Pienoismallit.net

Sarvimiina S/43

Suomalaisen miinankehittelyn huippua sota-ajalta

Ensimmäinen kokonaan itse tehty malli. Tosin kokemusta ei vielä ole paljoa muutenkaan: neljä konetta puolessa vuodessa. Tämä on enemmänkin sellainen opettelu muovin työstämiseen. Koho on tehty roll-on deodorantin pallosta. Muut osat pääosin styreenistä ja rautalangasta. Miinoista en löytänyt tällä sivustolla juurikaan tarinaa, joten lukijoita varmaan kiinnostaa miinan toimintaperiaate.

Kyseessä on siis suomalainen sähkömekaaninen kosketusmiina eli sarvimiina S/43. Kyseistä miinaa alettiin valmistaa 1943 aiemman S/40 miinan pohjalta. S/43 on puolustusvoimien käytössä modifoituna vielä 2000-luvulla. Miina koostuu kahdesta osasta: pallomaisesta kohosta ja laatikkomaisesta ankkurista. Ankkurin kyljessä on vasemmalla syvyytinköysirumpu. Keskellä ankkurin irroitusmekanismi. Oikealla ylhäällä heilurihidastin ja alhaalla syvyytinluoti. Toisella puolella näkyy jousivaimennin, jolla vaijeri on kiinni miinassa. Itse vaijerikela on ankkurin sisällä.

Pudottuaan miina sukeltaa. Sen aikana heilurihidastin estää syvyytinköyttä suoltumasta alaspäin ennenkuin miina alkusukelluksen jälkeen kelluu pinnalla. Tällöin syvyytinluoti alkaa vajoamaan alaspäin. Kun syvyytinköysi on kokonaan suoltunut ulos, irrottaa luodin paino ankkurin kohosta. Samalla se vetää ankkurin sisällä olevan vaijerikelan teljen irti, jolloin itse vaijerikela on vapaa pyörimään. Ankkuri ja luoti vajoavat yhdessä kunnes luoti osuu pohjaan. Tälläin telki estää uudelleen vaijerikelan pyörimisen ja vedellä täyttynyt ankkuri vetää kohon pinnan alle. Syvyytinköyden pituus siis määrää kuinka syvälle koho vajoaa.

Kohon yläosassa on varmistin. Se koostuu kahdesta pääosasta: sulakkeesta ja virranyhdistinlevystä. Sulake pitää ensin levyn yläasennossa. Kun sulake on liuennut veteen, vapautuu levy, joka vedenpaineen vaikutuksesta kääntyy ala-asentoon. Virtapiiri yhdistyy ja miina on virittynyt. Jos koho jostakin syystä nousee veden pinnalle, niin jousi painaa levyn taas yläasentoon ja tekee miinasta vaarattoman. Jousi on säädetty niin, että viritys tapahtuu 4 jalan (n. 120cm) syvyydessä.

Sarvi on lyijyä. Sen sisällä on happolasiampulli. Ampullin ympärillä on jäykistinrengas ja kumisuojus, joka estää lasia särkymästä käsittelyn aikana. Laivan osuessa miinaan, sarvi taipuu ja lasiampulli murtuu alaosastaan. Ampullin sisältämä happo valahtaa sarviparistoon ( ns. Herzin pari). Näin syntyy sähkövirta, joka laukaisee nallin ja 100kg trotyylia räjähtää.

Kommentit

hieno olisi voinut laittaa vähän vanhentumaa ja kulumaa muuten komia
Erinomainen malli ja todella upea selostus ko vihanpitolaitteen tekniikasta. Sissikin ymmärsi kuinka tällainen laivantappaja toimii…
Täytyy taas nostaa hattua taasen itsetehdylle työlle.
Hyvin on mallinnetty miinakin.. tarkaan on osat tutkittu!
Upea työ kertakaikkiaan.
Pirskatti erikoinen malli ja 1:24.
Ainoa joka puutuu olisi hyvät työ vaihe valokuvat.
Muuten on tosi hyvä,kuten sanotiin edellä pientä vanhennusta ja kulumaa olisi paikallaan varskin tuohon ankkuriin,rasva tahroja vaijeriin ,hieman erin väriseksi myös se.
Pultien kohdilla samoin,;
Ja vaikka yksi figuuri viereen 1/24.
Tosiian erittäin loistavasti harkittu käyttää deororantin kuulaa tuossa mallissa,loppu on muovin työstöä.
Paitsi kettinki ehkä tuossa.
Onkos käyty Raision miinamuseossa?
Voit aloitaa oman Suomessa käytetyt miinat-sarjan valmistuksen 1/24 scalaan eikä vie tilaa paljon.
Tämä kunnon mallailua,loistava idea: saatu esiin aidon tuntuinen miina, pelkästään löytö komponeeteilla.
Hatun noston arvoinen lopputulos, Yksityskohtien korostaminen, pienet kulumat tekisivät tästä vieläkin paremman. Näitä ankkureita tuli rikottua töissä aikoinaan.
Erittäin hyvä/mielenkiintoinen selostus miinan toiminnasta ja upea on mallikin.
Joel Nyman kirjoitti:
hieno olisi voinut laittaa vähän vanhentumaa ja kulumaa muuten komia
Ei näissä paljoakaan voi mallintaa kulumia, ovat kertakäyttövekottimia, kun kerran ovat käytössä, eipä paljoa kulumia ehdi syntyä!

Hieno ja erikoinen malli, todella ennennäkemätön!
Hieno aihevalinta! Kalustoa on tullut joskus itsekin varastointiin liittyen ihmeteltyä :-)

Toisaankaan mitään rajua vanhennusta tai kulutusta ei tähän sovi laittaa, mutta ehkä voisit harkita yksityiskohtien korostamiseksi jotain neutraalisävyistä washia/filtteriä (tai mitä ne nyt ovatkaan).
Ainoa kuluma, joka noihin saattaa tulla, on noiden pyörien hieraantuminen siirrellessä. Eli niihin voisi ehkä hieman hieraista paljasta metallipintaa ja hennon pintaruosteen. Muuten, kuten Pertti sanoikin, näissä ei hirveästi tuota kulumista ehdi käytössä kertyä, etenkin kun kolhiminen on melko huono idea. ;)

Hieno malli, projektikuvia minäkin vähän kaipaisin.
Siisti!

t: Kartsa
Hieno malli kerrassaan ja hieno idea! Veljet kaipailivat yleisen muodin mukaisesti "kulumaa ja säistystä" kertakäyttövehkeeseen, mutta minä kaipaisin vain lisää värejä ja syvyyttä. Nyt näyttää siltä kuin miina itse olisi maalattu ja sitten homma jäänyt kesken. Vaijeri, ketjut ja pyörät kaipaavat vähän sävyjä. Edellisessä työpaikassani kun oli näitä vaunuja muun teräsromun joukossa. Kyllä niissä vaijerit olivat ihan teräksenharmaita (tosin jo ruosteessa) ja pyörissä rullailun jäljet. Washeilla sais vielä lisää syvyyttä. Tallinnassa on muuten merimiinamuseo, josta voit käydä ammentamassa ideoita!
Näin sitä pitää. Olet askartelija vimosen päälle ja se on parasta mallailussa.
Erikoinen mallina ja mallin kuvaus hirvittävän mielenkiintoinen.
T.T
AJ 2.5.2014 15:51 Vastaa lainauksella
Moi Roy,

Kehuja kompaten oiva idis ja onnistunut malli. Jotain värejä ja syvyyttä, kuten Jari K edellä toteaa kaipaisin myös; kenties Jukan esilletuomat washit/filtterit ajaisivat asian, Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Erittäin hyvä aihe. Tässä on myös se hieno ilmiö mitä pienoismalleilla voi saada aikaan, eli selittää jonkun laitteen toiminta niin, että moni ns. maallikkokin sen ymmärtää.

Miten muuten miinan ankkuripaino on tehty todellisuudessa - rautalaatikko, jonka sisällä on betonia? Ja mitä tuo sitten painaa?
Kiitos kaikille kommentin antaneille.
JJ Hilska kirjoitti:
Miten muuten miinan ankkuripaino on tehty todellisuudessa - rautalaatikko, jonka sisällä on betonia? Ja mitä tuo sitten painaa?
Ankkurin sisällä ei ole betonia. Ainoastaan vaijerikela. En tiedä ankkurin painoa, mutta koko miina painaa 535 kg. Ankkurihan täyttyy vedellä, joten sen paino nousee vedessä. Laitoin vielä piirroskuvan miinasta. Se löytyy täältä. www.pienoismallit.net/profiilit/5552/kuvat/kuvapankki/kuva_113639/