Pienoismallit.net

Hummer H2

Hummer H2 on siviiliversio kuuluisasta amerikkalaisesta General Motorsin valmistamasta Hummer H1 armeijamaasturista. Siviiliversiossa on mukana kaikenlaisia herkkuja kuten esim. automaattinen ilmastointi (kaksi ilmastointilaitetta) ja äänentoistosysteemi yhdeksällä kaiuttimella. Auton maasto-ominaisuudet ovat kuitenkin aivan samalla korkealla tasolla kuin armeijaversioissakin.

Tämä on Revell-Monogramin mallisarja, jonka hankin pari viikkoa sitten heräteostoksena paikallisesta Prismasta nakkienhakureissulla - ja tästä tulikin sitten ns. maalinkuivumismalli, jota rakentelin kesämökillä varsinaisen pääprojektin ohessa - sadepäivien rattona - ja niitä sadepäiviä totta vie on tänä kesänä riittänyt ainakin täällä Mikkelin kupeessa Anttolassa.
Tässä mallisarjassa oli 84 muoviosaa ja malli oli melko simppeli rakennettava. Maalauksen tein siveltimillä ja käytin hommassa Humbrolin emalimaaleja. Sarjan mukana tulevien kromattujen osien hillitöntä kiiltelyä hillitsin mattalakalla - siis ihan pokkana vetelin kromien päälle siveltimellä Humbrolin mattalakkaa - ja johan loppui ylenmääräinen kiiltäminen.

Koska kyseessä on vain maalinkuivumismalli, niin enpäs räppää tälle pisteytysmahdollisuutta - jos ja kun on jotakin asiaa/motkotettavaa tästä mallista, niin asian voi kertoa ihan kirjainten voimalla.

Kommentit

Ei voi muuta sanoa että nakkien hakuu matkan humvee on taas näyttävä.
Laatu työtä monsieur Leinolta,kuten tapaan kuuluukin.
Onko tuo naamiointi ihan oma: nakkien syönnin jälkeinen idea, vain muutaman oluen jälkeen tullut inspiraatio?
Siis sisustasta puutuu jääkaappi ja nakki grilli.
Ja myös hirvi tai poro puskuri ettei nakkiauto kolhiinnu liikaa?
Varmasti olisi aikamoinen pulina Anttolassa kun tuollaisella hakisi nakkeja ja olutta.
Kauttaaltaan tummennettut lasit olisi ,siis oikeasti paremmat.
Kyljistä puutuu: Monsieur Leinon lempi nakkien mainos ja myös oluen.
Unohtammatta: moutarde francaise, ce meilleur du monde.
^ Moi Eerik - naamiointi on "omasta päästä" mutta kyllähän jotakin saman tapaista "city camoa" olen nähnyt myös maailmalla otetuissa Hummerin valokuvissa - esim. Arnold Schwarzeneggerillä oli aikoinaan käytössään maasturi, jossa oli samantapainen maalaus.
Tummennetut lasit tulivat sarjassa mukana - tuulilasi on kirkas ja etuoviin ei sarjassa tullut mukana ollenkaan minkäänlaisia ikkunalaseja - noh, nyt tuonne auton etupenkille ainakin näkee hyvin.

Ja nakeista puheenollen - niitä meikäläisen suosikkinakkeja ei ole valmistettu enää vuosikymmeniin - ne suosikkinakit olivat Karjakunnan valmistamia - nykyisin täytyy tyytyä HK:n, Korpelan tai Kivikylän nakkeihin.
Ja sinappina käytän Dijonia tai brittiläistä todella vahvaa Colmansin sinappia - siinäpä on kerrankin brittiläinen ruokaan liittyvä tuote, joka saa vedet valumaan silmistä - ja siis positiivisessa mielessä :-)
AJ 12.6.2014 18:47 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Onnistunut nakkienhakureissu, eikun Hummeri, eikun molemmat. Olet kyllä aika virtuoosi tuon siveltimen käytössä - näyttävä citycamo! Kompaten Eerikiä kaikinpuolin laatutyötä, unohtamatta upeita valokuvia.

Nakkimainoksen sopivuudesta citycamo hummerin kylkeen voidaan olla montaa mieltä, mutta bisse-mainos varmaankin sopisi citycamoon…jääkaappi & minigrilli Hummerin takaosassa kyllä kuulostaa hyvältä idikseltä…

Mites nuo maasto-ominaisuudet toimii noilla matalaprofiilikumeilla & low rider maavaralla??? Anyway, mainio Hummeri, näin futiksen avajaisia odotellessa…Parhain terveisin, AJ

PS Entäs HK:n tai Atrian aidot nakit?
Hienon auton oot tehny. Ensin luulin että kyseessä on referenssi kuvat mutta sehän olikin itse malli. Tämä jo kertoo onnistumisen todella hienosta tasosta.

Karjakunta…voi luulin ettei enää kukaan muista sitä. Itse siellä töissä tuli oltua ja niitä nakkeja syötyä :-)
AJ kirjoitti:
Mites nuo maasto-ominaisuudet toimii noilla matalaprofiilikumeilla & low rider maavaralla???

PS Entäs HK:n tai Atrian aidot nakit?
Enpä tiedä onko tuollaisen auton ostajalle maasto-ominaisuuksista mitään hyötyä/iloa?

Ja HK:n nakit menettelevät kyllä, kuten myös Atrian. Tosin se HK:n mainos "napsahtavista nakeista" on mielestäni harhaanjohtava - ainakin vedessä lämmittämisen jälkeen HK:n nakeista on ihan pakko ryhtyä nyhtämään kuorta pois - ainakaan minä en sitä kuorta suostu syömään. Noh, makuasioitahan nämä.
Jari Tykkyläinen kirjoitti:
Karjakunta…voi luulin ettei enää kukaan muista sitä. Itse siellä töissä tuli oltua ja niitä nakkeja syötyä :-)
Karjakunnan herkullisiin nakkimakkaroihin aloitin tutustumisen pikkupoikana Helsingin jäähallissa HIFK:n lätkämatsien erätauoilla 1960-luvulla - ooh, hienoja aikoja olivat ne.

Niin ja kiitokset muutenkin kommenteista.
On kyllä tyylikäs tuo camo, jälleen mestarilta hieno malli:) Kuvat on todella onnistuneet ja joissain kuvissa auto näyttää aidolta kulkineelta.
jarno törmänen kirjoitti:
Kuvat on todella onnistuneet ja joissain kuvissa auto näyttää aidolta kulkineelta.
Kävi tuuri tuon kelin suhteen - oli juuri sopivasti valoa, kun aurinko pysytteli koko ajan pilvien takana - ja heti kun sain kuvat ulkosalla otettua alkoikin sitten kaatosade ja julmettu myrskytuuli.
Malli on makea, mutta sen verran off-topicina korjaisin, että näissä autoissa maasto-ominaisuudet ovat vain vähän tavallista Quattro-Audia paremmat korkeamman maavaran vuoksi. Auto on rakennettu tavallisen citymaasturin rungolle, eikä voimansiirto/alusta ole rakenteeltaan ja kestoltaan lähellekään samaa luokkaa alkuperäisen sotilaversion kanssa kanssa. =D
paavo p. 14.6.2014 18:16 Vastaa lainauksella
Minkä marketin parkkipaikalta bongasit tämän ;-) ? Upea!
paavo p. kirjoitti:
Minkä marketin parkkipaikalta bongasit tämän
Graanin Prisman parkkipaikalta Mikkelistä - tai jos tarkkoja ollaan, niin Prisman leluosaston pienoismallihyllystä ;-)
Kaj-Krister Lindeman kirjoitti:
Auto on rakennettu tavallisen citymaasturin rungolle, eikä voimansiirto/alusta ole rakenteeltaan ja kestoltaan lähellekään samaa luokkaa alkuperäisen sotilaversion kanssa kanssa. =D
Kiitos selvennyksestä - tuntuisikin omituiselta, jos "siviililuonteisessa" citymaasturissa olisi sotilasversion ominaisuudet.
Kaj-Krister Lindeman kirjoitti:
Malli on makea, mutta sen verran off-topicina korjaisin, että näissä autoissa maasto-ominaisuudet ovat vain vähän tavallista Quattro-Audia paremmat korkeamman maavaran vuoksi. Auto on rakennettu tavallisen citymaasturin rungolle, eikä voimansiirto/alusta ole rakenteeltaan ja kestoltaan lähellekään samaa luokkaa alkuperäisen sotilaversion kanssa kanssa. =D
Sori, Raimo mutta pakko kommentoida tähän…

Oltuani kyydissä Scottsdalen poliisien ampumaradalta Dillon Aeron tehtaalle, voin vain toivoa että H2:ssa on myös matkustusmukavuus huomattavasti parempi kuin alkuperäisessä Hummerissa.

Arizonan helteessä seissyt Hummer oli jo sisätiloiltaan kohtuullisen lämmin. Asiaa ei myöskään auttanut vasenta jalkaa vasten lämpöä hehkuva moottori. Ikkunat piti aukoa mutta eipä niistä juurikaan ilmaa sisälle tullut. Ikkunassa oli muuten jopa 3 väliasentoa ja penkeissäkin oli jopa (vihreä) kangasverhoilu…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Oltuani kyydissä Scottsdalen poliisien ampumaradalta Dillon Aeron tehtaalle, voin vain toivoa että H2:ssa on myös matkustusmukavuus huomattavasti parempi kuin alkuperäisessä Hummerissa.
Ainakin General Motors ilmoittaa, että H2 on varustettu kahdella ilmastointilaitteella - luulisi tuon helpottavan matkustajien olotilaa. Itse en ole koskaan ollut minkäänlaisen Hummerin version kyydissä, joten omakohtaista kokemusta ei ole esim. sisätilojen väljyydestä tai ahtaudesta. Nämä H2 versiot taitavat olla hyvin pitkälti jonkinlaisia status symboleja - jos on varaa hankkia ja ajella tuollaisella epäkäytännöllisellä rassilla, niin varmaan on sitten varaa muutamaan käytännöllisempäänkin autoon.
Älä Raimo ole murheellinen, mitään en ole menettänyt, vaikket näiden kanssa ole ollutkaan tekemisissä. Kamalia koteloita. =)
Aika hyvät kuvat ulkona otetuiksi. Mä en ole rohjennut edes kokeilla mitään vastaavaa. Täytyypä koettaa kesällä testata. Sulla on toi sivellin tekniikka kyllä hallussa, sehän tiedetään. Eipä sen puoleen niin täälläkin vanhat kunnon emalivärit ovat kunniassaan. Aikamoinen teippaaminen siinä ainakin on ollut.
Täällä olen törmännyt muutamaan Hummeriin ja täytyy kyllä todeta, että mitähän noillakin tekee.
Tuo kromin peitto matta tai satiinilakalla on muuten hyvä niksi. Sillä saa hävitettyä hullunkiillon, ja tulos muistuttaa jossain määrin killoitettua alumiinia.
Henry Hammar kirjoitti:
Aika hyvät kuvat ulkona otetuiksi.
Kiitos - näitä ulkokuvia mielestäni kannattaa ottaa nimenomaan silloin, kun aurinko on sopivasti pilvien takana - sitten taas suorassa auringon valossa kuvat kyllä epäonnistuvat - siis omasta mielestäni.