Pienoismallit.net

A is for Victory!

B-25 Mitchell C

Kapteeni Amerikka on oma suosikkini Marvelin sarjakuvasankareista. Parhaat K.A. tarinat sijoittuvat toiseen maailmansotaan jossa Kapteeni joukkoineen taisteli Hydra järjestön ilkeitä natseja vastaan. Jälkimmäisen Kapu leffan nähtyäni tuli tarve tehdä aiheesta pienoismalli. Inspiraatiota netistä etsiessä tuli vastaan tälläinen kuva. Tämän nähtyäni sain idean yhdistää jollain tavalla B-25 ja muutama figuuri joista yksi olisi tietenkin K. A.

Pitkähkön suunnittelun jälkeen sain hommattua projektiin sopivat figuurit. Kapu on Knight Models:ilta ja pommarin miehistö Infinity Shape:lta. Kaikki figuurit olivat aavistuksen kookkaita. joten lyhensin niitä vyötäröstä n. 2mm (Kapteenia sääristä). Käsiä on myös enempi tai vähempi konvertoitu.

B- 25 malliksi valikoitui Academyn pakkaama (alunperin Accurate Miniatures) versio. Lisäksi hommasin Pavlan tekemät hartsipenkit ja nokan. Euardin istuinvyöt ja mittaritaulun. KK putket ovat myös messinkisiä tarvikeosia. Moottorin johdotukset vaihdoin juotoslankaan ja antennit rautalankaan.

Leko on maalattu lähinnä Tamiyalla. Figuurit Andrealla ja Vallejolla. Maasto on milliputtia, eri sirotteita, etsi- ja paperikasveja.

Lentokoneen rakentelu oli tuskaisaa monin tavoin, sillä edellisen lekon tein nuorena poikana vajaa 40 vuotta sitten :-) Onneksi mallarikolleegat jaksoivat vastailla "tyhmiin" kysymyksiini ja kannustaa eteenpäin projektissa. ISO kiitos Antti P, Petri H, Marko T ja kumppanit!!

Kommentit

Mahtavaa, pidän erikoisesti noista B-25:n siiventyngistä ja rungosta ohjaamon takana, molemissa kärsineen alumiinin mallinnus on kohdallaan. Jotenkin nuo istuinvyöt on liian ohjesäännönmukaisesti penkeillä… Figujen taso on edelleen huikea mielestäni. Viikonmalli mielestäni!
On kyllä hieno!
Viis tähteä irtoaa jo pelkästä tunnelmasta.
Lekokin varsin hyvä 40 vuoden rakentelu taukoa ei mitchellistä kyllä huomaa :)
Ihan alkuun: viisi tähteä. Figuurit taattua Petri -laatua. Tuo B-25 näyttää tosi upealle kaikkine vaurioineen. Vääntyneet osat todellakin näyttävät lentokonealumiinille. Koneen tyngän asettelu alustalle on myös loistavasti toteutettu. Fiilis tosiaan kohdallaan! Ei voi kuin ihailla näitä Petrin töitä.
Sanattomaksi vetää. Upea, tasapainoinen kokonaisuus!!!
Kyllä täytyy sanoa että toiset tekee mitä osaa, ja toiset mitä haluaa…
Loistavaa työtä. Tasapainoinen kokonaisuus. Värimaailma on tasapainossa…
Kiitos ja kumarrus kommenteista :-)
Makee dio!

Itsellekkin Kapteeni Amerikka lukeutuu Marvelin sankareista suosikkihahmoksi! Tässä työssä alusta, leko ja figuurit ovat hyvässä harmoniassa ja niiden sävymaailma on osunut nappiin, samoin toteutus. Myös koneen materiaali ja vauriot ovat uskottavat ja ne on esitetty hyvin.

Itse työstä ei mitään kritiikkiä, ainoastaan Knight Modelsin Kapteeni figuurin ylävartalo, joka on jännän pallomainen on vähän oudon näköinen? (Ilmeisesti kuvaavat kotkansulkia) Itselle Marvelin alkuperäinen, sarjakuvista tuttu Kapteeni Amerikka ei ole tuttu, vain nykypäivän modernisoitu elokuvasankari. Joten mielikuvan johtuu varmaan tästä…

Tähtisadetta… ¤¤¤¤¤

- Waltter
Kaikki sanottu edellä,pelkästään tuo Mitchell B-25 on jo oma pienoismalli.
On erittäin vaikeaa saada kunnon vaurioitunut kone pienoismallina.
Kuten edellä sanotiin tavaroiden siisti järjetys hieman rikkoo kokonaisuuta tuossa B-25 hylyssä.
Ehkä myös nokkan kasvihuoneet lasit liian ehjät tuo mahalaskun jälkeen, ainakin alaosa: oma makuasia.
Onko tuossa viiston runkon osassa sisustaa?
Tuo KA tuo noista saapaista mieleen muskettisoturin ja vikingin sekoituksen, mutta on pirskatin kaunis.
Mutta kauniimpi on tuo PIN-UP;in missi.
Viikon mallin rima nousi korkealle,kun tämä putkahti esiin.
On kerrankin tässä luokassa tehty upeaa yhdistelmää. Ja toteutus aivan käsittämättömän hirveää.
Idea on loistava ja kokonaisuus valokuvineen maukas kuin riekko kermassa yrteillä ja kuivalla valkkkarilla.
Jos tämä ei ole viikon malli, niin kova saa olla kilpakumppani.
T.T
Niin no - en voi antaa tästä kuin vain 4,5 pojojointsia - ja ihan vaan sen takia, koska tuon Kapteenin bodyn alaosa on jotenkin häiritsevän näköinen - enkä nyt tarkoita tässä mitään seksuaalista suuntaumistani.

Mitäs nämä äijät tässä ovat torjuvinaan? Jotakin on vissiin rajusti hyökkäämässä ukkojen kimppuun yläviistosta, mutta mitähän? Ettei vaan Jason Statham & Sylvester Stallone ja Edvin Laine?
Raimo Leino kirjoitti:
Mitäs nämä äijät tässä ovat torjuvinaan? Jotakin on vissiin rajusti hyökkäämässä ukkojen kimppuun yläviistosta, mutta mitähän? Ettei vaan Jason Statham & Sylvester Stallone ja Edvin Laine?
Hyvä arvaus Raimolta vihulaisista :-) Taitaa olla kuitenkin tuollainen Hydran lentolaite: www.fantastic-plastic.com/HydraParasit-Catalog.htm
Ideana loistava tuoda tämä ison rähinä II:sen aikana luotu sankari tähän diohon… tulee sellainen fiilis, että kapteeri armoton ei ns oikeasti ole tuossa vaan symboolisena merkityksenä .
Miehistö vielä urheasti taistelee koneen pudottanutta hävittäjää vastaan.

Mitä tässä muuta sanomaan kuin "UPEA"
Aivan todella upea!!! Kapteeni Amerikka rulettaa, mutta ennen kaikkea muhun teki supersankari vaikutuksen tuo pommarin työnjälki! Maailma oli jälleen pieni, koska juuri rakentelen dioraamaan pudonnutta konetta…
AJ 14.9.2014 12:11 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Ei voi muuta kuin taas hämmästellä upeaa lopputulosta. Tunnelma ja kokonaisuus ovat kerrassaan loistavia. Erityisesti pidän taidoistasi hakea inspiraatiota tauluista, elokuvista, piirustuksista, sarjakuvista jne…ja luoda niistä erinomainen kolmiuloitteinen pienoismalli tai pienoismallikokonaisuus - se on todellinen lahjakkuus. Mieleeni väistämättä tulee, että sinun pitäisi työskennellä jonkun ison Hollywoodin studion mallinrakennusosastolla…

Mitäs tähän enää muuta kuin kompata yllä olevia kehuja ja todeta, että voitonarvoinen suoritus! Parhain terveisin, AJ
Onnea. Ansaitusti, vaikka viikon saldo oli rutkasti upeita malleja.
Kiitti Marko, Marcus, AJ ja Timo :-)
AJ 15.9.2014 19:43 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Timo R:ää kompaten, ansaitusti viikon malli! Parhain terveisin, AJ
Vaikken figuista tai lentokoneista mitään ymmärräkkään, niin aivan mielettömän hieno malli :) koneen vauriot on todella aidon näköisiä, pari automallia on tullut saatettua kelvottomaan raatokuntoon lommoja ja muita tuhoja harjoitellessa, ei ole helppoa ei.
Mitenkäs tää Euromilitairessa pärjäsi?
Juhani 21.9.2014 10:12 Vastaa lainauksella
Yksi potkurinlapa on taipunut eteen päin. Onko tietoinen sarjakuvamaisuus? Upea joka tapauksessa.
Kiitos kommenteista. Mikko, tämä työ sai pronssia euromilitairessa. Juhani, sarjakuvamaisuus tulee varmaan tahattomasti lähes kaikkiin töihini :-) Tuossa käyttämäni referenssi potkurin lapoihin: www.pienoismallit.net/profiilit/70/kuvat/kuvapankki/kuva_116333/