Pienoismallit.net

King Tiger

Kuninkaallinen Tiikeri

Juu elikkäs ensimmäinen mallini, valmistui parissa viikossa. Kyseessä Tamiyan King Tiger Porsche tornilla. Itse ainakin nautin kokoamisesta, maalaamisesta ja itse lopputuloksesta, toivottavasti tekin nautitte :)

Tarkoitushan oli koota omaksi iloksi mutta haluan toki kehittyä tämän harrastuksen parissa, palaute on tervetullutta. Siirtokuvat meni päin mäntyä, mutta kokonaiskuva näyttää hienolta omaan silmään.

Maastoväri on keksitty itse, ei ole varsinaista esikuvaa. Värit valitsin pakkauksen ohjeiden mukaan, Revellin maaleilla maalattu. Siveltimen käyttö vaatii vielä harjoittelua. Tiger II se ainakin on! :D

Kommentit

Mielestäni varsin onnistunut ensimmäiseksi malliksi! Taatusti parempaa jälkeä, kuin mitä itse sain ensimmäiseksi silloin joskus… Maastokuvio on osin sellainen, että on jopa uskottava (tuon tyylisiä muistan joistakin valokuvista ja esityksistä nähneeni), eikä maalipintakaan mitenkään huono ole. Tekemällä kehittyy!
Kokoaminen näyttäisi tapahtuneen hyvällä maltilla ja tarkkuudella eikä omiin silmiini hypännyt mitään selkeätä puutetta tai vikaa. Kyllä se Kuningastiikeri selvästi on!

Maalipintaa katsoessani näyttäisi siltä, että on aika paksua kerrosta. Teitkö pohjamaalausta? Ja käytätkö emalivärejä, vaiko akryylejä? Akryyleillä on helppo ohentaa maalia tarpeeksi, emaleilla vaatinee vähän tujumpaa tavaraa kuin vettä (alkuun esim. Revellin tinneri toiminee, mutta täältä löytyy huomattavasti kustannustehokkaampiakin vaihtoehtoja tuolle. Itse joskus käytin ihan mineraalitärpättiä Revellin emalien kanssa, toimi siedettävästi muttei erityisen hyvin)

Ihan perusohje kaikelle maalaukselle: pohjamaali, itse käytän mallin tyypistä riippuen jotakin mattaväriä; jos tulee vaalea pinta, pistän mustan pohjamaalin esim. ja useita, ohuita kerroksia. Pohjamaali omissani peittää muovin näkyvistä yleensä kolmannen, neljännen kerroksen jälkeen. Tällöin tulee tehtyä hieman helpommin ohuita, siistejä kerroksia ja valumajälkiä tai lammikoita ei hirveän helposti pääse syntymään. Tapoja on monia ja kokeilemalla löytyy paras itselleen sopiva :)
Ainiin! Rasvanpoisto auttaa pitkälle myös. Eli osille vaikkapa fairylla ihan oikea pesu ennen maalausta.

Jatka ihmeessä ja muista säilyttää tämä malli hamaan ikuisuuteen! Voit sitten vuosien jälkeen vertailla, kuinka on tyyli kehittynyt ja muistella "niitä vanhoja hyviä aikoja"
Oikeen nätti malli ekaksi . Seuraavaan sitten kuraa ja muuta likaa , tulee paljon realistisemmaksi.
Jukka M 1.2.2015 15:50 Vastaa lainauksella
Joo tuo punaruskea on pohjavärinä, maalasin kauttaaltaan sillä värillä. Emali maalista on kyse ja iso kiitos palautteesta!
Kyllä on asiallinen malli, ekaksi.
Kun itse aloitin niin se oli kaukana pienoismallailusta,malli kasaan eikä maaleista hajuakaan.
Siitä se lähtee, tuo pienoismaailmaan tutustuminen.
Toiset käyttää harmaata ; toiset mustaa.
Kannataa kokeilla hyvin ohueilla kerroksilla päämaalaus tai löytää oma tyyli joka miellyttää.
Pääasia että homma miellyttää itseäsi,ja itsellesi nuo mallitkin tulevat.
Seuraava vain alle,ja ajattele mitä voit parantaa seuraavassa mallissa.