Pienoismallit.net

T.S.S. Bananas

Tatu & Patu

Tatu ja Patu rakentavat pahvilaatikoista ja muista käsillä olevista tarvikkeista T.S.S. Bananas -avaruusaluksen kirjassa Tatun ja Patun Avaruusseikkailu (Aino Havukainen ja Sami Toivonen 2011). Pienoismallin päämateriaalina esikuvan mukaisesti aaltopahvi. Malli on rakennettu kirjan kuvien perusteella, muutamissa kohdissa tukeuduttu kirjan tekijöiden mielipiteisiin/faktatietoihin.

Kommentit

Aivan erinomainen malli, varsinkin kun mukana on tuo kirjan kansi, että pääsee vertailemaan. En löydä moitteen sijaa, joten sanon vain että pidän.
Tulee mieleen sanonta: Vain taivas on rajana. Varsin omaperäinen ja piristävä poikkeus vihanpito vehkeiden lomassa.
Tosiian erikoinen ja vastaa alkuperäistä avaruusalusta tuossa kirjan kannessa.
Vain puutuu Tatu ja Patu tästä?
Tuossa on kuin oikeat tussit ja muut tilpehööperit vaan 1/25:n.
Kaikki on mallaillua savolaisesta soutuveneestä tähän T.T.S BANANIA avaruusalukseen.
Olisiko tosiian realistinen malli tämä nyt?
Ei ole rajaa mallailussa kuten Buzz eclair sanoi:au-dela a la enfiniiii.
Eero pistää meidät muut mataliksi…! Aivan upeata jälkeä taas kerran. Kunpa osaisi itse!
Jopas on piristävä poikkeus… kaipaamaan jää vain hahmoja.
Petri Lyy 10.6.2014 13:57 Vastaa lainauksella
Tämä on ihan yliveto, vaikka en esikuvaan ole aiemmin tutustunutkaan. Kuten muotifraasi kuuluu, pitäisi osata katsoa boksin ulkopuolelle :D Siksi tällaiset skrätsi-jutut ansaitsevat kaikki kehut.
Olen joskus kuullut, että "tyhjästä on paha nyhjästä". Moinen pitäisi Eeron kohdalla vääntää: Tyhjästä on helppo nyhjästä.
Hieno oivallus tehdä kirjasta malli. - Tai siis kirjan kuvituksesta - . Uskoisin, että moni tulee apinoimaan ideaasi, ei välttämättä ihan samoin, mutta hyödyntämään kuitenkin. Ja hyvä se.
Liian monet mallarit ovat suuntautuneet vain yhteen asiaan. Toisaalta silloin tulee hyviä panssareita, lentokoneita jne. Mutta tätähän mallailun pitäisi olla. Tehdään pienoiskoossa sitä mitä osataan ja tuntuu mielekkäältä.

Arvostan tätä aika lailla. Perusteina: Erilainen, mielenkiintoinen, huvittava, tehty kierrätysmateriaalista, esikuva kuitenkin on…

Olen joskus tänne heittänytkin "slouganin": Mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita. Tämä pitää Eeron kohdalla hyvin paikkansa.
T.T
"And now something completely different" kuten Monty Pythonissa todettiin. Hetken tuijotin suu auki, sitten hymyilytti. Hauska idea ja mainio toteutus! Mistä tahansa pystyy tekemään hyvän mallin, sen kyllä Eero todistaa taas!
Aivan mahtava, ja taas hitusen valtavirrasta poikkeava mallivalinta. Muut tekee mitä osaa, Eero tekee mitä haluaa ;)
Yritin antaa 5 tähteä, mutta kosketusnäyttö päätti valita puolestani 4,5…