Pienoismallit.net

"Kannaksen Mersut" vol.1

MT-433

Kuopion mallinäyttelyyn tekemäni "Kannaksen Mersut" kokoelman edustaja No1. Kyseessä on kapteeni O.Puhakan MT-433 HLeLv 34:stä elokuulta 1944.
Allekirjoittaneen tyylin mukaisesti Tamiyan akryyleillä ja siveltimellä maalattu. Myös asiaan sopiva alusta ja pilotti figuuri laitettu täydentämään mallia.
More to come…

Kommentit

Hieno mersu ! Nappaa vaan tuo jätkänshakki palkkiristi pahasti okulaariin, sen kun korjaat niin avot !
Siinäpä se! Toivottavasti tarkoitit tuota saksalaisten tunnusten ylimaalausta?! Yritin selvitellä alkuperäisistä kuvista kuinka tuo ylimaalaus tehtiin… Päädyin yo. ratkaisuun. Vai tarkoititko jotain muuta mikä tuossa "jätkänshakissa" häiritsee… ;-) Petri
Livenä tuli nähtyä ja upeita olivat kaikki. Laita vol 2 ja vol 3 tulemaan.
Hieno lisä tässä on tuo kartta, figuuri ja kehykset. Malli on myös hyvin tehty, mutta jotenkin näissä kuvissa palkkiristin päällemaalaus näkyy selvemmin kuin livenä.

Pitäisi tutkia referenssikuvia, miten ne erottuivat, vai onko sulla lisätä kuvaa?
Jokatapauksessa näyttävä ja siitäkin hyvä, että koneelle on esikuva.
T.T
Kuvissa noiden palkkiristien päälle maalaukset vaihtelevat. Itse en löytänyt kuvaa MT-433:n yläsiivestä joten ko. koneen ylimaslauksesta en tiedä. Monen muun yksilön kohdalla näyttää siltä, että saksalaiset tunnukset on ylimaalattu varsin nopeasti ja ehkä hieman "hutiloidenkin". Ehkäpä oli kiirus saada koneet niiden oikeaan käyttöön - eli torjumaan vihulaisia… En tiedä mikä on oikein: tuollainen "jätkän shakki", tyylikäs saksalaisten ristien hakasia seuraava ylimaalaus vai epämääräinen tumma läikä joka peittää isomman alueen… Valitsin itse näin; ja totta on, että luonnossa tuo ylimaalaus ei näytä niin silmiin pistävältä kuin näissä kuvissa.
Siipien palkkiristit maalattiin Suomessa yli siten että vain valkoinen osa yläsiiven rististä peitettiin, maalausta ei ole siis ristin keskiosassa. Eli siivessä on vain ylimaalatut "vinkkelit".
Makea mersu.
Vain tuo pakokaasuvana näyttää maalattulta nyt.
Olisi pitänyt tuputta jollain jauheella.
Oiva lisäys tuo pilotti,asepukuun olisi voinut laitaa erinsävyiset vaikka housut.
Eikö noit näy tuossa SIH no:6a ja 6b noiden palkkiristien maalaus,ylimaalattu tumman harmaalla vain palkkiristien mukaan.
Tuskin olisi jotenkin jätkânsakkin mukaan,vaikka mene ja tiedä.
Kyllä mersun asiantuntijat tietää paremmin.
Erittäin tyylikäästi rakennettu ja maalaus pensselillä.
Raimo Leino 29.10.2014 19:25 Vastaa lainauksella
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Hieno mersu ! Nappaa vaan tuo jätkänshakki palkkiristi pahasti okulaariin, sen kun korjaat niin avot !
Eikö muu "nappaa okulaariin" - oliko siis todella tässä koneyksilössä tuo täplitys tehty jollakin isolla ja karkeahkolla "sudilla" - eikä siis maaliruiskulla, joka tekee täplityksestä pehmeäreunaiset?
Raimolle: kun ei ole sitä maaliruiskua ("eikä kyllä tulekaan" -vaimoni). Siveltimellä ei vaan saa aikaiseksi sopivaa mielikuvaa… Mutta näillä mennään!
Edit: Eerikille; asepuvun housut on maalattu Tamiyan XF24:llä ja takkiosa sävyllä Field Blue… Sävyero on pieni eikä ikävä kyllä näy kuvassa kovinkaan hyvin…
Raimo Leino 29.10.2014 19:53 Vastaa lainauksella
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Raimolle: kun ei ole sitä maaliruiskua ("eikä kyllä tulekaan" -vaimoni). Siveltimellä ei vaan saa aikaiseksi sopivaa mielikuvaa… Mutta näillä mennään!
Juu, arvasin tämän - suorastaan tiesin tämän, mutta ihmettelen "kybällä" Jari B.Miettisen antamaa arviota mallistasi - koska hän ei kiinnittänyt ainakaan oman tekstinsä muodossa mitään huomiota tuohon mainitsemaani epäkohtaan siitä, että kyseinen kone ei ole maalattu pehmeärajaisilla täpilillä.
Raimo, tarkoitukseni oli vain kertoa yhdestä yksityiskohdasta johon törmää melko usein. Pidän mallin yleisilmeestä ja ideasta. En lähde pisteyttämään malleja täällä saitilla, jokainen valmis malli on rakentajalleen voitto. Mutta jos mahdollista niin jotakin vinkkiä voi aina, jos se on mahdollista, antaa lisäpotkuksi seuraavaa mallia odotellessa.
AJ 29.10.2014 21:19 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Komppaan erityisesti Jari B:tä - hieno Mersu ja ottaen huomioon Jarin korjausvinkin, niin sitten vieläkin hienompi. Tykkään myös lekomallin yleisilmeestä ja kokonaisideasta plus tuo IKEAn valokuvakehys on nasta lisä karttoineen. Extraplussa lentäjäfigusta, joka on vallan oivasti onnistunut.

Kyllä Mersu on kaunis kone ja Hasen 1/48 Mersu on hyvännäköinen. Kuuluuko tämä Mersu-ryhmikseen? Parhain terveisin, AJ
Kyllähän tämä "uppoaa" Mersu-ryhmikseen.