Pienoismallit.net

Blenheim MK 1

Talvisotaan osallistunut Blenheim Huhtikuussa 1940 Luonetjärven tukikohdassa. Tämä on Airfixin uutuustuotantoa oleva malli (joka on kylläkin lähempänä Bolibrokea kuin Blenheimiä). Moottorikopat piti madaltaa ja renkaita pienentää. Moottorikoppia madalsin noin 2mm, jolloin niiden malli oli lähempänä Blenheimiä. Renkaiden sädettä pienensin noin 1mm, joten renkaan kokonaismadallus oli 2mm. Siitä huolimatta ne vielä näyttävät isoilta. Kokonaisuudessaan kiva ja helpohko malli rakentaa. Keulassa ohjaamon osissa oli pientä sovitusongelmaa (vika todennäköisemmin rakentajassa kuin mallissa).
Sanallinen palaute tervetullutta.

Kommentit

Onpas asiallinen blennu,siirtokuvat MPM:n .
Miten nokkan lasien kiinnitys on toteutettu.
Taitaa olla Salmisen henkilökohtainen lentokone nyt tuossa.
Pikkaisen roikku perä levis-kk,anteeni kaapeli hitusen liian paksu.
Pyöriin on lisä palikat ,kuten moottoriin,potkurit ja kuiluihin.
Tuo vihreä on tosi kauniin sävyinen,just ok.
Taitaa olla ensimmänen Airfixin blennu MKI täällä.
Kiitti Eerik kommenteista. Antennilanka on tosiaan hieman paksuhko, tein sen venytetystä valurangasta. Siirtokuvat ovat vanhat InScalen kuvat. Lisäpalikoita tosiaan on, mutta tein tämän ns "Out of box" tekeleenä.
Pidän kovasti!! Minua kiehtoo nuo yksilöt joissa on "julmetun" isot siipitunnukset… Vihreä näyttää todella hyvältä. Kokonaisuutena antaisin (jos mahdollista) neljä ja puolikkaan tähtösen.
Kiitos Petri. Itseänikin kiehtoo nuo isot tunnukset. Vihreä on Lifecolorin sävy. Kolme kerrosta piti sivellä, että tuli peittävä pinta.
PhantomII 22.1.2015 09:07 Vastaa lainauksella
Blennu ja varsinkin Blennu I on aina ollut suosikkejani. 1970-luvulla taisin rakentaa muutamankin FROGin Blennun Airixin IV:n kaveriksi. Vieläkin on Huuvan, FROGin muoteilla ja etsiarkilla varustettu SUOMI-versio, hyllyssä rakentamatta.

Airfixin Blenheimistä saa näköjään oikein maukkaan näköisen Suomi-I:sen. Tuo ko. yksilö taisi olla harmaalla alapuolella vai oliko mustalla? Alapuolen kuva olisi ollut kiva aivan detaljienkin takia. Ei muuta kuin IV:sta pöydälle…
InScalen ohjeiden mukaan oli harmaa alapinta. Nyt on pari melkein valmista Eduartin IX spitiä valmistumassa. Ei mene IV-blenheim pitkään aikaan työn alle :) Airfixin Do-17Z on myös tulossa ennen IV-blenheimiä.
Moi, kivan näköinen malli. Itsellänikin on Airfixin Blennu kesken joten hyvä nähdä valmiita töitä, joista voi ottaa opiksi. Erityisesti tuo moottorikoppien korjaus on minua mietityttänyt. Ainevahvuus sallii siis ainakin tuon parin millin pois hiomisen, tämä oli hyvä tieto. BL-117 oli I sarjan kone, ja siihen liittyen pari kysymystä mallistasi:
- Muutitko pommikuilut I sarjan koneissa käytetyiksi? Mahtaako Galdecalsin MPM:n malleille tarkoitettu muunnossarja istua Airfixin Blennuun?
- I sarjan koneissa oli tornissa suomalainen L33/36 konekivääri. En saanut kuvista selvää, vaihdoitko sarjan konekiväärin uuteen? Olen nimittäin pohtinut, miten helpoiten saisin L33/36:n aikaiseksi. Taitaa olla skrätsääminen ainoa vaihtoehto.

T. Risto
Asiallisen näköinen Blenheim. Antaisin 4 pojoa jos olisi mahdollista. Oikein ohut siima ( 0,1…mm) voisi käydä tuohon mittakaavan. Myös EZ-linen ohuempi lanka olisi varmaan toiminut. Mutta, hyvä näinkin!!

terv. Seppo V
Kiitos kommenteista Risto ja Seppo. KK on brittiläinen Lewis. Pitää vaihtaa se suomalaiseksi. Pommikuiluja en muokannut. Se Galdecalsin pommikuilu takuulla menee tähänkin malliin, mutta ilmeisesti sitä pitää kaventaa. Kokeilemallahan se selviää :)
Moottorikoppien ainevahvuus ei yksinään riitä, eli pitää käyttää kittiä kanssa. Itse laitoin kittiä sinne koppien pohjalle sen 3mm kerroksen ja liimasin samalla laskutelineitten tukivarret paikoilleen. Sitten armotonta hiomista.
Antennilankana oli aluksi 0,09mm siimaa, mutta kun se meni neljästi poikki, korvasin sen valurangasta venytetyltä. Siimaa kun kiristi, myös antennimasto vääntyi vinoon. Mutta tämä oli tämmöinen kiireisen vuoden päätteeksi tehty välipalamalli :)
Onpas hieno Blennu!
Itse olen vielä jumissa moottorikoppien kanssa, kun en oikein haluaisi lähteä hiomalla pienentämään muotoja, kiinnostaisi kirurginen vaihtoehto! Onko joku kokeillut kit-bashingia tai vacu-korvausosia???

Kagi