Pienoismallit.net

FW 190 d-9

Eduardin weekend-paketointi yhdestä suosikkikoneestani. Malli oli mielestäni hyvin tarkka, ei tosin sisältänyt etsejä. Pakkauksessa oli tunnukset ja maalausohjeet yhdelle koneyksilölle. Ohjeen mustavalokuvat maalauksesta olivat mielestäni epätarkat ja vaikeaselkoiset. Netistä en löytänyt varmuutta kaikista yksityiskohdista, joista suurimpana metallinvärin näkyminen pohjassa. Se sitten toteutui tässä lähinnä arvauksena. Kyljen täpläcamoa varten hankin ruiskuun hienomman neulan ja suuttimen; olipa hyvin vaikeasti hallittavaa näilläkin ja tällä taitopohjalla. Maalasin rungon tunnusraidoituksen, joiden leveyksiin jäi valitettavaa epätarkkuutta. Korjausoffensiivin arvioin liika rajuksi yritykseksi joten tämmöinen paketti tästä tuli.
Arvaus oli myöskin alustan laattojen mitat ja näistä tuli tosi tuhdit. Lienevät käyttäneet jotain määrättyä kokoa saksalaisella tarkkuudella.

Kommentit

Hyvin onnistuneen näköinen maalaus. Täplätkin on ihan ok mielestäni. Täpliä maalatessa kannattaa vetää ohuella maalilla ilman sitä nokkakappaletta niin saa aika hienoa jälkeä tehtyä. Siirtokuvatkin istuu pintaan hyvin.
On komea iso Susi.
Erittäin luultavaa että runko täplät vedettiin vapaalla kâdellâ,ja tuossa on kuin aikoinaan oikeassakin.
Tietenkin jos mittatikkula mitaillaan noita, se on jo suurta pilkkun viilausta.
Rakennus , maalaus ja vanhennus on hyvâä jâlkeä komea koristus hyllylle.
Ei puutu kuin pilotti viereen.
Oikein nätisti onnistunut Fw! Mitä nyt kuvien perusteella voi sanoa, näkyy kylkien täplitys omaan silmääni onnistunut ihan mukavasti. Ehkä tiettyä karkeutta maalin sumuuntumisessa siellä täällä, mutta tuskinpa ne alkuperäisissäkään aina täydellisiä olivat, etenkään sodan loppuvaiheissa.

Millä ruiskulla muuten maalasit? Tämä on tietty ihan ruiskumallista ja maalarista riippuvaista, mutta oman Badger 105 Patriotin kanssa en ainakaan perustanut liiemmin sen mukana vakiona tulleesta 'fine'-koon neulasta ja suuttimesta (aikaisemman Badger 360:n kanssa totuin mediumiin). Päädyin hommaamaan Patriotiin 'medium'-setin, sillä onnistuu täplitykset 1:72-skaalassakin mukavasti; 'fine'-kärjellä tuntui lähinnä tukkeutuvan paljon herkemmin. Vai liekö vain omat maalinohennustavat jotka kinnaavat… :D

Vielä vinkki tulevan varalle koskien Edun Weekend-paketointeja. Firman nettisivuilta saa ladattua PDF:nä maalausohjeista värilliset versiot. Mallin tuotenumero vain sivujen hakukenttään niin löytyy juuri kyseinen malli. Tässä taitaisi olla juuri tämä sarja?
jussih 1.12.2014 20:07 Vastaa lainauksella
Komeat sivut.
Mulla on badgerin 360. Tuossa sumu camo ssa on vaikeuksia saada pidettyä sumu hallinnassa. Ensin ei meinaa alkaa tulla, ja sitten se jo tahrii kyljen. Taitolaji.
jussih kirjoitti:
Komeat sivut.
Mulla on badgerin 360. Tuossa sumu camo ssa on vaikeuksia saada pidettyä sumu hallinnassa. Ensin ei meinaa alkaa tulla, ja sitten se jo tahrii kyljen. Taitolaji.
Kuullostaa vahvasti sille että maali ei ole tarpeeks ohutta.
Ei kyllä uskoisi että maalauksen kanssa on ollut ongelmia, tuo camo näyttää minusta oikein uskottavalta ja onnistuneelta. Mulla on ollut samankaltaisia ongelmia ruiskun kanssa, kunnes opin että maalia pitää oikeasti ohentaa ja paljon. Itse käytän Badgerin Patriot 105 -ruiskua, ja paljon on vielä oppimista ruiskumaalauksesta. Eduardin FW:t ei muutes ole mitään helpoimpia malleja kasata, sen huomasin…

Hieno malli!
jussih 3.12.2014 21:41 Vastaa lainauksella
Kiitos palautteesta. Se tuntuu tärkeältä kun mallailusta alkaa tulla yhä tärkeämpi osa eloa…
Nätti Dora!
YT
Kalle