Pienoismallit.net

"Minenleger"

U-Boot VII D "Minenleger"

Miinasukellusvene, rakentelin detaileja itse lisää (Eduardilla olisi etsisarja tähän alukseen, printtasin heidän sivuiltaan sarjan rakennusohjeet ja nikkaroin tarvittavat detailit itse).
Mallin pituus 55cm, päädyin tähän kokoluokkaan koska veneeseen saa mallinnettua riittävästi yksityiskohtia ja 1:72 mittakaavan vene veisi tuplasti tilaa ataljeessani.

Aloitin veistelemällä auki rungon aukkoja, joka olikin melkoinen operaatio mutta lopputulosta tarkastellen kannatti.

Tein kupari- ja messinkilangoista kahvoja, yms., hienosta kuparivekosta ritilät torniin, kaiteita styreenitangosta ja kitarankielestä, vaijerit ovat mustaksi maalattua 0.1mm pilkkisiimaa.
Alustan nikkaroin uusiksi kun mukana tullut muovihäkkyrä näytti aika ankealta ja työhön käytetty tuntimäärä (?) vaati jotain erilaista: kiinnitin valokuvakehykseen hiekkapuhalletun akryylilevyn, 5mm messinkitapit ja sukellusvenemerkin. Alustaan tulee vielä nimikilpi kunhan haen tulostimeen mustepatruunan…

Malli kuvaa venettä U-217, 9. U-Flotille, Brest, kapteenina kptltl. Kurt Reichenbach-Klinke 31.1. 1942 - 5. 6. 1943, teki kolme partiota ja upotti kolme laivaa (10651 br t).
5. 6. 1943 lentotukialus USS Rogue:lta operoineet Grumman TBF Avenger:it upottivat veneen syvyyspommeilla Keski-Atlantilla, koko miehistö (50 henkeä) menehtyi.

Kommentit

-QWQ- 2.9.2007 23:24 Vastaa lainauksella
onko edelliset jo tehty ;) ?
Noo, kyl ne sieltä valmistuu :) Mites pikkusotka?
-QWQ- 3.9.2007 15:19 Vastaa lainauksella
Monta kertaa on lähtenyt hyvin liikkeelle mutta joka kerta on mennyt kuitenkin pieleen. Mutta nyt oikeasti alkaa onnistua tuo säistäminen :)
Jouni Koski 24.11.2007 19:34 Vastaa lainauksella
Yksityiskohtaa pukkaa! Mielenkiintoinen projekti seurattavaksi. Työtä tuntuu ainakin riittävän.
-QWQ- 2.12.2007 13:41 Vastaa lainauksella
Katsos vaan! Näyttää tosi hyvältä! Meinaatko tolla osallistua näyttelyyn?
Imperator Maximus kirjoitti:
Katsos vaan! Näyttää tosi hyvältä! Meinaatko tolla osallistua näyttelyyn?
Jep, Tampereen pienoismallipäivällä näytillä sitten alkuvuodesta. Sain hyvän vision alustasta, mukana tullut muovihäkkyrä ei ole oikein näyttävä.
Siitähän syntyi komea unterseeboot! Sopivasti vanhennettu, aluksen historia huomioon ottaen.
Hieno! Kuvia katsoessa piti välillä oikein muistuttaa itselle, mikä mittakaava on kyseessä.

Keskustelujen puolella oli Revellin 2008 uutuudet, joissa oli Fletcher-luokan hävittäjä 2. maailmansodasta 1/144. Siitä saisi tuolle kaverin. (Kävi myös mielessä, että siitä saisi RC-veneenkin ainakin tyyniin allasvesiin.)

Mikko
-QWQ- 2.1.2008 21:16 Vastaa lainauksella
Sä Janne teit sen taas!!! Nätti on kuin vene, vietkö ton näyttelyyn?
Komea U-boot! Maalaus ja vanhennukset ovat juuri sopivat. Ei ruoste hypi silmille.
Komee on. Siistiä jälkeä. Oma tekeleeni kalpenee rinnalla…
On siinä oikean sukellusveneen tunnelmaa. Näiden laitteiden vanhentaminen kysyy asiantuntemusta ja taitoa, mutta sinulta sitä kyllä löytyy.
-Kiitoksia :) ja pahoittelen hämäriä kuvia, kammiooni pitää hankkia jonkinlainen valonheitin mallikuvauksia varten…

Rungon vanhentamiseen käytin MIG:n pigmenttijauhetta joka melkein katosi kun ruiskutin päälle humbrolin mattalakkaa, eli sekoittui lakan kanssa: onkohan kenelläkään tietoa että mikähän tälle on sopiva lakka kun haluaisi näkyvämmän efektin? Ruosteen tein taiteilijakaupan pastelliliiduista raaputtamallani jauheella, jota sotkin veteen sekoitettuna pensselillä mallin pintaan ja kuivutta hankasin vanupuikolla. Toimii paremmin lakan kanssa.

Mikko: Fletcher-luokan hävittäjä olisi mielenkiintoinen projekti…