Pienoismallit.net

Air France Airbus A320 'F-GJVA'

"Viivakoodi"-kaavion uudempi versio

Hasegawan pikkuskaalan sarja on taattua laatua ja mutkaton rakentaa, valmis malli näyttää ihan esikuvaltaan vaikka nokan muodoissa onkin ehkä jotain pientä kummaa. Tai sitten sitä on vaan niin tottunut Revellin sarjoihin että vähänkin erilainen muoto tuntuu oudolta, mutta väittäisin silti että ei se oikeassa koneessa ihan noinkaan mene. No, en ainakaan osannut itse korjata tuota paremmaksi eikä asia varsinaisesti sen pahemmin häiritse mutta kun muu sarja on niin korkeaa tasoa niin voihan tuon mainita.

Tämä malli ei ehkä yksinään ja näissä väreissä ole välttämättä se oman kokoelman kiinnostavin, mutta toimii mukavasti mittapuuna saman mittakaavan MD-11 tai DC-10:n vieressä selventämässä kapea- ja laajarunkokoneiden kokoeroja. Tykkään myös rakennella samoja konetyyppejä eri mittakaavoissa jos vain mahdollista, vielä olisi sitten 1:72-kokoinen Welshin A320 rakentamatta. Jokin tässä koneessa kuitenkin sitten taitaa kiehtoa, jos A320-perheen malleja on kuitenkin tullut rakenneltua jo useampia.

Jos ihan rehellisiä ollaan niin 1:200-mittakaavan A320 alkaa olla jo vähän liiankin pieni siviilikoneen muovimalliksi, reilu 18cm pituus ja 17 cm kärkiväli ovat mittoja jotka löytää ehkä yleisemmin valmiista metallisesta keräilymallista. Osajako ja detaljit ovat kuitenkin vielä jotenkin hallittavissa, Hasegawan hyvän suunnittelun ja tarkan valmistustekniikan ansiosta. Kun osat sai jotenkin ehjänä irti valurangasta ja pidettyä pinseteissä poissa lattialta niin kokoonpanossa ei muita ongelmia juuri ollutkaan. Pienet nitrokittaukset runkosaumoihin ja moottoreihin olivat oikeastaan vain varmistelua.

Maalauspuolella tein taas pieniä kokeiluja, F-DCAL:in tarvikesiirtokuvien (F-DCAL FD200-482) mukana tuli myös maalausohje joka ehdotti Airbus-harmaaksi FS-standardin sävyä 16515 kun Hasegawan mielestä se olisi 16440. Jos näistä kahdesta pitää valita niin uskon mielummin ranskalaista, itse asiassa tein koko mallin melkein omien A320-mielikuvien ja F-DCAL:in ohjeen pohjalta. Ja olikin vaihteeksi mukava tehdä mallia vähän vapaammalla kaavalla ilman tuhansia walk-around-kuvia ja turhia paineita. No kuitenkin, haeskelin Humbrolin sävyistä sopivaa vastaavuutta XtraColorin X150 AWACS/Canadian Voodoo Grey-sävylle (eli FS16515) ja lähimpänä olivat satiini 196 ja matta 147. Päädyin lopulta maalaamaan siivet ja vakaajat siveltimellä tuolla Hu satiini 196:lla, Humbrolin maalit on helppo ohentaa niin että siveltimelläkin saa tasaista ja nättiä jälkeä. Corogardiksi siipien yläpuolelle tuli lisäksi oma sekoitus Hu satiini 127 Light Ghost Grey + Revell hopeamaali (ehkä 90) noin 80/20-suhteessa, jälleen siveltimellä. Runkoon tuli Revell 04 kiiltävä ruiskulla, detaljeihin Tikkurila Koristehopea ja Revell 91 Steel pääosin 00- ja 000-koon siveltimillä. Siiven etureunoihin ja korkeusvakaajiin vedin lisäksi Revellin mattalakkaa, rungossa on viimeisenä kerroksena kiiltävä lattiavaha siirtokuvien päällä mutta voi olla että kokeilen vielä mattalakkaa siihenkin.

Mallin esikuvasta voisi vielä mainita että ensilento oli 19. marraskuuta 1990, väliaikainen rekisteritunnus F-WWDK, Air Interin väreissä vuoteen 1997 asti ja Air Francella marraskuuhun 2012 asti, romutettiin heinäkuussa 2013. Koneeseen ehdittiin siis vaihtaa vielä Air Francen vuonna 2009 käyttöön otettu uudempi versio "viivakoodi"-lempinimellä tunnetusta kaaviosta. Alkuperäinen raitapyrstö oli peräisin jo 1970-luvun puolivälistä, ja ihan pirteän raikkaalta tuo näyttää vielä nykyäänkin näiden kokovalkoisten kaavioiden seassa.

Kommentit

Todella hieno malli, ja erityiskiitos seikkaperäisestä maalauskertomuksesta. Omaan silmääni värisävyt näyttävät erittäin onnistuneilta, kuten likimain kaikki muukin! Keulan muoto ja ohjaamon ikkunat ovat ainakin kuvista päätellen hyvin lähellä esikuvaansa. Itsellä työn alla A319 (Revell) ja A320 (Zvezda) 1/144 -mittakaavassa, mutta noin siistiin lopputulokseen en taida päästä, vaikka osat vähän isompia ovatkin!
wade 26.11.2014 10:46 Vastaa lainauksella
Heikki Väyrynen kirjoitti:
Keulan muoto ja ohjaamon ikkunat ovat ainakin kuvista päätellen hyvin lähellä esikuvaansa.
Kiitos kannustuksesta! Ohjaamon ikkunat ovat F-DCAL:in arkilta eikä niissä olekaan juuri huomauttamista, ne on tosin pienennetty suoraan 1:144-skaalan siirtokuvista mutta mielestäni onnistuneemmat kuin Hasegawan omat ruudut jotka ovat vähän pienemmät ja siellä täällä hieman eri muotoiset.

Ei tuo keula mitenkään pahalta näytä kokonaisuutena ja monesta kuvakulmasta se näyttääkin olevan ihan ok, mutta nyttemmin olen alkanut epäillä että tutkakupu on joko aavistuksen liian pitkä tai kärjen pyöristys vähän liian terävä, ikään kuin mallia olisi otettu Tristarin mallin keulasta. Ohjaamon katon muodot ja mittasuhteet puolestaan ovat ainakin mun mielestä osuneet ihan nappiin enkä alkanut tuota muutenkaan korjailemaan ettei olisi mennyt vaan huonommaksi.

Mukava kuulla että näitä Airbusseja on muillakin työn alla, Revellin pikkubussi on ihan kiva kasattava ja Zvezdan versio näyttää ainakin laatikossa valurangoissaan todella lupaavalta. Laitahan malleja tännekin kun valmistuu!
-----.
wade 28.11.2014 13:32 Vastaa lainauksella
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:
--AF-livery on ehkä hieman "vaisu" mutta taas jollain tavalla yksinkertaisen hieno. Minunkin pitää joku "jetti" laittaa noihin väreihin.
--
Totta turiset, vaikka itsekin olen ehkä enemmän sitä koulukuntaa että "ennen oli paremmin" mitä koneiden väritykseen tulee niin täytyy sanoa että Air Francen hienovarainen päivitys 70-luvun kaavioon on onnistunut hyvin. Ihan tähän malliin en tuota kaaviota alunperin suunnitellut, piti tulla joko uusi Finnair tai vanha Lufthansa mutta kun 1:200-mittakaavassa vaihtoehdot on mitä on ja miljoonalaatikostakaan ei ole oikein apua niin piti etsiä seuraavaksi paras. Ja kyllä Airbus ja Air France muuten yhteen sopii, kuin nakki ja sinappi!

Tästä lakan kiiltoaste-asiasta on puolestaan hyviä uutisia: mattalakkaa vaille valmis Hasen B727 odottaa vaan että siirtokuvien öljyväripaikkailut kuivuu sen verran että kestää käsittelyä :) Edellä mainitusta syystä on tosin vähän siinä ja siinä uskaltaako tuosta julkaista kuvia kaikelle kansalle mutta katsotaan nyt miten käy…

Minkä laatuinen tuo DC-9 on noin muuten rakentaa, kannattaako alkaa metsästää esim. King Kitistä?
-----
wade 1.12.2014 09:23 Vastaa lainauksella
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:
--
Tuo DC-9:ni muotoutuu Hasegawan ysistä, joka on -40 sarjalainen sekä RetroWings:in resiinisestä konversiosarjasta -10 sarjalaiseen. Hasegawan sarjasta käytetään "vain" laskutelineet renkaineen ja moottorien takaosat.
--
Ahaa, tuollaisen yhdistelmän rakentaminen pidemmän kaavan kautta onkin jo melkein sääntö eikä poikkeus :) Kunnon siviili-itärautaa ei täällä ole ollutkaan vähään aikaan, odotan innolla noita malleja!

Eipä taida kannattaa sitten edes suunnitella Finnairin Ysiä (tai edes MD-) 1:200-skaalassa, riittäähän tuota puuhaa jo pelkästään 1:144-koossa kun mahtaako edes siirtokuvia saada valmiina mistään…
Tyylikäs kone.
wade kirjoitti:
Eipä taida kannattaa sitten edes suunnitella Finnairin Ysiä (tai edes MD-) 1:200-skaalassa, riittäähän tuota puuhaa jo pelkästään 1:144-koossa kun mahtaako edes siirtokuvia saada valmiina mistään…
Kannattaa -vaikka molemmat! Itselläni työn alla Hasegawan DC-9-40 (alunperin SAS) "siniristipyrstöllä" johon Liveries Unlimitedin siirtokuvat hommasin Juha Stenbergiltä. Tulevaisuuden suunnitelmiin menee sitten MD-83 viimeisellä "valkoisen F:n" maalauskaaviolla DrawDecalin siirtokuvilla. Tuon ajattelin tehdä MD-90:n pohjalta runkoa lyhentämällä ja moottorit vaihtamalla.
wade 1.12.2014 16:31 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Kannattaa -vaikka molemmat! Itselläni työn alla Hasegawan DC-9-40 (alunperin SAS) "siniristipyrstöllä" johon Liveries Unlimitedin siirtokuvat hommasin Juha Stenbergiltä. Tulevaisuuden suunnitelmiin menee sitten MD-83 viimeisellä "valkoisen F:n" maalauskaaviolla DrawDecalin siirtokuvilla. Tuon ajattelin tehdä MD-90:n pohjalta runkoa lyhentämällä ja moottorit vaihtamalla.
Vau, kuulostaa hyvältä! Toivottavasti noita näkyy tulevaisuudessa tälläkin saitilla? Kiva tietää että siirtokuvia on edes olemassa, jotenkin noiden kotimaisten klassikkojen rakentelu on vaan aina siirtynyt mutta kyllähän nyt jokaisessa mallikokoelmassa täytyy edes yksi Finskin Kasi, Ysi tai Kymppi olla! Tai Caravelle, tai Metropolitan, tai… :)
+++++
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:

LU:n MD-11 "Joulupukki-dekaalit"
Joulupukki on Draw Decalin arkki. LU:lta löytyy seuraavat Finnairin siirtokuvat:

- 1/200 DC-9/MD-80
- 1/144 DC-10/MD-11 (kyseessä on LU:n suunnittelema arkki Welsh Modelsille)
wade kirjoitti:
Vau, kuulostaa hyvältä! Toivottavasti noita näkyy tulevaisuudessa tälläkin saitilla?
Jep, tuohon kuntoon jäi OH-LNA kun äsken poistuin työhuoneelta.
www.pienoismallit.net/profiilit/2710/kuvat/kuvapankki/kuva_117573/
Ohjaamon ikkunasiirtokuvan kanssa meinasi käydä hama, kun se oli harmittavan hauras. Menee paikkamaalaukseksi…
_______
wade 2.12.2014 12:35 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Jep, tuohon kuntoon jäi OH-LNA kun äsken poistuin työhuoneelta.
www.pienoismallit.net/profiilit/2710/kuvat/kuvapankki/kuva_117573/
Aijai, just tuollaisia ne oikeat lentokoneiden väritykset pitää olla. Onnea paikkamaalaukseen, mun puolesta tässä on ihan selvä viikon malli työn alla!
wade 2.12.2014 12:39 Vastaa lainauksella
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:
näyttäisi Joulupukki lähteneen jo matkaan, kun ei enää listalla ole vai joko tilasit Wade?
Heei kaverit, ei saa yllyttää… Ensin pitää saada Tu-144 valmiiksi ennen kuin ostetaan yhtään mitään lisää, mutta lämpimät kiitokset kaikille hyvistä vinkeistä! Kyllä se Kymppi vaan alkoi taas polttelemaan.
AJ 2.12.2014 16:32 Vastaa lainauksella
Moi Wade, Jaha ja toinen kaunotar heti perään…Erinomainen malli erinomaisella rakentamiskuvauksella ja taustoituksella. Hitsin hyvin tässäkin lekomallissa on tuo erityisen vaikea valkoinen maalaus toteutettu. Kerrassaan mainio lekomalli. Parhain terveisin, AJ
wade kirjoitti:
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:
näyttäisi Joulupukki lähteneen jo matkaan, kun ei enää listalla ole vai joko tilasit Wade?
Heei kaverit, ei saa yllyttää… Ensin pitää saada Tu-144 valmiiksi ennen kuin ostetaan yhtään mitään lisää, mutta lämpimät kiitokset kaikille hyvistä vinkeistä! Kyllä se Kymppi vaan alkoi taas polttelemaan.
Mistä päin maailmaa olet meinannut Kympin tilata? Itsellä persottaisi myös kovasti!
wade 3.12.2014 12:58 Vastaa lainauksella
Heikki Väyrynen kirjoitti:
Mistä päin maailmaa olet meinannut Kympin tilata? Itsellä persottaisi myös kovasti!
Esim. King Kitillä näyttäisi olevan 1 kpl varastossa: Hasegawa 1/200 LC4 DC-10. Olen ollut kyllä siinä luulossa että jos ei nimenomaan jotain Finnairin Joulupukki-paketointia etsi niin pitäisi olla vielä suhteellisen hyvin saatavilla? 1:144 Airfix voi ollakin hankalampi, mutta en ole ihan varma haluanko sitä toista kertaa enää rakentaakaan. Samalla vaivalla tekee jo Welshin sarjasta vaikka melko kallishan tuo on.