Pienoismallit.net

Dodge Charger 1971

Noniin taas jotain saatu aikaseksi ja tälläkertaa pöydältä valmistui mopari. Elikkäs Chargerin ostin Lahden Pienoismalli näyttelystä ja mallihan oli muuten osiltaan täydellinen ,mutta decalit puuttu. Sehän ei pahemmin haitannu ja vallanki ku hinta oli kohallaan niin pakko oli ostaa. Aika simppelillä kaavalla rakentelin tämän ilman isompia muutoksia. Päälle päin näkyvimmät muutokset on '70 Super beestä kotoisin olevat takakylkien raidat ,vanteet ja renkaat sekä pakoputket. Superbeen raidat kävi hyvin pienellä muuttelulla Chargerin kylkiin. Pienen leikkelyn lisäksi maalasin äärivaloja varten olleet aukot umpeen ja siihen kun suihki lakan päälle niin aika huomaamattomat tuli maalauksista. Vanteet oli keikkunu jo pitkään työpöydän reunalla ,mutta kun tähän niitä sovitin oli päätös selvä ,että tämän alta ne tulee löytymään. Puolat maalasin puolikiiltävällä Revellin harmaalla jottei ihan niin yks toikkosen näköset olisi. Jarrulevyt on Parts boxin tekemät. Pakoputket on myös AMTn '70 Super beestä. Sisustasta maalasin penkit, ovipahvit ja kojelaudan Bilteman viininpunasella metallihohto sprayllä. Mitään lakkoja en alkanut sinne suihkimaan kun lopputulos oli omaan silmään aika aidon näkönen. Sisusta on muuten laatikon osilla rakennettu ,mutta ratin korvasin urheilullisemmalla moparin ratilla ja lattian flokkasin. Kori on maalattu Motipin spray maalilla ja lakattu Motoxin lakalla. Konehuoneeseen en lisännyt kuin tulpan johdot ja akun kaapelit sekä ilmanputsarin decalin jonka nappasin Revellin '68 Dodge Dartista.

Siinäpä ne tärkeimmät tais olla. Sen verran on pakko vielä sanoa ,että rakenteluun ei mennyt kuin 8 päivää ,mutta korostan sitä ,että mitään kiirettä en tämän kanssa edes tarkoituksella pitänyt vaan kun sai kivan vaihteen päälle niin malli valmistui melkein kuin itsestään. Mutta kommentteja saa esittää ja on mukava kuulla mitä mieltä muut on mallista. :)

Kommentit

Kokonaisuus on asiallinen;
Konepellin edessä on pieni rako nyt ja jäähdyttimen kohdalla myös.
Itseäni tuo väri yhdistelmä ei iske nurin,jotenkin tasaisen marjapuuron punertava auto nyt.
Sisusta ja auto saman punainen, on huono yhdistelmä.
Puutuu jotain joka vangitsee katseen tuossa väri ja maalauksessa.
Plussaa olisi ollut rekisterikilvet tuossa.
Muuten malli on hyvin rakennettu.
Kiitokset! Sisusta ja kori on täysin eri savyiset kun korihan on tommonen metallihohto kupari ja sisusta taas viininpunanen. Mustan sisustan kun oisi tehnyt niin siitä ei olisi mitkään detaljit kunnolla erottunu ja muutenki sisusta olisi ollut liian tumma. Rekisteri kilpiä ei ollu käypäsiä varastossa joten laitoin Revellin '68 Dartin sarjasta tommoset Dodge kilvet jotka omaan silmään on kuitenki tyhjää paremmat.