Pienoismallit.net

Mk. I male 1917

1. maailmansodan tantereilla

Tässä tämä täällä jo kerran käynyt malli. Tällä kertaa alustan kanssa ja hieman enemmän liattu, sijoittuu jonnekkin ei-kenenkään maalle, kukaties minne. Kaipaisin parannusvinkkejä etenkin veden tekoon, jota kokeilen tässä toista kertaa. Ensimmäistä kertaa kokeilen tässä pommitetun mutamaan tekemistä. Omasta mielestä onnistui ihan hyvin, paitsi tavoittelemaani tuoretta mutaa en onnistunut saamaan. Kommentit tervetulleita :)

Kommentit

Ei hassumpi diorama.
Nuo puun rungot ovat turhan korkeat,ei siellä ollut enään mitään puita 1917;
Sen verran rumpputulet ovat hakaneet maaston mutaiseksi tantereeksi.
Nyt sinun maan laatu on liian karkeaa tuossa.
Tosiian mutavelli tekoon, sopisi kipsivelli.
Tai vastavaa ainetta pitää olla sileä kuin kiiseli.
Itse en tiedä noita nykyaineita, rakennuksilla seinien tasoitukseen käytetty aine.
Tosi hienoa ja mutameren aikaiseksi.
Pistä paljon piikkilankaa tuohon, jota vaunu ajaa nurin.
SS 20.11.2014 12:12 Vastaa lainauksella
Olet mielestäni tavoittanut varsin hyvin WW1-tunnelman. Itse olisin maalannut kehykset mustaksi/tummanruskeaksi, nyt ovat vähän turhan "hilpeän" väriset aiheeseen. Mutta kaikenkaikkiaan hyvää työtä, ja mukavahan näitä vanhempia härveleitä on aina nähdä. :)
Kiitokset kommenteista Eerik ja SS!
Kipsivelliä voisi tosiaan kokeilla seuraavassa ww1 työssä. Kysyin kuviksenopelta ja se ehdotti kans kipsivelliä mutamaan tekoon. Yleensämoon tottunu tekemään kaiken maaston suunnilleen samalla kaavalla. Eli dasmassaan muotoillut muodot ja maalauksen jälkeen sirotellu päälle sirotteita ja kaikkea mitä kaapista löytyy, tarvittaesa myös lisää dasmassaa muotojen parantamiseen. Loppusilauksena yleensä pulverit ja pölyt. Isompaa maastoa sillä on aika kallis ja työläs toteuttaa. Oliskin ehkä aika kokeilla uusia tekniikoita ja materiaaleja, kun vaan ehtii.