella.

Moottori on sarjassa tullut Oldsmobile Rocket, johon kuitenkin vaihdoin uuden imusarjan kahdelle kaasarille alkuperäisen yhden kaasarin sijaan. Pienen styreenillä suoritetun muotoilun jälkeen imusarja sopi tehdastekoisesti paikalleen, kaasarit ja ilmanputsarit tuli varaosalaatikosta. Muuten moottori on hyvin pitkälti alkuperäinen, toki detaljeita lukuunottamatta. Ne on tehty joko aftermarket kamoista tai itse.

Sisusta on alkuperäinen värivalintoja lukuunottamatta. Kojelaudan maalasin samalla metallipunaisella kuin korinkin ja verhoilut sai päälleen Mastonin punaista mattalakattuna, jonka jälkeen maalasin harmaat osat Humbrolin emaleilla. Ovipahvien listat foilasin ja lattiaan laitoin flokkia.

Alustan madallus hoitui takapään osalta ilmapusseilla, jotka olivat lyhyemmät kuin alkuperäiset jouset ja pienellä rungon viilailulla. Etupäässä madallus ei ollut aivan yhtä simppeli operaatio, vaan olka-akselit täytyi sahata kolmeen osaan ja liimata uudelleen kasaan niin, että renkaiden kiinnityskohta siirtyi ylemmäksi. Pakoputket tein muovitangosta ja vaimentimet on tehty sarjan alkuperäisestä vaimentimesta sahaamalla se kahtia ja muotoilemalla sahattu pää vastaamaan alkuperäistä. Putkien päät on muoviputkea. Muuten alustakin on hyvin pitkälti alkuperäiskunnossa.

Korimuutokset käsittää merkkien, koristeiden sun muiden tekstien sheivailua, joka oli tosin äärimmäisen helppoa koska ne kaikki olivat tarjolla irrallisina osina. Korin maalasin ja lakkasin Mastonin spraymaaleilla, jonka jälkeen kiillotin sen.

Loppukasaus meni lähes ongelmitta ja lopputulokseen voi olla ihan tyytyväinen, vaikka toki virheitäkin jäi näkyviin jonkin verran…

Projektiketju runsailla projektikuvilla löytyy Tuosta.

Kommentit

Hienoa jälkeä taas Niko. Maalipinta on tosi hieno ja konehuone taattua "Niko-styleä" Auton muodotkin miellyttävät mun silmää, muun lisäksi :)

Jukka
Heikki R 2.2.2015 15:06 Vastaa lainauksella
On hieno, todella onnistunut "Oldsi".

terveisin: Heikki R
Hieno malli jälleen kerran!
Korin värisävy on kaunis.

Niilo
Esa.M 2.2.2015 20:34 Vastaa lainauksella
Mitä tuosta nyt sanois,kyllä Oldsmobile ukon silmä lepää! upeaa jälkeä jälleen kerran!.
AJ 2.2.2015 20:48 Vastaa lainauksella
Moi Niko, Sinulta pukkaa pajalta nättiä biiliä biilin perään, eikä tässäkään ole poikkeusta. Kova on taso automallareilla. On kyllä nätin kaunis Oldsmobile Custom - hieno! Parhain terveisin, AJ
Kauniisti on kyllä rakennettu ja upea maalipinta kruunaa tämän. Värivalinnatkin toimii loistavasti. Moottorin detaljoinneista kyllä huomaa, että on autoasiantuntijan malli. On vaatinut sitkeyttä ja äärimmäistä tarkkuutta tuon kasaaminen. 50-luvun kaarat ovat jo oman kiinnostuspiirini ulkopuolella, mutta tässä on kyllä oikea katseenvangitsija.

Mahtava työ jälleen, Niko!
Värivalinnat onnistuneet kyllä nappiin.
Myös alustaa kehtaa esitellä.

Eipä tämä korimalli enempää kustomointia kaipaa… nam.
Hieno malli jälleen Nikolta, niin maalausta kuin detaljointia myöten. Millä maalasit korin, paukkupullollako? Mikä on tuo punaisen värisävy, kiinnostaa tulevaa VW Samba Bus projektia ajatellen.
Iso kiitos kommenteista!

Jukka: Maalipinta onnistui tosiaan hyvin. Moottorin detaljointia en vienyt ihan yhtä pitkälle kuin edellisessä Charger Daytonassa, mutta toisaalta konehuoneessa on myös paljon vähemmän detaljoitavaa kuin uudemmassa autossa, jossa on enemmän sähköosia sun muita.

Niilo: Tuo punainen on juuri sellainen kuin suunnittelinkin, oikein syvä väri ja metallikiteet ovat juuri sopivankokoisia. Kannatti siis suorittaa se maalaus useampaankin kertaan pienien ongelmien vuoksi.

AJ: Tuo on totta, että Suomessa on paljon taitavia automallareita. Pakko siis itsekin koittaa kehittyä paremmaksi jos meinaa pysyä muiden perässä :D.

Mika: Kyllähän tuossa moottorin detaljeiden kohdalla jonkin verran tuli käytettyä aikaa Googlessa, nämä Oldsin koneet kun eivät ole ihan sitä tutuinta. Mutta toki samalla tavallahan tuo toimii kuin muutkin :). Ei nämä '50 luvun alkupuolen autot ihan minunkaan suurinta kiinnostusaluetta ole, pakko myöntää. Itse kun olen tykännyt aina '50-'60 luvun taitteen Full Size kokoisista.

Reine: Tuo on totta, että eipä tämä välttämättä enempää muutoksia tarvisikaan. Alustaan olen tyytyväinen, vaikka sitä en ihan viimeisenpäälle detaljoinutkaan. Jotain pientä toki tuli sinnekin lisäiltyä.

Kimmo: Joo kori on maalattu Mastonin Car Color paukkupullolla ja lakattu Mastonin tavallisella kiiltävällä lakalla. Purkin kannessa värikoodeina ovat numerot 205200 ja 7529. Toivottavasti Samba Bus nähdään myös tällä sivustolla kun saat sen valmiiksi! :)

Kiitokset uudestaan kehuista. Tähän täytyy olla kyllä tyytyväinen, ja nyt on hyvä alku vuodelle saatu kun heti näin alkuun syntyi jotakin valmista.
Komppaan edellisiä kommentteja, hienoa rakentelua jälleen. Värivalinnat aivan nappiin, foilauksetkin näyttää onnistuneen kohdalleen. Tämä sarja pääsi kyllä hankintalistalle. Saas nähdä millainen tuo revellogramin Mercury woody on, odottelee tuossa hyllynkulmalla. Jos sitä vähän tuohon tyyliin lähtisi kasailemaan…
Kiitokset Anderz!

Foilauksessa on pientä sanomista kun läheltä katsoo, joissain kohdissa tuppasi foili menemään ryppyyn, kun hankala tuota on taittaa pintaan, joka on kaareva jokasuuntaan. Mutta kohtuutyytyväinen täytyy tuohon foilaukseen olla.
Tämä sarja kannattaa kyllä hankkia - potentiaalia löytyy monenlaisiin toteutuksiin. Mulla on vielä suunnitelmissa yksi Junior Stock kilpuri ja sitten yksi Fastback korinen Custom tätä sarjaa pohjana käyttäen.

Mercury Woody on ainakin kuvien ja netistä luettujen kokemusten perusteella hyvälaatuinen setti. Mielenkiinnolla odottelen, että mitä hienoa sieltä taas syntyy :).