Pienoismallit.net

SE5a Hispano-Suiza

James McCuddenin kuuluisa kone

Laitanpa kokeeksi tännekin yhden mallin, kun omat sivuni ovat Orwellilaisen kaappauksen kohteena. Sattui olemaan aikaa ja hyvä valo mallin kuvaamiseen, vaikka mallin alusta kaipasikin vielä vähän viimeistelyä.

Rodenin SE5a Hispano-Suiza -sarajassa tulee mukana James McCuddenin kuuluisan B'4891:n kapeammat korkeusperäsimet ja spinneri, mutta ei pyöristetyllä vanerilla ympäröityä ohjaamon aukkoa, joten viimemainittu yksityiskohta piti tehdä itse.

Toisella yrittämällä - olen aiemmin rakentanut Viper-version - sarja meni kasaan jo suhteellisen kivuttomasti. Vain ohjaamon sisään jäävien osien asemointi meni hieman vinksalleen. Komikulmaisten, läpinäkyvien
ohjausvaijerien tarkastuspanelien detaljointi ei nytkään mennyt aivan nappiin. Siirtokuvia kokosin monesta eri lähteestä, jotta minun ei olisi tarvinnut käyttää Rodenin omia siirtokuvia, joista minulla on vain huonoja kokemuksia. Ala- ja yläsiipien kutosiin en kuitenkaan löytänyt korvaavia siirtokuvia, joten jouduin turvautumaan
sarjan omiin. Yläsiiven kuutonen jäikin taas hieman hopeoivaksi.

B'4891 on yksi suuren sodan kuuluisimpia ja voitokkaimpia hävittäjiä, mutta siitä ei kuitenkaan liene olemassa kuin yksi maaliskuussa 1918 otettu kuvasarja, jonka kaikki kuvat ovat etuviistosta. Koneessa aiemmin tunnuksina olleiden G-kirjainten päälle oli maalattu numero 6:t, mutta niistä ei kuvissa kyllä näy kuin siiven alle maalattu kuutonen ja sen alla olleen G:n valkoisella ylimaalatut osat. Koneen pyörät ovat ilmeisesti saven tahrimat, vaika kone onkin rullattu eheälle nurmelle.

Mallini vieressä pönöttävä figuuri on Eduardin muoviukkeli RFC Personnel Worl War 1 1/48 -sarjasta. Heeba ei ole kauheasti McCuddenin näköinen ja on kyseiseksi brittiässäksi vissiin liian kookaskin, n. 185 cm!

Kommentit

Kyllä Mikko nämä kangaspuut osaa. Ei moittimista. Pikkasen pistää silmään propellin "kliinisyys". Joku tarkempi lähikuva voisi kertoa enemmän. Voihan tietysti olla, että se on esikuvassa juuri tuon oloinen. Samoin tuo pakoputki voi olla tietysti sellainen, että se tupruttelee niin, ettei se likaa kylkeä.
Propellissa voisi tosiaan olla enemmän eloa, liimapuun kerrokset esim. näkyvissä, vaikka ne brittipotkureissa olivatkin samaa sävyä. Savutuhruja en muista kyllä koskaan SE5:ssa nähneeni.
Palveluntarjoajani erinomaisen ja ripeän toiminnan ansiosta nettisivuni ovat jälleen auki ja tämä SE5a löytyy nyt myös sieltä:

Lentävät kangaspuut - SE5a Roden 1/48
Hyvälle näyttävä malli. Koneen kliinisyydestä en osaa sanoa kun en tuon ajan koneista paljon tiedä. Siipituet näyttää aivan puulta. Vai liekkö ihan puusta itse tehty. Tälläiset mallit lisää aina omaa kiinnostusta aiheeseen. :)
Hyvältä näyttää tuo S.e 5 viper.
Kuten sanottu noiden väristä on kiista,vihreä vai suklaan ruskea.
Itse olen nähnyt entisöidyn Se5 tummemman ruskeana luonnossa.
Monia oli värejä kuin maalin valmistajiakin.
Ainoastaan moottori pelteihin metallin lievää kulumaa, ronkii noita peltejä joka Lennon jälkeen. Jopa lentäjän uniformu on kuin koneen värinen,tai lievästi vaaleampi. Nyt olisi ala kuva poikaa.
Joo eipä ole McCUDDENIN näköinen tuo, olisiko joku muu upseeri otamassa itsestään valokuvaa muistoksi tai vaimolleen.
Tuossa etu jäähdyttimen ja rungon välissä pieni rako.
Vesisateen kastelema nurmikko on kurainen.
Pyörä pukkehin olisi voinut laitaa narut pois vetämiseen,jota ei potkuri osuisi mekaanikoon.
Hienoja vehkehijä nuo ensimmäisen rytistelyn kamppeet, väri näyttää hyvältä takilointi tehty ammattitaidolla.
Komea ja kaikinpuolin onnistunut malli. Ns. Mikko-laatua ja hyvä niin. Yksi asia alkoi kuitenkin kiinnostamaan mallia katsoessa. Sen esikuva oli siis varustettu Hispano-Suiza moottorilla ja edestäpäin katsoen potkurin pyörimissuunta on myötäpäivään. Katsoessani Lentävät kangaspuut-sivustolla olevia malleja näyttää ainakin molempien Spad VII:n mallien potkuri pyörivän vastapäivään vaikka on varustettu Hispanolla. Tosin taas Viktorin rakentama Spad XIII-mallin potkuri näyttää pyörivän myötäpäivään, vaikka siis Hispanolla varustettu sekin. Osaatko Mikko valaista asiaa, rakensiko Hispano eri suuntiin pyöriviä moottoreita? Ei tämä maailman tärkein asia ole, mutta ottipahan vanhoihin silmiin. T: Kauko
Tosi hieno SE5a! Alusta ja figuuri antavat kivasti lisäpotkua, eikä sillä ole väliä ettei McCuddenilta näytäkään. Oma SE5a on loppusuoralla, tässä lisämotivaatiota tehdä malli loppuun.

Kauko, jos ymmärsin oikein niin potkurin pyörimissuuntaan vaikutti se oliko moottorissa suora välitys tai vaihteistolla. Molempia esiintyi SE5a koneissa.
Janne jo puolittain vastasikin Kaukon kysymykseen. Hispano-käyttöisessä SE5a:ssa oli välitys. Potkuri pyöri eri suuntaan kuin moottori ja se pyöri myös hitaammin. Siksi käytettiin nelilapaista potkuria. Viper-moottorilla varustetuissa SE5a:issa oli suora välitys ja kaksilapainen propelli.

t. Mikko
AJ 22.10.2014 23:16 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Edellä olevia kehuja kompaten erittäin hyvältä näyttää McCuddenin SE5a! Parhain terveisin, AJ