Pienoismallit.net

Boeing 767-323/ER

American Airlines, N371AA

Boeing 767-300 ER on vuonna 1986 ensilentonsa lentänyt kaksimoottorinen laajarunkoinen liikennelentokone. Tyyppimerkinnän ER kone on 767-300 koneen pitkän kantaman versio (Extended Range). American Airlines oli 767-300 ER konetyypin ensimmäinen tilaaja ja konetyyppi lensi ensimmäisen lentonsa yhtiön liikenteessä 1988. Konetyyppi on edelleen käytössä usealla lentoyhtiöllä ympäri maailman.

Tekniset tiedot:
Moottoreiden lukumäärä: 2
Moottorityyppi: CF6-80C2B6
Moottorivalmistaja: General Electric
Siipien kärkiväli: 156'4"
Pituus: 180'3"
Korkeus: 52'0"
Istuinpaikkoja: 225
Matkalentokorkeus: 35,000 ft.
Matkalentonopeus: 530 mph

Mallin esikuvana on American Airlinesin yksilö rekisteritunnuksella N371AA, (cn 25198/431). Koneyksilö on lentänyt ensilentonsa 7.5.1992 ja se on luovutettu American Airlinesille 28.5.1992.

Toukokuussa vuonna 2011 American Airlines aloitti kesäkaudeksi suorat lennot Chicago - Helsinki-Vantaa reittitunnuksella AA130 – AA131. Reitin avannut koneyksilö oli mallin esikuvana toiminut N371AA. Aikataulun mukainen saapumisaika lennolle oli 2.5.2011 08:30 LT laskeutumisajan Helsinki-Vantaalle ollessa 08:11 LT.

Malli on rakennettu Zvezdan 767-300 ER sarjasta mittakaavassa 1:144. Malliin on sarjan osien lisäksi tehty omavalmisteena pienenä detaljoinnin lisäyksenä antennit ja rungon päällä sijaitseva beacon-valo. American Airlinesin maalauskaaviolle ominainen kirkas alumiinipinta on toteutettu päällystämällä mallin rungon pinta foliolla. Siirtokuvat ovat 26decalsin AA 767-200/300 arkilta. Maaleina on käytetty Tamiyan akryyleja ja lakkana kiiltovahaa.

Kommentit

Ihan hieno malli, kiiltävä alumiinipinta on kyllä vaikea aihe en tiedä johtuuko valosta vai mistä tuo harmaus folio pinnassa, liekö jäänpoistoaine tehnyt tehtävänsä, ainakin se tehoaa kaikkeen missä on vähänkään kuparia. Kuvat on hieman pimeitä, mutta näin amatöörin sanoin kuvaamisessa se valo on se opeteltavin asia, sinällään kuvat on ok tarkkuudeltaan, enpä kuitenkaan löpise enempää, jätän sanottavaa muillekkin.
Johtunee valokuvaustaidoistani mitä ilmeisemmin tuo "harmaa". Silmällä tuossa ei tuommoista ihmeellistä "sumua" nimittäin näe. Kenelläkään ideaa miten (varsinkin tuommoista kiiltävää alumiinipintaa) pitäisi valokuvata. Mun villi veikkaus, että tuo johtuu jotenkin valaistuksesta/salamasta. Joku spottivalo läheltä valaisemaan mallia riittävästi, jotta kameraa voisi käyttää ilman salamaa kenties?
Ei kannata käyttää salamavaloa kuvaamisessa, kannataa laittaa mallin taakse esim. kartonki, niin kuvat näyttävät paremmilta. Itselläni kuvaus onnistuu, kun käytän auringon/luonnonvaloa.
Itse malli! Siististi koottu ja tuo alumiinifolio on nerokas idea, vaikka maalillakin olisi varmaankin saanut hoidettua homman. Hieno on!
Kuvat eivät tee oikeutta varsin näppärännäköiselle mallille. Siipien yksityiskohtien maalaus, corogardit, laipat jne. ovat oikein hyviä - elleivät jopa täydellisiä, hyvä. Foilauksesta ei ole itsellä kokemusta, mutta hyvin näyttää aikakin pinnassa istuvan. Salamavalo korostaa noita harmaita läikkiä - tosin - tuon voi melkein laittaa ns. säistyksen piikkiin, sillä kun katsoo IR-kuvia näistä Americanin alumiiniliveryisistä niin harvoin jos koskaan ne ovat mitään 'show room' kiiltäviä. Moni on tehnyt näitä Americanin koneita maalaamalla lopuksi Alcladin kromilla, mutta ainakin minun mielestäni silloin kiiltää jo epärealistisesti.

Hieno 767 kyllä, ja varmaan vielä hienompi livenä. Teethän lisää!