Pienoismallit.net

Spitfire Pr.XIX

No. 541 Sqn., RAF Benson, loppuvuodesta 1944

Airfixin uusi valokuvaus-Spitfire lähes suoraan laatikosta. Aftermarket-sälää edustaa Ultracastin 4-puolaiset renkaat, koska rakennussarjasta löytyi vain myöhäisemmät, 3-puolaiset. Istuin on myös korvattu saman valmistajan penkillä, jotta sain helpot istuinvyöt ohjaamoon. Istuimen etureunaan siirsin alkuperäisestä valoammustelineen? koska se puuttui. Dekaalit löytyivät Xtradecalin arkilta X48-115. PAkoputken päät tyydyin poraamaan auki.
PRU Blue miellyttää silmääni, mutta valokuvia katsellessani sain sen käsityksen, että pinta kuluu kovin nopeasti kirjavaksi. En kuitenkaan halunnut vanhentaa mallia kovinkaan rankalla kädellä, joten päädyin hakemaan pintaan kirjavuutta maaliruiskun avulla perusmaalia sävyttämällä.
Malli on ymmärtääkseni saanut hyviä arvioita netissä eri keskutelupalstoilla, joten itseäni odottikin muutama yllätys: siipien jättöreuna, tai tarkemmin sanottuna kainalopellit - mallissa lähentelee kakkosnelosta… Kainalopelti joutuikin massiivisen hiomisoperaation kohteeksi. Samoin siipien ja rungon liitokseen tein täytön 0,25 mm:n muovisoirosta. Kuka Dragonin FW-190:iä on tehnyt, tietää ongelman, omassa yksilössäni lähes samaa luokkaa. Positiivisena yllätyksenä olivat lasiosat. Airfixille tyypillisesti aika paksut, mutta erittäin kirkkaat. En ole dipannut niitä edes lattiavahaan.

Kommentit

AJ 25.5.2014 18:46 Vastaa lainauksella
Moi Ari,
Onpa nätti Spitti!

Vastoinkäymisistä huolimatta, kerrassaan upeaa jälkeä. Hillitty vanhentaminen istuu vallan mainiosti PR. XIX Spittiin. Mielestäni tässä on kaikki kohdallaan; erinomaista työnjälkea kaikessa, niin rakentamisessa, maalauksessa kuin vanhetamisessakin.

Erittäin tyylikäs ja kaunis lekopienoismalli - pakkohan tästä on pitää; loistosuoritus! Parhain terveisin, AJ
Kiitos -kuten myös siitä Royal Navyn Corsair-tietopaketista.
Hieno ja kaunis on!
Milloinkahan minä saisin tehtyä ensimmäisen PRU-spittini. Työn jälki vaikuttaa pääosin varsin hyvältä, mutta kun tämä on 1/48 malli, niin kaipaisin hieman lisää detaljeja. Niiden puute ei tietysti ole mallarin vika, kun sarja on Airfixia.
Pikku nillitystä jos halutaan, niin onkos sivukameran reunuksen maalauksessa sattunut jotain? Lisäksi kaipaisin kuviin hieman lisää syväterävyyttä (siis että ei tarkenna vain tietylle etäisyydelle).

Enempää en pysty kommentoimaan koska en itse tee 1/48 malleja.
Maalausohjeessa sivukameran luukku on PRU-sininen, vaikka istuukin keskellä raitaa. Maskeerasin luukun piiloon raitojen ajaksi ja sitten vanhensin reunalta ajatuksella kun sitä luukkua säännöllisesti auotaan, niin valkoinen rispaantuu. Kuvaamisessa on opittavaa, mutta nämä ovatkin tyttäreni käsialaa, ja parempia, kuin itse ottamani, mistä kiitos. Järkkärin säädöissa on vain aika paljon säätämisen varaa eikä kuvasupaikkakaan ole kummoinen…
Beautiful Lady spitfire.
Kyllä tuo PRU sininen on maukas,vain kuvista ei erota varmasti niinkuin livenä.
Ainoa pikku häikkää on tuossa rungon kameran ikkunan kohdalla valkoinen hieman mennyt mustan ja pru siniseen nyt.
Muuten on erittäin mainio, ja plussaa poratuista pakoputkista.
En usko että olisivat ollenkaan likaisia nuo tiedustelu spitit.
Tero Tyni 30.5.2014 08:40 Vastaa lainauksella
Spitikauneutta! Olet onnistunut hienosti tuomaan sävyvaihteluita PRU-siniseen. Pakokaasujäljetkin tuntuvat aidon tuntuisilta. Vanhennus on maltillista, voisi kuvitella että juuri sopiva tällaiselle yläkorkeuksien matkaajalle.
Griffon-spitti huokuu kyllä voimaa ulospäin! Väritys onnistunut ja muutenkin kivasti malli onnistunut, ei valittamista. Mielelläänhän näitä kauniita spitfire-malleja katselee!