Pienoismallit.net

Astraeus Airways

Ed Force One, Iron Maiden The Final Frontier World Tour 2011

Ensimmäinen siviililentokoneeni. Ei mikään maailman paras suoritus, mutta kelpaa. Oikeata Boeing 757-konetta en mistään löytänyt joten saman mallinen minicraftin USAF C-32 B-kone ajaakin miltei saman asian. Dekaalit tietenkin piti tilata erikseen. Minicraftin mallista vielä, ettei ollut mikään helppo koottava. Tässä jos jossakin on malli jossa on kulutettu verta hikeä ja kyyneleitä. Osien yhteensopivuus oli huono varsinkin laskutelineissä. Maidenista ei varmaankaan tarvitse sanoa sanaakaan. Muuta kuin "Up The Irons!"

Kommentit

Mistä hankit nuo dekaalit vai pitikö tehdä itse?
Melkoisen yllärin oli Maarit laittanut galleriaan. Kelpaa todella hyvin ja itseasiassa mainiosti on onnistunut ensimmäiseksi siviilikoneeksi! Perusasiat kun on hallussa niin se heijastuu heti tässä uudessa aluevaltauksessasi. Perusosaamisesta kertoo tuokin, että teit heti havainnon haasteista mitä siviilikoneiden mallaamiseen liittyy. Osia ei useinkaan paljoa ole, mutta kittiä, hiekkapaperia ja hermoja kuluu senkin edestä. Dekaalivalinta on mainio ja ovat hienosti tuohon kylkeen tarttuneet. Siipien maaliraja näyttää luotisuoralta, mistä täytyy antaa erityismaininta. Ei nimittäin mitenkään helppoa ole, kun lähtee maskailemaan. Etulaippojen alumiini on kanssa siististi onnistunut. Corogardikin on maalattu eri sävyllä niinkuin olisi ollut siviilipuolen asiantuntijamallari vauhdissa - ei kyllä mitenkään hassumpi.

Piti oikein tarkistaa, onko tuossa moottorit samat kuin esikuvassa. Helposti voi mennä väärin, kun lähtee boksikonetta tekemään toisiin väreihin, mutta onhan nekin ihan kuten pitää. Minicraftin siviili-757:n boksissa kun tulee eri moottorit.

Noiden moottorin puolikkaiden saumojen kanssa voi jatkossa parantaa. Tosin mun pitäisi olla hiljaa, koska toistaiseksi en ole itsekään niitä täysin saanut peittoon. Sen verran mukava yllätys tämä, ettei nyt meinaa huomata hirveästi kritisoitavaa. Toivottavasti sinulta tulee näitä vielä lisääkin.
Moottorien etuosassa näkyy ikävästi saumat, mutta muutenhan tuo näyttää mallikkaalta suoritukselta. Mutta mistä nuo dekaalit olet onnistunut saamaan? Noita olen itekkin saalistanut huonolla menestyksellä. Onko noita nyt jostain luvallisesti saatavissa kun nuo yhdessä vaiheessa kiellettiin.
Eipä ole edellisiin lisättävää. Kokonaisuus näyttää erittäin hyvältä! Itseänikin kiinnostaisi mistä nuo dekaali saisi.
Kiitosta kommenteista. Malli ja dekaalit on Kuivalaiselta. Moottorin puolikkaiden kanssa meinasi tulla luovutuspiste vastaan, kun periaatteessa koko kone olisi pitänyt päällystää kitillä. Ja näin pelkäksi harrastajaksi riittää vähempikin kikkailu saumojen kanssa vaikka lopputulos ei ole mitään priimusluokkaa. Tästä on taas hyvä jatkaa seuraavan projektin pariin! :)
tomijar 3.6.2014 17:34 Vastaa lainauksella
Tervetuloa siviililekojen valkoiseen maailmaan. Yksityiskohtia näissä siviilikonemalleissa ei liikoja ole, joten avonaisiin saumoihin katse kiinnittyy melkein ensimmäisenä, joten seuraavassa koneessa lisähuomiota näihin. Lisäksi ykköskuvan perusteella toinen takasiivistä näyttää roikkuvan sekä ikkunarivit eivät ole ihan linjassa.

Näin Maiden fanina kyseinen livery on kyllä aika pakollinen, mutta yhden Minicraftin 757 rakentaneena ja sarjan huonouden kokeneena tämä projekti on jäänyt tekemättä. Toivottavasti et jätä siviilikoneita lisää tekemättä tämän sarjan huonouden takia. Sarja on yksi huonoimmista, mihin ite olen siviilikonepuolella törmänyt. Siihenkin nähden olet onnistunut erittäin mukavasti ekalla koneellasi. Hyvä. Jään odottamaan lisää näitä sinulta :)
Oikein hieno malli, moottorinpuolikkaiden saumat kannattaa kitata jatkossa ja hioda sitten tasaiseksi, niin saa vieläkin paremmat. Onkos tuo muuten lakattu rungosta kun on suht kiiltävä?(verrattuna mun Dreamlineriin, vaikka maalasin kiiltävän valkoisella) Ja milloinkas tuo malli on ostettu? Saakos näitä tosiaan sieltä Kuivalaiselta, itse en ole nähnyt tuollaista ainakaan niitten nettikaupassa. Jos tuollaisia olis vaikka ihan siellä Kuivalaisen myymälässä niin Helsingin reissulla tässä kesällä vois käydä siellä kattomassa =)

Itse haluaisin nimittäin rakentaa tällaisen wingleteillä ja Pratt & Whitneyn moteilla, että saisi Finnairin B757:n.
Ei taida löytyä hyllystä, mutta jostain Martti sen sai hommattua kun sitä kyselin.
Muut jo antoivatkin korjausehdotuksia, joten niihin en lisää mitään. Onnistunut malli, ja jos sarja on ollut ilmeisesti vielä kovin heikkotasoinen, ei se kyllä valmiissa mallissa näy. Lisäpisteet tulevat tietty Maiden-liverystä, fani vuodesta -87 asti kun olen :)

Uutta vaan rakentamaan!
AJ 9.6.2014 12:21 Vastaa lainauksella
Moi Maarit,
Edellä tulikin jo rakentavat ruusut & risut sekä parannusehdotukset. Ensimmäiseksi koneeksi tämähän on loistava suoritus. Tuo valkoinen väri on niin vaikeaa maalata, mutta hienosti olet onnistunut. Iron Maiden liverystä ehdotonta lisäplussaa ja se tuo kumman pirtsakasti eloa jo hienoon lekomalliin.

Veren, hien ja kyyneleiden vuodatus on selkeästi kannattanut - kokonaisuus todellakin näyttää tyylikkään upealta toteutukselta; itse Iron Maiden olisi varmasti ylpeä tästä lekopienoismallista. Yes, Up the Irons, ei muuta kuin uutta putkeen… Parhain terveisin, AJ