Pienoismallit.net

Ducati 1199 Panigale S

Ducatin superbike

Kun Tamiya julkisti tämän mallin keväällä tiesin heti että tämä pitää hankkia, malli vaikutti sen verran laadukkaalta. Alunperin tarkoituksena oli hommata tämä myöhemmin kunhan tähän saisi aftermarket osia, esim. Etsatut jarrulevyt.
Lopulta päädyin rakentamaan mallin suoraan laatikosta, halusin kokeilla mitä tästä saisi huolellisella rakentamisella aikaan. Sain pyörän melkein valmiiksi kahdessa viikossa mutta viimeistelyyn kului reilu kuukausi työkiireiden ja hukkuneiden osien takia.

Väritys on valittu vuoden 2013 Panigalen värikartasta, itse pyörä on vuodelta 2011. Perinteinen punainen tai musta väritys ei oikein iskenyt. Väri ei ole puhdas valkoinen vaan päälle on suihkin muutaman ohuen kerroksen Tamiyan helmiäislakkaa. Väreinä käytin Tamiyan, Gunzen ja Alcladin maaleja.

Rakentelublogi löytyy tuttuun tapaan FCMA:n puolelta, enemmän kuvia löytyy täältä

Kommentit

Sopivaan taustaan laitettuna tuo menisi täysin aidosta pyörästä.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Sopivaan taustaan laitettuna tuo menisi täysin aidosta pyörästä.
Ei se omasta mielestä noin hieno ole mutta kiitos ja kumarrus. Voisihan tuota käydä ulkona kuvaamassa, jos löydän sopivan paikan. Kiitos ideasta!
Pakko olla samaa mieltä Paavon kanssa, ei tätä kyllä oikeasta kovin helpolla pystyis erottamaan, jos kuvat olisi otettu jossakin luonnossa. Eipä tästä kauheasti sanottavaa keksi, sen verran siistiä jälkeä, kuten aina sun malleissa. Täytyy tutkia tätä sit Lahdessa tarkemmin… :D
Kiitos Niko! Vieläkun saisi muutaman mallityttösen viereen keikistelemään niin avot. :D
Henkka H 14.8.2014 23:30 Vastaa lainauksella
Tämän mallin taso on tosiaan sen verran korkeata luokkaa, että jos joku osaa photoshopata jonkun daamin
viereen seisomaan, niin menisi täydestä.
Upeaa jälkeä kyllä ja valkoinen väri on myös piristys. Itsellä kyseinen malli tulossa ja ajattelin vetää ihan perus-punaiseksi, mutta ettei olis liian tavanomainen niin valkoiset raidat kylkiin :) Mitään vinkkejä milläs noi putket sais noin aidon näköisiksi?
Kiitos Henry ja Niko! Hienoa että porukka tykkää tästä vaikka tämä tuli aika hätäisesti kasattua.

Henry: pyysin kaveria Photoshoppaamaan typysiä vierelle mutta on tainnut asia jo unohtua häneltä. :-D

Niko: hienon mallin olet itsellesi tilannut, paras Tamiyan mopo malli rakentaa, valmista odotellessa. :)
Putkilla ilmeisesti tarkoitat pakosarjoja? Kun olin putket maalannut hopealla rajasin muutaman "hitsaussauman" 0,5mm teipillä Kuva maalasin vähän teippejä leveämmin läpikuultavaa keltaista Kuva2
Lopuksi ohempaa viivaa läpikuultavaa oranssia, otin teipit pois ja pehmensin rajoja läpikuultavan oranssin ja mustan sekoituksella Kuva3 litkutin saumoja vielä mustalla.

Bongasin ohjeen TopStudion saitilta Tips->exhaust pipe painting
Nonni nyt on neitokainen photoshopattu pyörän vierelle. Linkki kuvaan
Henkka H 3.9.2014 04:51 Vastaa lainauksella
Jumankeka, ja täydestä menee. Ei aivan heti pienoismalliksi olettaisi, sillä katse kiinnittyy daamiin.
Hyvän näköinen kokonaisuus :)
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.